Šta je novo?

Prevara ili ne?

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Treba mi provera ovog sajta, pošto je registorano na free host tj. t35 deluje mi kao prevara. Na guglu nema ništa... a lik koji mi pokuašava da uvali nešto preko njih, tj. da šipuje preko naveo je navodno da je ovo ultra popularna kompanija u UK.

http://expertltd.t35.com/en/index.htm

Iskusniji može pomoć?

Gde nije prevara. :D Klikni na trustE i VeriSign linkove i pogledaj šta ti piše u adress baru. A i ko još koristi free hosting?

hahahaha koji su to prevaranti, morao sam da podelim. Jurim neki auto, tj. sebi i drugaru. Drugar Hoće Mita i evo oglasa o kome je reč - http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...&negativeFeatures=EXPORT&lang=en&pageNumber=1 Pozovemo čoveka lik se javi na broj koji mi je dostavio u prepisci, ali broj nije u Italiji nego u UK. Pozovem ga dogovrimo se za cenu i evo šta je napsiao. Naravno 50% depozita unapred hehehehehe.

P.S
Poslao mi papire od kola da ne postavljam ovde, gde je u PS-u upisao svoje ime i ostale podatke.

I am the owner of the car my name is Alessandro Nustriani.I have attached the papers of the vehicle to see that everything is in order ."Targa" is the number of the car EB-38-5HA ,"Telaio "is the chassis number :ZAR-955-0000-1068-710
and the first registration was on 29-01-2010 .
The car has only 11.108 km ,the pictures are not old and like i told you the car is in perfect condition has no technical damages at all, no scratches or dents,no hidden defects .You have to know that i will pay around 800 euro for the shipping and exchange of the new owner and i am not crazy to send this car around europe if i am not 100% sure that you will like it and i told you in my last e-mail you will have 4-5 days to test the car and if you will not like it you can send it back to me with no costs from your part
In order to complet the transaction i have called the company and ask them how much will be the deposit that you have to make and they told me that for a car at 7.000 euro deposit will be 50%.So you will have to pay 3.500 euro as a deposit to them in order to procced with the deal .
The shipping company is EXPERT LTD and is verry popular around here ,they send cars all europe .
Information on how to be made and the details are confidential and will be sent directly by the company when the transaction will be organized.
These are the references of the company:

5-6 Hunters Walk
Chester
Cheshire
CH1 4EB
United Kingdom
Email:[email protected]
www.expertltd.t35.com

Poslednja izmena:
I da pogađamo.... pare se šalju isključivo preko Western Union-a? :)
Pitaj ga da nije slučajno auto nasledio od pokojnog nigerijskog princa. :D

Vala bas experti :)

P.S. Godini i po star MiTo sa jednim tockom na slici za 7k ???

Ma daj...:0

Poslednja izmena:
Lol.... jeste da alfama pada cena kao luda...ali za godinu dana star auto samo 7k?
kontam da su stavili 11k, da bi se vise upecalo i brze bi "zaradili" ;)
ovako su jaaaaaaaaako providni...

Slična fore su prodavali i pre. Priča je bila kako je automobil prodavčevog pokojnog brata koji je studirao u Nemačkoj, a ovaj kao prodaje iz V.Britanije.

Samo...
Prvo smo uzeli pravi iskorišćeni WU nalog i skenirali pečate. Potom smo u PSu nalepili pečate na nalog kojim tobože šaljemo novac prevarantu. U pošti smo pitali za koliko bi se novac pojavio da ga sad ovog momenta pošaljemo WU u Essex. Prevarantu smo poslali detaljno upustvo kada novac "stiže", sken lažnog WU naloga i odgovore na ona sigurnosna pitanja. Kopiju njegovog oglasa praćenu zabrinutom pričom kako sumnjamo na prevaru smo poslali na email PU Essex (ili tako nešto). I njima smo dali upustvo kada novac "stiže".

Posle toga nam se niko nije javio. Ni prevarant, ni policija.

Ako ništa, imao je magareće uši dok je u WU tražio pare.

Bilo je i fazona, isto sa UK, da se auto prodaje, jer se vlasnik seli u UK... pa je kao to razlog niže cene... ma važi.
Takvih prevarantskih oglasa na mobile.de danas ima manje nego pre, ali ih svakako ima... trudi se administracija samog sajta da ih na vreme ukloni.
Najbolji savet koji postoji, a može da se primeni na dotični sajt je: "Ako je previše dobro da bi bilo istinito, onda nije."

U 99% slučajeva, moraš da odeš lično i da vidiš auto svojim očima... Najpovoljnije automobile u celoj EU ćeš naći u Sloveniji, Belgiji i eventualno nešto u Španiji(pogotovo Seat vozila). U Češkoj ćeš naći dosta povoljnih Škoda, dok u Slovačkoj Kia vozila(tamo im je fabrika za evropsko tržište).
Poslednjih par nedelja sam po treći put učestvovao u traženju i kupovini automobila kako preko mobile.de, tako i preko autoscout24... i uvek se sve svelo na isto. Čim je nešto super povoljno, nešto autu fali ili je pokvareno... to važi za automobile u Nemačkoj prvenstveno, jedino što tamo kupovina sa auto placa je sigurnije i to mnogo, zbog poprilično oštrih nemačkih zakona po pitanju prodaje polovnih vozila.
Dok za kola iz Italije, možeš da vidiš i falsifikovane servisne knjižice, pa samim tim... dodaješ bare 100.000km na prikazanu kilometražu. A ako si ikada bio u Italiji, onda znaš kako voze... pa sa tim na umu, ako je auto prešao "zvanično" 200k km, onda mu je skoro sigurno "izvađena duša" i računaj veliki servis, ubrzo i promenu seta kvačila ili korpe, lamele itd... takođe ako su u pitanju Fiat dizel motori, onda i zameni(možda reparaciju) plivajućeg zamajca, što ti je od 300 do 700e u zavisnosti od tipa jTD motora.

Nemoj sada samo da blatis Fiat i jtd motore, nije to njihov specijalitet, svi novi dizeli imaju plivajuci zamajac, kod JTD taj zamajac jos mozda najduze i traje :) I zaboravi i na reparaciju zamajca, to tek ne valja nista.

Nemoj sada samo da blatis Fiat i jtd motore, nije to njihov specijalitet, svi novi dizeli imaju plivajuci zamajac, kod JTD taj zamajac jos mozda najduze i traje :) I zaboravi i na reparaciju zamajca, to tek ne valja nista.

Gde si ti našao blaćenje u konstataciji činjenice... to mi samo nije jasno.
Kada bilo koji Fiatov jTD motor pređe preko 250.000km potrebno je proveriti te stvari koje sam naveo. A naveo sam ih za Fiat, jer je spacemaster stavio link do Alfa Mito, u kojima su Fiat motori.

Nije u Alfi Fiat motor, nego je Alfa Fiat drugacijeg oblika, shto je dobro, jer koji je to auto bolji od Fiata :d

I stvarno ko pomisli da je onakav sajt legitiman, mora da je ove godine prvi mesec neta uplatio :d

Gde si ti našao blaćenje u konstataciji činjenice... to mi samo nije jasno.
Kada bilo koji Fiatov jTD motor pređe preko 250.000km potrebno je proveriti te stvari koje sam naveo. A naveo sam ih za Fiat, jer je spacemaster stavio link do Alfa Mito, u kojima su Fiat motori.

Zato sto si napisao ako su u pitanju Fiat dizel motori, hteo sam samo da naglasim da nije stvar samo do Fiat motora (da ne bude fiat ne valja), nego opste dizela bilo kog proizvodjaca :)
Sad mi je jasno da si to uradio zato sto je on stavio Mito kao primer, ali opet da ne bude zabune ovo vazi za sve dizele. Zapravo po meni se polovnjak kupuje benzinac, svaki dizel moze lako biti rupa bez dna. Generalno Fiat JTD je verovatno i najizdrzljiviji dizel na trzistu.

