Šta je novo?

Prijateljski i stručni savet mi treba...

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Pozdrav maso, imam jedan manji problem... Živim u malom stanu, sa jednim kompjuterom, a imam vrlo dosadnu sestru koja bi takodje za komp (što je najgore, i onda se učlanila na Bench, i to samo zbog jedne teme :S: ) i vrlo mi smeta nekad... I rek`o onda da nabavim još jedan komp, neku dvojku ili trojku, i ok, imam prilike za to, ali ona nije baš zadovoljna tim, jer komp ne stoji gde i ovaj "veliki" i nije isti, itd... A nemam mesta gde da stavim drugi komp (nego stoji nešto zbudženo...) , jer, kao što rekoh, mali je stan...
Jedno od rešenja koje sam ja mislio je da menjam ovaj veliki komp (bez 17" monitora, ali sa 15") za neki malko bolji laptop, znači polovnjak, ali da ima bar neku malo bolju grafičku, da nije neka "integrisana"... To bi bilo odlično rešenje, ali ne znam da li bih uspeo tako nešto... Imam solidan komp, nije nešto EXTRA ali je dovoljno za mene. Sestri je "trojka" i više nego dovoljna, sve što radi je da gleda filmove, sluša muziku, surfuje, i office stvari...

E sad, šta bi išlo od kompa:
AMD Sempron 2800+ 64bit @ 2617Mhz; *U garanciji do Septembra 2006!
DFI NF4x Infinity; *U garanciji do Septembra 2006!
1Gb DDR400 Kingston @ 218Mhz 2.5 3 3 7; *U garanciji do Novembra 2006!
Maxtor 80Gb SATA;
HIS Radeon x600XT 128Mb 128bit; *Platinum pakovanje!
LG StudioWorks 56m - 15";
Kućište Frontier Sporting grey-black *novo*
Mercury 500W; *U garanciji do Septembra 2006!
Mouse Genius Superior;
keyboard Genius LuxMATE;
ASUS CD-RW 52x32x52x
Speakers Genius 2.0 SP718

Dakle, ovo je kao neka procena, što bi mi trebala od vas... Ili ideja o tome šta da radim...
Hvala ljudi unapred, valjda ćete smisliti nešto, ili me bar posavetovati, ipak sam ja mlad i nisam iskusan kao neki ovde :)
Pozdrav svima

mislim da je to bacanje para... za cenu te masine ces dobiti po performansama mnogostruko losiji laptop.

milanbb je napisao(la):
mislim da je to bacanje para... za cenu te masine ces dobiti po performansama mnogostruko losiji laptop.
Agreed.

Možda je bolje da kupiš neko minijaturno slatko kućište i u njega upakuješ mašinu za sestru? Ok, ne mislim baš na one Barbie rozikaste varijante, ali imaš ovih tankih kućišta za tako nešto...

ok... Anyone else? :)
Ali delovi su prilično novi... uhh, pretpostavljam da bi se cena povećala kad bih dodao HDD od 160Gb i DVD-RW što ne mogu, jer mi trebaju za trojku koju ću staviti umesto ovog... Sve je tako povezano :D A kakav bih laptop mogao dobiti za mašinu koju sam napisao? Ili, koliko para bih mogao dobiti za tu makinu?

Људи ти лепо рекоше.

Оди на пример на Frontier сајт, нађи неко лепо кућиште са напајањем за свеукупно 25-30 евра, и онда један дан када сестре не буде пребациш све у кућиште.

Тада ће њен комп стојати исто, а пошто се колико видим не разуме у рачунаре..."јел' оно беше оба су иста ;) :-devil-: :d "

xaxa, добра фора :) не знам... мораћу нешто да урадим... али ми треба парааааа да купим лаптоп :8:
Чекај, а шта онда да радим са мојим компом?

Ако на столу имаш места за два монитора ставиш један на једну, други на другу страну.

Кућишта свако са једне стране стола.

Ако си упоран у намери да набавиш лаптоп погледај пар постова горе где те упозоравају да од продаје свог хардвера нећеш моћи да купиш богзна какав лаптоп.

У просеку лаптоп кошта два-три пута више од десктоп конфигурације исте јачине, па сада види колико лове ти треба :(

Posle kazu da je racunarska pismenost dobra :D
Prosao sam kroz isti problem +1...Sestra je 40ineki nivo u WoW i taba igre samo tako + razume se u hardware bolje od mnogih...Keva je computer freak,znala je da igra Kyodai i po 12 sati u cugu, tako da sam morao da nabavim ne 2 nego 3 kompa samo da bih ja imao pristup jednom

Dva su bukvalno jedan do drugog 17" dupli set tastatura i miseva ali sve stane na stocic,malo je guzva je veselo i navikli smo se na skucen prostor

Kupovinom lap-topa ces sigurno izgubiti na performansama,sto su ti vec i rekli.Jos mislim da i neces ustedeti prostor jer ces i sa lap-topom sigurno smetati :) a mozda se i sestri dopadne

Auuu, Štimeru ti si još gore prošao :D heh, meni tata zna sa kompom, i takodje igra Kyodai!!! Uhhh... Ok, onda operacija "LAPTOP" otpadaa! E onda smišljam način kako da uglavim dva desktopa u malu sobu :D Znači najbolje rešenje je dva monitora na jedan sto, ali tako da ne smetaju jedan drugom? A kućišta negde sa strane... interesantna ideja, samo moram da prepravim sto, i da ga malo produžim... Hey, pa ovo je izvodljivo, treba mi neki stolar prijatelj ;) Ok, taman došlo proleće, biće posla :d
Ajd ljudi poz, idem da crtam plan kako će da izgleda :)
POZzZz

Koliko ti to kratak stocic imas pa ne mogu da se smeste 2 monitora,jedan uz drugi!?Burazer i ja smo obojica imali laptopove (doduse on sa 14,1"TFT) i koliko mu je bio dobar,prodao sam ga i uzeo mu opet desktop!?A isto nije zahtevan korisnik,muzika,filmovi i poneka igrica,samo sto mu nije graficka bila neka za igrice,TFT mali za filmove,hard disk mali za smestanje muzike i filmova... i samo ces se razocarati!
Meni je pak vaznija mobilnost,igrice igram retko a za to je ova graficka dovoljna da me zadovolji malo,filmovi izgledaju super na 15,4"TFT,muzika i filmovi ima gde da se spakuju... ALI ovakvo zadovoljstvo ce skupo da te kosta!!
Da uzmes nesto da valja za sve pomalo (ili pomalo vise),neces moci ispod 600 eura,pa ti sad vidi koliko preko toga mozes da ides da uzmes nesto sa jos boljom grafikom od moje,DVD rezacem i slicno!
Pozdrav ,)

Vrh Dno