Šta je novo?

Prestigio PRESTIGIO MultiPad 8.0 HD 8" 8GB - PMP5588C_DUO

Nikolasbg

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poena
169
8"
Tip panela
HD LCD
Rezolucija
1280 x 768
Opis ekrana
8.0" HD LCD, kapacitivni multi-touch ekran
Tip procesora
ARM
Broj jezgara
Dual core
Opis procesora
1.5 GHz, Dual Core ARM Cortex A9 AML8726-MXS
Grafika
Mali 400
Opis grafike
Dual Core Mali-400, 3D OpenGL (ES 2.0)
Memorija
1GB
Opis memorije
1 GB DDR3
Kapacitet
8GB
Proširenje kapaciteta
microSD (TransFlash) do 32GB
Kamera
Prednja
Opis kamere
0.3 Megapiksela
Mikrofon
Da
Zvučnici
Stereo zvučnici
Formati reprodukcije
- Audio: MP3, WAV, WMA, APE, OGG, FLAC, AAC - Slike: PNG, BMP, GIF, JPG - Video: WMV, MPEG-4, H.264, RM, RMVB - eBook: EPUB, PDF, TXT, FB2
Senzor
G-Sensor, 3D Accelerometer
Bluetooth
Da
Bežična veza
WiFi
Opis bežične veze
Wi-Fi (IEEE 802.11b/g/n)
4G (LTE)
Ne
Mogućnost poziva
Ne
GPS
Ne
USB
Micro-USB
HDMI
Ne
OTG podrška
Da
MHL podrška
Ne
Thunderbolt port
Ne
Lightning port
Ne
Izlaz za slušalice
Da
Docking konektor
Ne
Tastatura
Ne
Baterija
Lithium Polymer 5000mAh
Cena: 12990 RSD
Jako zanimljiv tablet za ovako mali novac, sta mislite? :)

Novi dizajn low budget serije, ekran nije IPS, baterija verovatno kriminal (4h max) ostalo OK. Kome ne smeta ekran i da ga puni 2x dnevno po 5 sati neka ga kupi.

Novi dizajn low budget serije, ekran nije IPS, baterija verovatno kriminal (4h max) ostalo OK. Kome ne smeta ekran i da ga puni 2x dnevno po 5 sati neka ga kupi.

Ko je jednom imao IPS, taj se ne vraca na obican LCD.
Ja i na desktopu imam IPS monitor, i stvarno je nebo i zemlja.

Ovo za bateriju ti ne stoji - 5000 mAh je solidna cifra, obzirom da dosta 10-ki imaju 6000 ili 7000, a ovde je ekran ipak dosta manji...a prethodne low-budget spravice su većinom bile ispod 4000 mAh...
Za ekran stoji, al za 13.000 RSD i ne možeš da očekuješ IPS...

Ovo za bateriju ti ne stoji -..
To da li stoji ili ne potvrdiće neki objektivan vlasnik, kod prestigia kao i kod 99% kineza baterija je slaba tačka to što piše više il manje mAh nema veze.
Predpostavljam oko 4h full hd video ili heavy surf maximum - sve preko je super. Nekome ovaj kompromis nije strašan obzirom na cenu a onda posle izvesnog vremena kad baterija počne da bude ograničavajući faktor korišćenja...

Izgleda da se mnogi žale na kvarove kod ovog tableta, a među njima sam i ja. Na ovom ruskom forumu isto ima u vezi kvarova http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=478825
Na facebook strani prestigio neki su se žalili da su kupili nekoliko komada i da su se svi pokvarili. U servisu ako uspeju da poprave, posle par dana se javlja isti kvar. Koliko sam video ima dve vrste kvara:
1. prilikom uključivanja tableta na ekranu stalno stoji logo prestigio
2. posle par dana korišćenja tablet prijavljuje 0kb prostora, svi podaci su nestali i ništa ne može da se instalira, niti može da sačuva podešavanja (ovo se desilo u mom slučaju).

