Silverrider
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.09.2003
- Poena
- 619
Koji translator se pokazao uspesnim u prevodu sa engleskog na srpski. Imam gomilu papira, tenderi, ponude itd. a voleo bih da malo stvari ubrzam. Sta predlazete?
Treba mi neka aplikacija koja ce prevoditi cele stranice, a kasnije bih ja radio korekturu. Znaci copy paste pa iscitavanje![]()
Ima neki recnik eng-srp koji moze da prevodi cele tekstove. Ne mogu da se setim koja firma ga pravi, ali je nesto kao Contrast ili Contact ili tako nesto.
Ako ti to treba zbog nečeg što ti donosi novac, zašto ne bi platio profesionalnog prevodioca koji će ti to najbrže i najbolje uraditi?
Čovek je sve rekao, na kraju ćes doći na ovo, ma šta probao.Pa znam, zato i kažem, sw prevođenje uglavnom zakomplikuje stvari, neki put sve promeni smisao kada se tako prevede i onda radiš dupli posao. Bez živog prevodioca nema dobrog prevoda, a što se tiče brzine, ni to nije problem, nađeš jednog sa kojim stalno sarađuješ i uvek će te ispoštovati, naročito ako su tekstovi na par strana.
Ako ga sretnes ponovo, kazi mu da baci Visual Fox Pro i da predje na neki krsteni programski jezik.Čovek je sve rekao, na kraju ćes doći na ovo, ma šta probao.
Contact tools je skroz okay, ali to je Tarzan English prevod, neupotrebljiv za pro rad. To sam jednom, pre vise godina, rekao čoveku koji ga je napravio i nije mu bilo pravo, kao "nisi ga podesio dobro".
To je English Contact Tools: http://www.contact.co.yu/
Pa znam, zato i kažem, sw prevođenje uglavnom zakomplikuje stvari, neki put sve promeni smisao kada se tako prevede i onda radiš dupli posao. Bez živog prevodioca nema dobrog prevoda, a što se tiče brzine, ni to nije problem, nađeš jednog sa kojim stalno sarađuješ i uvek će te ispoštovati, naročito ako su tekstovi na par strana.
Nastavljam po starom, u fotelju, Bensona na sto i udri.
Da li si razmišljao o tome da koristiš program Morton Benson na računaru?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari