Šta je novo?

pri overkloku ne vidi jedno jezgro

marko82bg

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2007
Poena
320
Naime na poslu imam CPU intel E4500 (default 2.2GHz), kada ga overklokujem (2.5GHz) task manager vidi samo jedno jezgro, a kada je na default , sve normalno pikazuje. Ne znam shta se dogadja , do chega moze da bude ?

marko2us2.jpg

Kao prvo nemoj da klokujes na poslu :d
Drugo, proveri u biosu da li su upaljena oba jezgra, Core Multiprocessing ili kako se vec zove kod tebe, obicno je pod opcijom CPU future.... :)
Moguce da ploca baguje pomalo sa OC-om, a mozda te je izvalila da si na poslu :D

Poslednja izmena:
Ne klokujem ja to da bi se zezao vec da budem produktivniji :D
Proverio sam Core Multiprocessing, nece ni da chuje.... Vratio sam ga na default i sad vidi oba jezgra...

Ma javi gazdi da mu ne radi kompjuter.Nece da se overklokuje.
Pa ja nebih brinuo sto ga ne vidi task manager.A kad ga vec klokujes baci ga na 3.0ghz radi bez problema cak i sa stock kulerom.Moj savet je flashuj bios.

ma odvrni to, gde te briga , ionako nije tvoje !

Opali 3.5 ghz, ima valjda garanciju ...

...dobro, dosta sale... Dakle , ukljucen je Multi Threading u biosu.
da li na tih 2.5ghz / sto je bedno, slazem se ;) / rade oba jezgra ?

na koliko ti je podesena brzina memorije u biosu / 400, 533, 667, 800 ... ? /
jesu li ukljuceni C1 i EIST ?

i last, but not least, koja je ploca u pitanju ?

Nishta nisam dirao samo sam povecao klok na 2.65MHz i sad vidi oba jezgra :D , a na 2.5MHz nece nikako, samo jedno jezgro vidi …. Plocha je asus P5B SE, memorija radi na 667MHz, u oba sluchaja C1 iskljuchen, EIST ukljuchen

Nishta nisam dirao samo sam povecao klok na 2.65MHz i sad vidi oba jezgra :D , a na 2.5MHz nece nikako, samo jedno jezgro vidi …. Plocha je asus P5B SE, memorija radi na 667MHz, u oba sluchaja C1 iskljuchen, EIST ukljuchen

E prvo taj EIST iskljuci, pa nastavi dalje. Bez 3 Ghz nemoj ni da se javljas :D

nema sad, kad si zagrizo - zvaci !

i pod obavezno procitaj temu / ili bar uvod / o overklokovanju Intel c2duo procesora, ovde na benchu.

to nje samo - odvrni FSB, postoje tu mnoge druge, jako bitne stvari.

prochitao, ne brini se ... da sam mogao sa tim da reshim ne bi postavljao temy....

Jednostavno reci gazdi da kupi novi procesor i maticnu plocu u najmanju ruku neku bolju plocu.

Nazad
Vrh Dno