Šta je novo?

prezvakana dilema

Učlanjen(a)
22.10.2004
Poena
309
Naime,kao sto naslov kaze,u dilemi sam sto se tice sklapanja neke solidne gaming kofiguracije koja ce me sluziti bar jedno godinu dana.
Budzetom sam ogranicen na nekih 350 evra,a trebaju mi masina bez monitora i periferija.Znaci cpu,mb,grafika,memorija,hdd,kuciste(napajanje) i dvd-rw,mada bih njega mogao uzeti i naknadno.Naravno idem na neki am3 proc ali nisam siguran da li ici na ddr3 varijantu ili za sada ostati na ddr2 a vise novca uloziti u graficku karticu.Inace igracu se na 17" tft,ako to ista znaci.
Hvala unapred!:wave:

Phenom II X2 550 BE ~ 85e
BIOSTAR TA790GX A3+ ~ 100e
2x1GB Transcend 1333Mhz ~ 35e
WD 500GB AAKS ~ 50e
LC POWER Super Silent LC6550 ~ 45e (ako ostane para moze 6550gp2)
+ kuciste po izboru za 35e

S obzirom da ova Biostar ima integrisanu grafiku, ako ti nije frka sacekas malo taman da skupis za neku kartu a i pasce im cena valjda izlaskom DX 11 :)

Poslednja izmena:
Pa ne kupuje gaming masinu da bi se igrao na integrusi :d
Cinjenica je da je odvojio relativno malo novca ali treba ici na jeftiniju plocu, nikako ddr3 jer istu kolicinu ddr2 moze da kupi za duplo manje...
Procesor bih preporucio E6300 2.8ghz (koji je 20e manje), ako planiras oc mozes i jeftinije da prodjes. Ustediti na disku pa uzeti recimo 320gb aaks...

Posto ti je gaming prioritet, uvek ces se vise(duze) naigrati sa skupljom grafickom nego da ulazes u neke druge komponente ili u perspektivniju platformu. Video sam negde da 9800gt moze da se kupi za nesto preko 85e. To ti je verovatno najisplatnija opcija jer ce jos dugo da tera igre na tom monitoru. A kada kupis vec, oc procesora ce resiti stvar + neka solidnija graficka ce tada biti verovatno pristupacna. Mozda i neka 4850 jer bi ti pruzila nesto vece performanse ali cenim da su te koje su 10ak e skuplje, one sa single slot hladjenjem, a taj kompromis ja ne ih prihvatio...

Poslednja izmena:
Pa ne kupuje gaming masinu da bi se igrao na integrusi :d

Slazem se, al taman saceka mesec dana i ustedi za npr. MSI Radeon 3850, koja ce mu biti i vise nego dovoljna za njegov monitor a nece kostati vise od ~40e verovatno (ako je i dalje bude bilo, mada ce moci i polovnu da kupi za tipa 25-30e probably). Ako ne planira da menja monitor, tesko da ce mu zatrebati bolja u skorije vreme.

Cinjenica je da je odvojio relativno malo novca ali treba ici na jeftiniju plocu, nikako ddr3 jer istu kolicinu ddr2 moze da kupi za duplo manje...

E bas bi voleo da mi nadjes 2x1GB za 17e :p
Slazem se da moze da nadje malo jeftinije, ali tesko ispod 25-27e. S tim da je bolje po meni da uzme am3+ddr3 (mada dobro, znamo i tvoje misljenje na ovu temu :D).

17" tft = 1280x1024 ~ 19" wide = 1440x900, a 3850, iako solidna, bas i ne razbija u toj rezoluciji na high.
U ovom slucaju, posto covek hoce da ga komp sluzi barem narednih godinu dana, bolje je da uzme jacu grafu, tipa 4770, 4850 ili cak 9800GT, nego da ulaze u druge stvari.

Pa sta znam, nece moci da kupi bas gejmersku konfiguraciju za te pare, zato sam mislio da se strpi na integrusi i taman skupi pare za neku kartu kojima ce sigurno pasti cena a da uzme ostale komponente dobre za igre :)

E bas bi voleo da mi nadjes 2x1GB za 17e :p
Slazem se da moze da nadje malo jeftinije, ali tesko ispod 25-27e. S tim da je bolje po meni da uzme am3+ddr3 (mada dobro, znamo i tvoje misljenje na ovu temu :D).