Što se tiče samog tableta, sličan je modelu 5580 s tim što je odnos stranica drugačiji tj. nije 4:3. Uglovi vidljivosti ekrana su dobri kada se gleda levo i desno, kad se tablet nakrivi na gore, slika postaje jako tamna i slova nečitka, a kada se postavi prema dole onda je ekran jako svetao (ovo je manje više isto kod svih tableta koji nemaju ips ekran). Baterija je solidna i bio sam zadovoljan sa trajanjem, mada nisam baš imao prilike da je detaljnije testiram. Kad se igraju igre traje nekih 3 sata (ovom prilikom se prilično greje sa zadnje donje strane), što znači ako se intezivno koristi više će biti na punjaču (nešto više od 5 sati se puni). Ovo je manje više zadovoljavajuće za ovu klasu. Još jedna prednost je što može da se puni preko USB. Da nije ovih problema sa kvarovima bio bih zadovoljan sa ovim tabletom, ali ovako ga nikome ne preporučujem, bar dok proizvođač ne reši ovaj problem.

Сад ће ме напасти гомила људи :p ал' не сећам се неког prestigio таблета који није имао проблеме. Једноставно кол'ко пара тол'ко музике, по мени је увек боље узети нешто од праве компаније попут Asusa или полован Nexus, Galaxy tab...

Tablet super radi, pusta sve video formate (avi, mp4, mkv, flv,...) u HD rezoluciju slika je odlicna, osvetljenje se moze regulisati, neke video igre koje sam probao rade odlicno, zvuk je malo slabiji ali imas audio izlaz za sluske i tu je zvuk dosta jaci. Podrska za office dokumenta takodje postoji, surfovanje je dobro sa ugradjenim browserom, naravno da se moze surfovati i nekim drugim browserom na google marketu ih ima na desetine pa ko sta voli. Sve u svemu ja sam znao sta mogu da ocekujem od ovog tableta i nisam se razocarao ni jednog trenutka, jer on ne menja desktop kompjuter, on samo omogucava da koristimo mogucnosti kompjutera kad smo negde van kuce ili nam kompjuter nije dostupan. Sve u svemu ja sam zadovoljan i mislim da je ovo najbolji izbor u ovom cenovnom rangu.

ljudi jedno pitanje za sve korisnike tableta. Kako ste povezali tablet sa PC? U win7 prilikom prvog povezivanja preko USB win je instalirao potrebne drajvere i tablet se prijavio kao fleshka, tj. video se u exploreru i ceo njegov sadrzaj. Medjutim kada krenem da kopiram fajlove tog momenta prestane sve u exploreru da radi, takodje i sa programima za sinhronizaciju isti se problem javlja.

Potrazi na Netu ADB drajvere za njega,ili instaliraj program MOBOROBO(on ce instalirati i drajvere)...

hvala na odgovoru, imam adb drajvere , moborobo takodje, on prepozna konekciju i uredjaj preko usb kabla ali nemoze da ostvari konekciju, predlaze ponovni pokusaj u drugi usb port, sva usb portove sam promenio ali isto. Android telefon je odmah prepoznat i moborobo se konektuje sa njim u par sekundi a sa tabletom nece pa nece

2-3 puta sam reinstalirao adb drajvere i restartovao komp i proradilo je kopiranje fajlova na internoj memorijii tableta.

Zna li neko kako se moze ROOT-ovati ovaj tablet?
----------------------------------------------

Izgleda da se mnogi žale na kvarove kod ovog tableta, a među njima sam i ja. Na ovom ruskom forumu isto ima u vezi kvarova http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=478825
Na facebook strani prestigio neki su se žalili da su kupili nekoliko komada i da su se svi pokvarili. U servisu ako uspeju da poprave, posle par dana se javlja isti kvar. Koliko sam video ima dve vrste kvara:
1. prilikom uključivanja tableta na ekranu stalno stoji logo prestigio
2. posle par dana korišćenja tablet prijavljuje 0kb prostora, svi podaci su nestali i ništa ne može da se instalira, niti može da sačuva podešavanja (ovo se desilo u mom slučaju).