Moj Peugeot 307 HDi isto ima plutajuci zamajac i dosta se cuje kad se drzi na kvacilo.Kupljen je u Italiji i preso je 130000km. Peugeot je prestao da proizvodi plutajuci zamajac i da se vratio na obican, bar su mi tako rekli u Veranu, a inace traze 600e za zamenu

Pazi da nije presao 130 000km :) Pa nije valjda da jos verujes u bajke.

Ajde još jedan na proveru :D http://www.urgent-transport.eu/
Ista priča, samo malo skuplja alfa. Lik je navodno u Avganistanu, pa mu ova gore kompanija prodaje kola :) hehehehe i naravno 50% novca unapred. :)

mobile.de je pun ovakvih, ja već imam prepsiku sa njih 4 :)
najžešće je što je ovaj poslednji poslao mail sa [email protected] adrese - "LIVE" nalog hehehehe

Poslednja izmena:
prevara...

Sto se tice zamajca i novijim Peugeotima se isto brzo s**** na opruga u zamajcu pa se cuje, zato sad i menjaju...

Ma kloni se tih oglasa. To je katastrofa koliko ih ima na mobile.de
Čitao sam na nakom forumo o ovome ranije, prosto za ne poverovati koliko se ljudi upecalo.

Otidite lepo u Italiju ili Švabiju na 2-3 dana, obidjite neke placeve i to je mnogo sigurnije nego ovako. Pare unapred NIKAKO

Ajde još jedan na proveru :D http://www.urgent-transport.eu/
Ista priča, samo malo skuplja alfa. Lik je navodno u Avganistanu, pa mu ova gore kompanija prodaje kola :) hehehehe i naravno 50% novca unapred. :)

mobile.de je pun ovakvih, ja već imam prepsiku sa njih 4 :)
najžešće je što je ovaj poslednji poslao mail sa [email protected] adrese - "LIVE" nalog hehehehe

Prevara, nemaju Truste, McAffee, Verisign.... sve te slicice moraju biti linkovi koji otvaraju popup koji potvrdjuje identitet tog domena i nicega drugog :)

Čemu ovakvi poslovi - odeš i pogledaš auto (poželjno kod vlasnika) i ispitaš legalnost, sviđa ti se, oteraš u pouzdan servis na proveru, ako je sve ok pare na sunce i gotovo. Sve ostalo povlači ogroman rizik, ipak je auto pozamašna investicija, nije baš za kupovinu preko bilo kakvih sajtova / potencijalnih prevaranata.

Pa recimo da i ti automobili koji stižu kod nas stižu sa takvih sajtova ali razlupani i totalno uništeni pa se kod nas pakuju, hemiski sređuju, te dobiješ krša a da to ne provališ, tj. tu i na takvim sajtovima se nalaze. Jeftinije je otići i kupiti i završiti posao sam, ili pak naći auto angažovati nekog ko uvozi i platiti mu usluge. Sa druge strane, automobil koji ja hoću kupiti ne mogu naći ovde ni polovan ni nov, ni ovaj Mito ne može da se polovan nađe ovde i to je poenta. Ovi likovi nigde nisu naglasili da će kupo-prodaja ići na ovakav način. Postave oglas i ti ako imaš nekog ( u većini slučajeva je tako) taj neko može da pogleda kola. Ali kad im to predložiš onda kreću sa pričama, ja nisam u zemlji, opunomoćio sam šiping kompaniju da završe dill umesto mene, i onda krenu priče kako će ti on platiti šiping itd. :)

Znači nigde ovo ne stoji napisano, nego od 10 upita na tri dobiješ ovakav odgovor. Ja sam se fascinirao da ovakvih prevara nema samo na automobilima sa niskom cenom, nego i na skupljim, te je poenta jasna: odeš, vidiš, proveriš dokumentaciju, platiš i vratiš se sa kolima - isključivo prodajne kuće, još ako izvučeš i povraćaj PDV-a na koju si.

Poslednja izmena:
Vrh Dno