Šta je novo?

Previše tamna slika na monitoru

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte GeForce 3060Ti Gaming OC 8GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
CHIEFTEC CTG-650C 650W A80 series Full
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Belinea monitor od 17 inča koji je do pre jedno godinu dana radio sasvim normalno. Međutim, od tada se dešava jako čudna stvar - slika je jednostavno suviše tamna - svi filmovi, naročito ako je u pitanju običan avi ili mpeg moraju da se softverski osvetljavaju, a isti je slučaj i sa igrama. Najgore je sa par igara koje jednostavno ne osvetljavaju sliku kada to učinim pomoću softvera grafičke kartice - recimo Midnight Club II ili Rainbow Six III. Stvar definitivno nije do grafičke - imao sam i GF2MX, i MSI GeForce 4MX 440 i sada MSI GF4Ti4200. I uvek isto. Što se ostalih stvari tiče, monitor je skroz OK. Da li je neko imao ovakav problem? Može li tu išta da se uradi?

To ti je siguran znak da mu polako odlazi visokonaponski trafo, ako si siguran da je do monitora...

I ja isto mislim da je do toga. Monitori, a i televizori sto su vise stariji sve im je tamnija slika. Bolje pokusaj da ga nekom prodas, jer ce mu vremenom cena sve vise padati. Poz :boom:

To sam otprilike i očekivao. I ovako je vreme za nešto veće od 17 inča, valjda. Hvala na odgovorima

Ne. U pitanju je 10 70 20

re

na mom monitoru
se povremeno javlja to zatamnjenje
ekrana

radi se o nekom "hladnom lemu"
koji nisam jos uspeo da nadjem

tako da ti predlazem da i ti proveris to....

pozdrav

Ja imam isti taj model 10 70 20 i tamna je slika,mislio sam prvo da je do graficke ali brzo sam saznao da nije kad sam stavio drugu graficku(ista prica),isto sam softverski posvetlio sliku(Pstrip) ali nije to to,ne znam kako bi to moglo da se ispravi,cuo sam da ima neki potenciometar pa tako da se posvetli slika,ali ga nisam jos otvorio

Otvoris monitor. Unutra imas 2 potenciometra, jedan je za ono sto vas muci. ALi to nije pravo resenje jer onda crna nije bas crna...
Vreme je da se resite tih monitora (imam i ja isti problem sa DTK DC 770 vec 3 godine)...

Definitivno ću ga zameniti za neki model od 19'' čim budem imao love.

Nazad
Vrh Dno