Šta je novo?

Prevariti računar ?!

brale

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Kako prevariti računar da u My computers/properties/General dole desno napiše podatke koje mi želimo (procesor, memoriju ...)???

Za to koristim Tweak-XP Pro.

Poslednja izmena:
brale je napisao(la):
Kako prevariti računar da u My computers/properties/General dole desno napiše podatke koje mi želimo (procesor, memoriju ...)???
Prodajes racunar ?

Ma jok. Covek samo hoce da lepo pise Pentium4 2,4GHz a ne neki AMD XP 2400+ :D

Ma vi ljudi odmah o prevari.CCCCC.
Ja sam samo hteo da naučim još jednu caku o računarima.HE HE :)

Ma da, chudno da te bash to interesuje a ne milion korisnih stvari koje mozesh da saznash.

Dabar, u kojoj opciji tweak Xp može da se promeni pomenuti podatak?

Provalio sam mesto gde može da se doda recimo logo firme i još neki podaci ali ne i da se izmene podaci o kompjuteru.

a mozes i ovako....Edituj fajl oeminfo.ini u attachment-u po svom nahodjenju, oemlogo.bmp ti je slicica koja ce ti se pojaviti sa leve strane (stavi sta god hoces umesto ove moje, odradi resize tako da ti stane).
Ova dva fajla prekopiraj u c:\windows\system32
To je to.

brale je napisao(la):

Pa recimo mogao bi da napraviš program koji se pušta umesto System Properties-a i koji proizvoljne vrednosti za memoriju i procesor. ,)

Potrebno mi je da IZMENIM već postojeće podatke (Computer: Pentium(R) 4 CPU 2.8 GHZ 248 MB, recimo da piše 2048 MB) a ne da dodajem ime i support information.

Sve moze bajo, samo to kosta...

I to košta više nego da kupiš tu memoriju i procesor. ;)

HE HE.AKo će te da pomognete pomozite a ako nećete ne odmozite.Radi se o opkladi da moja ploča podržava dva giga rama, eto zbog čega hoću da nabudžim podatke.

Znači ipak je neka mutna radnja u pitanju...ne'š nikad saznati onda :D

Potrebno mi je da IZMENIM već postojeće podatke (Computer: Pentium(R) 4 CPU 2.8 GHZ 248 MB, recimo da piše 2048 MB) a ne da dodajem ime i support information.

Ovako brate... radio sam to nekoliko puta... uzmes Start/Run i kucas regedit...
to sigurno znas... onda search i kucas Computer: Pentium(R) 4 CPU 2.8 GHZ i svuda gde ti nadje to za value ubacis ono sto ti hoces.. i videces rezultat...
pisace ono sto si ti namestio....
tako da mozes lagano da se kurcis sa svojom makinom :D

SilentDEX je napisao(la):
a mozes i ovako....Edituj fajl oeminfo.ini u attachment-u po svom nahodjenju, oemlogo.bmp ti je slicica koja ce ti se pojaviti sa leve strane (stavi sta god hoces umesto ove moje, odradi resize tako da ti stane).
To je to.
Brate svaka cast za ovo! ;)
Oduvek sam se pitao na koju foru je jedan lik ovo uradio...Ustvari,sad kad vidim...stvar je vrlo prosta! :wall:
Sad se i vidi ko je gazda! :smoke:

E stvarno super fora.Sad cu i ja da imam 2400+ OC na 3200GHz,pa kad krenem da se kladim... :banana:

Super je fora, uspeo sam da promenim podatke o procesoru ali ne na isti način i o Ram memoriji,El ima tu neka caka jer mi je to potrebnije?

brale je napisao(la):

Prevariti računar?!?! Hteo bi znaci da ga prevaris, pa da on "misli" da ima 10x vise memorije i da tako radi ;) Tesko mozes da ga prevaris :smash:

Ili ti hoces nekog drugog da prevaris... kupca recimo ;) Ili komsiju :D (moj je jaci, veci, bolji :p :D)

Inace, imam jedno ozbiljno :D pitanje: kako se mogu falsifikovati podaci u device manager-u :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Isto ko oni sto na Fice lepe 16V, TurboGTi :D

To je to.

Jel mozes negde da nadjes logo Intela umesto ovg sugavog AMD-a a da je ovakve iste dimenzije?

Mozes i sam da pronadjes slican,ako hoces da bas budu istih dimenzija sredi ga Photoshop-om.Prosto k'o pasulj.

skini sa neta bilo koju slicicu intela pa kao sto rece EM2000 odradi u photoshop-u.

To je to.
Je l' moguce da ovo samo kod mene ne radi???
Imam XP SP2.

Kod mene izmene u registriju nepale!!!! Odnosno rade sve dok ne restartujem racunar!
AMD Athlon 3000+, Odnosno jednu stavku u registriju nikako nemogu izmeniti.Prijavi mi : Cannot edit FriendlyName: Error writing the value's new contents. U cemu je caka?

Izmena u registriju radi dok se ne restartuje a zatim kad se restartuje u setupu sačuvati setovanje.

Nije mi jasno u kom setapu da sacuvam podesavanja?! Ako mozes da budes konkretniji.
Hvala!!!

Kada se restartuje sa izmenjenim podacima on se buni i hoće da uđe u setup biosa.Tu uraditi save settings i biće OK (barem kod mene je bilo).

Vrh Dno