Šta je novo?

Prestigio P3222W zaglavljen pixel pomoc?

psycho84

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Thermalright Assain King 90
Matična ploča
MSI B550M Pro-VDH Wifi
RAM
2x16GB 3000MHz G.Skill Aegis
GPU
RX570 4GB Sapphire
Storage
WD SN550 1TB + Toshiba Canvio Basics external 3TB
Zvuk
Integrated + EIDA 9038D
PSU
Seasonic SGX 500W SFX-L
Kućište
SKTC HX Box 100
Monitor
Lenovo ThinkVision T24v 24"
Miš & tastatura
Drevo Gramr full RGB 75% mechanical Gateron Brown, Logitech Triathlon + MS IMO 1.1a
Ostale periferije
Beyerdynamic DT770
Mobilni telefon
Xiaomi 12X
Pristup internetu
  1. Optički internet
E ovako kupio sam danas gore navedeni monitor...Nisam ga detaljno testirao a ovo sto sam do sad vidio je doooosta dobra slika (presao sam sa CRTa),medjutim imam jedan (da naglasim: samo jedan) zaglavljeni piksel koji je bas morao biti zaglavljen na blijedozelenoj skoro bijeloj boji pa mi bode oci kad je u pozadini nesto tamnije...Pixel nije ni blizu centra,skoro je skroz u cosku,donjem desnom...E sad pitanje...Da li postoji neki nacin da se ovaj pixel odglavi ili da mu se bar nekako promjeni boja u neku tamniju (npr crnu) kontam da je ukoliko je tamniji manje primjetljiv...Ako neko zna neki predlog neka kaze...Jer mi se monitor ovako sve u svemu svidja...

Meni je uspelo na mom monitoru sa krpom. Cim sam ugledao beli pixel odmah sam ga spazio :d, zatrazio krpu od ljudi u radnji, malo protrljao i odglavio se. Evo i dan danas je sve ok da kucnem u drvo.

Kakvom krpom tacno???Hoces da kazes da si masazom izlijecio zaglavljeni pixel...Ih kad bi samo mogao da ga odglavim ili nekako samo da namjestim da se manje vidi jedan zaglavljen stvarno nije tako strasna stvar...Hvala na odgovoru :D

Znaci ne mogu da vjerujem da ovo stvarno funkcionise...Prakticno sam ga samo pipnuo i sada radi kako treba...Hvala puno...Ovako sam sad dobio monitor bez ijednog mrtvog/zaglavljenog pixela koji je izgleda cak prilicno dobar (jos nije proban za igre ali za filmove je dosta dobar ako se gleda sa oko metar daljine probao sa dvd-ripom) za male pare....Jos su mi i za garanciju rekli sta god i koliko god mrtvih pixela da ce sve srediti :D

Moj "izmasirani" pixel se opet zaglavio :( Da li postoji neka druga metoda da se odglavi sem krpe :)

da li neko moze sa prokomentarise kvalitet slike i izrade ovih monitora

Ja imam Prestigio kupljen u TechnoMax-u pre skoro godinu dana. Kad sam ga doneo kuci imao je jedan zaglavljen piksel i nazovem telefonom i ispostavi se da mogu da ga zamenim za novi (!). Od tad meni radi sasvim dobro, bez ikakvih problema, zaglavljenih piksela itd...plastika deluje malo jeftino ali za neko opushteno korishtenje kompa vise nego dobar montor za te pare koliko sam ga platio.

EDIT: a da, probaj ovo http://udpix.free.fr/ , programche koje brzo menja boje u jednom malom prozoru koji prevuchesh iznad piksela, drzhish palceve i nadash se najboljem

Poslednja izmena:
da li neko moze sa prokomentarise kvalitet slike i izrade ovih monitora

Ajd evo ovako blago probijanje svetlosti po coskovima odmah kod lampica koje osvetljavaju ekran vidljivo samo na totalno crnoj pozadini , boje meni izuzetno dobre naravno posle mojih podesavanja jer se njihovi predefinisani modeli svode na visak zute , visak plave , visak crvene ; nula mrtvih , zaglavljenih piksela , nema ghost-ovanja , dobar ugao gledanja , stvarna vidljiva povrsina je 21,6(ili 4 nisam siguran) , lep dizajn i dobar kvalitet plastike.
UPOZORENJE
Kablovi koji se dobijaju sa monitorom ( monitor=>graficka ) su ocajnog kvaliteta pa je bio primetan sum ( treperenje slike na pojedinim delovima ekrana ) na sivim i tamnijim nijansama boja , naravno ovo sam resio upotrebom boljeg i kvalitetnijeg kabla ( uzmite od starog monitora ili kupite Bandrige-ov )

Vrh Dno