kvar na mom tabletu je pod tackom 1. Zamenio sam ga za neki drugi model jer su mi rekli u servisu da ne uzimam opet isti i ja sam ih poslusao naravno :)

I kod mene se pojavio isti kvar. I to dva puta: prvi put mesec dana nakon kupovine, a drugi put tri nedelje posle korišćenja zamenskog uređaja. Sada je opet u servisu, pod motom "treća-sreća". Posle detaljnog isčitavanja diskusije na forumu http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=478825 (hvala Google translatoru :) ) došao sam do zaključka da je (izgleda) problem (bio) u firmware-u. Prestigio je izdao novi firmware sa datumom 30.07.(PMP5588C_20130730_v1.0.23) i izgleda da se njegovom instalacijom rešava problem. Videću kada mi uređaj stigne iz servisa. Za novi fiirmware saznao sam danas, inače bih ga, svakako, odmah instalisao pa (možda) ni ne bi došlo ponovo do kvara.

Već kod prvog kvara sam posumnjao da je sofverski problem. Prosto ne mogu da prihvatim da je Prestigio (ASBIS) samo ovaj model loše uradio i da je upravo u ovom (koliko vidim dosta popularnom) modelu upotrebio loše/felerične hardverske komponente ("hadverska sumnja" je padala na memorijske module pre svega). Od samog početka mi je nekako ličilo na softverski problem. A kako koriste nemodifikiovani Android - ostao je nesklad na relaciji hardver - operativni sistem, odnosno Android, što dalje znači da je firmware. Činjenica jeste da Prestigio nije prva svetska liga, ali stoji da nisu baš ni najgori.

U svakom slučaju, ne kajem se što sam uzeo baš ovaj tablet. Što se karakteristika tiče - koliko para, toliko muzike. Drugim rečima, od samog početka mi je bilo jasno šta hoću, a šta dobijam kupovinom ovog modela. Odgovara mi 8" i rezolucija 1280x768, dual-core procesor, 1 GB RAM-a, SD slot i USB OTG, kućište takvo kakvo je (dosta čvrsto sa "gumiranim" zadnjim delom), izvorni Android 4.2 sa mogućnošću OTA upgrade-a. Jasno mi je da uz to, po ovoj ceni i od ovog proizvođača, ne dobijam IPS ekran i relativno bolju bateriju. Za ono za šta mi treba (po ovoj ceni): čitanje e-knjiga, surfovanje i praćenje e-maila, puštanje filmova u kolima deci na zadnjem sedištu (a po potrebi i kod kuće) i upoznavanje sa Androidom (imam i desktop i laptop i symbian telefon i namensku iGo navigaciju na WinCE, a radoznao sam kako funkcioniše Android) - sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
Samo da potvrdim da je tacno ovo sto je Tibor021 napisao, update Firmware-a resava zaglavljen ekran sa Prestigio logo-m.
Stavite FW na SD karticu i ukljucite tablet sa Power i Volume+ tasterima i pustite cim se pojavi slika i onda sam sve odradi.

Kod:
http://yf.value4it.com/Service_Files/TabletPC/PMP5588C/PMP5588C_20130730_v1.0.23.zip

Upravo sam preuzeo tablet u servisu. Ovaj put nije bila zamena, već osvežavanje firmware-a. za sada radi :)

Samo da potvrdim da je tacno ovo sto je Tibor021 napisao, update Firmware-a resava zaglavljen ekran sa Prestigio logo-m.
Stavite FW na SD karticu i ukljucite tablet sa Power i Volume+ tasterima i pustite cim se pojavi slika i onda sam sve odradi.

Kod:
http://yf.value4it.com/Service_Files/TabletPC/PMP5588C/PMP5588C_20130730_v1.0.23.zip

kad sam ja moj 5588 reklamirao nije se moglo koristiti Power i Volume+, kad su u servisu videli da cak i to ne radi odmah su me razduzili s tim tabletom i ponudili drugi, inace mislim da je ovaj model sasvim ok i najbolji za tu cenu

Da li je neko probao root ?? Postoji li nacin? Neki custom ROM do sada?

Nazad
Vrh Dno