Ja koliko znam, bilo je onih memorija po 700din (KUK cini mi se) 800cl5... A ako nema toga vise, ima sigurno kingston, ocz, patriot po 1000din.

athlon 240
gigabyte ma770-ud3
2x1gb kingmax ddr2 800
sapphire 4830
hittachi 320 gb
corsair 450w

ostaje ti 35-40 eur da uzmeš kućište ili kućište + dvd
ako uzmeš neko napajanje tipa LC ostaje ti još više para, nekih 1500 din više
možeš i 1000 din da uštediš i na ploči, da uzmeš onu gigabyte m720 na nforce čipsetom al onda teško da ćeš preko 3.2-3.3 za cpu.

eto pa ti vidi šta ćeš :)

inače ako uzmeš baš onako kao što gore piše imaš gomilu opcija za buduće upgradeove, ako igre počnu da masovno koriste quad ti ubodeš + klokuješ neki athlon/phenom II X4, ako 2 giga rama postane malo zameniš ga za 2x2GB, ako sve ostane kako je sad jednostavno promeniš grafičku itd...

Poslednja izmena:
Suma sumarum,ja sa ovim parama i ne mogu bas nesto da uradim.Tako sam i mislio :(
Elem,trenutno guram asus m2n-e,giga rama,athlona 64 3000+,ati 2400pro.E sad pitanje,da li se mozda isplati,ako je to uopste moguce,ubosti nekog phenoma u ovaj asus,dodati jos eventualno giga ili dva rama,uzeti neki 4850(da li on ide u ovu plocu uopste?) i hdd uklopiti u ostatak budzeta.Kuciste vec imam mada je u njemu ms industrial napajanje od kakvih 450w ako ne gresim.Da li bi ovo uopste funkcionisalo,tj da li taj phenom uopste moze u ovu plocu i koliko je sve ovo isplativo?

jel si ti uopšte pročitao moj post :S:
ako je tebi to "ništa" onda ****ga, kupi konzolu.
inače što nisi napisao šta imaš, tebi je najbolji upgrade neki dual core X2 (stari) koji bi išao na 3 GHz ili malo preko, 2 giga rama i neka jaka grafička (+ napajanje ako ti treba).

Poslednja izmena:
Nece tu moci Phenom, a verovatno ni ovi Athloni II. Najpametnije ti je onda da nadjes polovan 4000+/4200+/4400+, nesto iz te klase, ako ti se ne kupuje 5200+ ili 5400+ i uz to da uzmes Radeon 4670 (zbog slabijeg napajanja). Mislim da bi mogao da dodje u obzir i 4770. Na ovo dodaj jos 2GB RAM-a i miran si narednih godinu dana.

Suma sumarum,ja sa ovim parama i ne mogu bas nesto da uradim.Tako sam i mislio :(
Elem,trenutno guram asus m2n-e,giga rama,athlona 64 3000+,ati 2400pro.E sad pitanje,da li se mozda isplati,ako je to uopste moguce,ubosti nekog phenoma u ovaj asus,dodati jos eventualno giga ili dva rama,uzeti neki 4850(da li on ide u ovu plocu uopste?) i hdd uklopiti u ostatak budzeta.Kuciste vec imam mada je u njemu ms industrial napajanje od kakvih 450w ako ne gresim.Da li bi ovo uopste funkcionisalo,tj da li taj phenom uopste moze u ovu plocu i koliko je sve ovo isplativo?
Aj da pokusam i ja.Za pocetak zameni graficku i dodaj giga rama,pa vidi da li mozes da igras igrice koje si naumio.Kupi polovnu grafiku pod garancijom.Ako to ne bude urodilo plodom, promeni procesor.Obavezno promeni napajanje.Ostace ti para i naigraces se, pa posle skupi i spucaj jos para ako te zanimaju quadovi i ostale gluposti, koje ti realno ne trebaju...

Nazad
Vrh Dno