Šta je novo?

prevara preko neta ali carska

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@canejr moguce da si u pravu i da je on prevaru tako organizovao, odnosno da je kupio sa namerom crknut pa poslao, mada isti djavo i da ga nije kupio nego sam polomio.
Tesko da nemozes da primetis da je polomljen, a i da nije primetio, covek se odmah zalio a ovaj valjda nedostupan.
Ne pravim razliku izmedju nijedne od te 3 kategorije, (kupio na buvljaku, slomio i uplasio se ili ne zna da je poslao nispravan) svi su mi prevaranti, da li manji veci, prepredeniji, lukaviji...
Svakog bi najradije po brnjici.
Uzas zivi, nije 200 din, kaze covek ako sam dobro shvatio 90e, popi***o bi, ne samo zbog para koje nisu male, nego sto me pravi volom.
Ne znam sta bi uradio, ali mozda bi cak i pokusao da organizujem neko prebijanje istog (sto ti ne savetujem), ili nekako drugacije da ga smorim najgore na svetu.
Ne znam kako si kupio od njega predmet preko K/P , da li je imao neke preporuke od ranije ?
Evo danas mi stigla neka korpa za bicikl sa K/P sve super, kao i sve dosadasnje kupovine i prodaje preko K/P, nemam ni jednu jedinu zamerku, a kupovao sam cak i stvari kao software, igrice, gde morate nekome da platite,
pa cekate da vam on poslalje cd-key, nema ni kurirske sluzbe, da mozes da otvoris mozda paket, pa me opet nisu ispalili.
Ne mislim da sam sada nesto pametan i da imam nos za prevarante, ali ipak pre kupovine pogledam ocene, trudim se da kupim od onih koji mi se i u razgovoru ucine posteno, mada naravo to nemora nista da znaci.
Da i izbegavo bi decu uvek za te transakcije.

Poslednja izmena:
velo je prosto, taj procesor kod nekog koji ima preko 100 ocena kosta recimo 100-110e...kod nekog ko nema ocena ili ima par kosta 80-90....covek hoce da ustedi i tako nastrada, da je dao malo vise nekom sigunijem do ovoga ne bi doslo...tesko da ce neko sa preko 100 ocena da se zeza i ispaljuje ljude za 100e...pamet u glavu

prodavac je imao dobre ocene, to jest prodao je par stvari, jednu je cini mi se primio nazad ali bez cimanja, znaci u pitanju je preprodavac a ne neko ko prodaje deo iz svog kompjutera, on je u tom trenutku imao jos par oglasa. sada ja mogu da pametujem da je lik bio ovakav ili onakav, bla bla. Postavio sam ovo malo da se izjadam, a malo da skrenem paznju ljudima na koje sve nacine mogu biti zeznuti. Pedagoske metode.... :smash: pa znate, nije samo ono da pihtije idu sa godinama, verovatno kada bih ga navatao a on poceo da se onako pro78rava izotvarao bi ga ko konzervu pa posle odgovarao ko za coveka. Isto i da skupljam ekipu, osim love treba da gledam da li ce neka budala da ga razbusi na par mesta, nisu to neki fini ljudi koje bi sakupio, znaci ni ta varujanta ne ide.
@phantomr, tvoj me avatar nesto podseti... evo ljudi prodajem Quad core9300, cijena prava sitnica. U pitanju je specijalno 3D izdanje, primerak par ekselans, jedinstven u svojoj klasi zakrivljen u vremenu i prostoru prema recepturi koja je proizvodjacka tajna.:d
pozz ljudi ako budem nesto postigao javicu vam, nedaj boze moze nekom da posluzi.

Mozda cete se smejati, ali ukoliko vodovi na procu nisu osteceni i nema pukotina, verujem da bi kopca na ploci bila dovoljno jaka da spoji procesor sa svim pinovima, pitanje je kako bi kuler nalegao.
Ja bih se svakako poigrao sa onim, ne bih ga bacao nikako.

?????????? " si spreman da probas na svojoj masini. imas soket 775 koliko vidim. Decko kome sam pokazao procesor mozda nije vrhunski serviser sa dugogodisnjim iskustvom ali odokativnim pregledom dosao je do zakljucka da bi mogao da osteti plocu. Predpostavljam da je procesor mnogo tvrdji nego ploca, racunajuci debljinu plastike sa pinovima i samo metalno kuciste. Ne bih ja ni pisao da procesor prosto ne radi ili da lose radi, ovo je ipak nesto sto se redje vidja, cak i na pijaci.

Svaka ploca oko pinova ima cvrsti obod koji ne dozvoljava procesoru da pritisne pinove, vec tama da nalegne toliko da napravi kontakt, mislim da pinovi ne bi bili osteceni, jedino je pitanje da li bi snaga kopce bila dovoljna da ispravi procesor, mada sobzirom da taj silicijumski pcb nije savitljiv , vec prilicno krut, mislim da ipak ne bi. Da bi se ovako savio pcb, potrebna je jako visoka temperatura, kao da je savijan fenom za farbu, ili tako necim.

ko ce ga znati, nema vidljivih tragova primene fizicke sile, visoka temperatura bi takodje morala barem malo da promeni boju ili strukturu materijala, laicki gledano.

Da imam kuci neku 775 plocu koja mi lezi tako bzvz, odmah bih ti je poslao da ga isprobas :)

U stvari je veoma bitno. Prevarant je zanimanje, a ne događaj izazvan nekom silom prilika. (pročitati više puta)
....
Dakle - prevarant je zanimanje, a ne događaj izazvan nekom silom prilika.

Nismo se razumeli, tj sad tek jesmo, i ja to isto mislim, a ono cuveno "...ma nije 'teo namerno, desilo se, sto si na kraj srca..." nase , to se isto slazem.
Ovde se prevara podrzava sa svih strana, ukljucujuci i polusale, na tudjih 90e, na forumu.
...
Da, isao je na foru, ako prodje prodje, ako ne, nikom nista, izvuci ce se... kao i uvek.
....
to je u krvi vecini ljudi ovde, meni je jedna bakica, ono kao dobra komsinica iz kraja, ukrala sorc iz perionice, u kojoj je radila
jedva sam ga povratio!!!
....
http://www.youtube.com/watch?v=7hvo...sARODdIGljLK&feature=player_detailpage#t=330s

Poslednja izmena:
prodavac je imao dobre ocene, to jest prodao je par stvari, jednu je cini mi se primio nazad ali bez cimanja, znaci u pitanju je preprodavac a ne neko ko prodaje deo iz svog kompjutera, on je u tom trenutku imao jos par oglasa. sada ja mogu da pametujem da je lik bio ovakav ili onakav, bla bla. Postavio sam ovo malo da se izjadam, a malo da skrenem paznju ljudima na koje sve nacine mogu biti zeznuti.

A sto ne postavis link da mogu ljudi da vide ko je u pitanju?

Od Kupujem Prodajem dobio sam i njegovu IP adresu, ali ne znam da li je "higijenski" javno davati takve podatke, i da li je u skladu sa konceptom foruma. Na slici mozete videti deo njegove poruke koju mi je poslao, verovatno nakon sto ga je kontaktirao neko iz KP, u kojoj kaze da sam ga pobrkao sa nekim i da on procesor i dalje prodaje.... Iako je u tom trenutku strana sa oglasom jos postojala, na kojoj je pisalo da je procesor prodat. Inace smo u kontakt stupili preko telefona, koji je ostavio. Sta da vam kazem ja kad nekog zavrnem to radim ko boss :) , jos mi zrtvica plati pivo i izvinjava se... ne koristim ovakve pilicarske fazone. Bilo kako bilo, pre par godina bih cimnuo neke vezice i to brzo resio, sada mi ostaje da se pouzdam u pravnu drzavu, a da ce se lik ponovo pojaviti pod drugim imenom ne treba sumnjati.
proc1.jpg
KPKP.jpg

e ovako druze - procesor MOZDA moze da se ozivi i treba probati. PCB od procesora se zapravo pravi od posebne vrste laminata (lejerovano sve i svasta pod velikim pritiskom) i temperatura bending-a prosecnog PCB-a je izmedju 230 i 260 stepeni celzijusa (sto znaci da default rerne ne bi mogle da zagreju toliko) sto i verujem da je slucaj sa ovim jer je pcb procesora deblji od recimo graficke karte ili obicnog pcba iz elektronike. e sad, to su temperature za easy-bending, sto znaci da bi teoretski moglo i sa manje temperature. moj savet ti je da odneses to kod nekog ko popravlja telefone i ima jak heat-gun (mogu da duvaju i preko 300c) i da napravite neku stegu+kljesta i da probate da ispravite. Mozda je inicijalni vlasnik tog procesora odustao upravo zbog iskrivljenosti a procesor i dalje moze da radi.

imam ja jednu neispravnu plocu 775,ako moze da posluzi da ubacis cpu i da pokusas da ga ispravis ili sta vec u toj ploci,pa i ako se iskrive pinovi ko je hebe,eto ako treba javi,poslacu ti -meni stoji kao ukras :smoke:

@oglas
"extra jak". izgleda da ga je stvarno istestirao do maksimuma. Ko zna kako su prosli ostali slabi procesori.

Sta da vam kazem ja kad nekog zavrnem to radim ko boss :) , jos mi zrtvica plati pivo i izvinjava se... ne koristim ovakve pilicarske fazone. Bilo kako bilo, pre par godina bih cimnuo neke vezice i to brzo resio

nemoj pogresno da me shvatis, ali vise mi je nesto manje zao sto se ovako nesto desilo. Ne kazem da si zasluzio, ali ne delujes ni tako nevino.

nemoj pogresno da me shvatis, ali vise mi je nesto manje zao sto se ovako nesto desilo. Ne kazem da si zasluzio, ali ne delujes ni tako nevino.

+1

@alekba
Mislim da ovaj tvoj poslednji komentar zaslužuje jedno lepo zaključavanje ove nepotrebne teme.

Sta da vam kazem ja kad nekog zavrnem to radim ko boss :) , jos mi zrtvica plati pivo i izvinjava se... ne koristim ovakve pilicarske fazone.
Haha, kako si se samo zakopao.:) Dobro je što si ovo napisao da sutra izbegavamo tvoje eventualne oglase na forumu.

Stvarno bezpotrebna tema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno