Šta je novo?

Prestigio MultiPad PMP5100

milo

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2002
Poena
609
Ozbiljno sam se zagrejao za ovaj model tablet računara.
Moje namene bi bile: čitanje pdf knjiga i puštanje filmova tokom putovanja automobilom klincima (ko ima malu decu zna šta znači muka ukoliko se ne uspavaju).
Ja lično nisam imao prilike da ga držim u ruci ili isprobam. Na netu nema baš mnogo podataka.

Ovaj uredjaj ima isti ekran kao i PMP7100c, a isti hardver kao PMP5070c. Sto ce reci: ARM9 procesor, ne bas poznat po brzini, ali moze da pusta filmove (ne HD, samo SD) i da se koristi za citanje knjiga.

Kad smo kod knjiga, efikasno ce to raditi sa nekim od ebook formata, ali je malko spor ako nameravas da citas PDF. Naravno, uzitak u citanju je uvek veci na ebook readerima sa epaper ekranima, jednostavno fenomenalno izgledaju i fenomenalno su prijatni prema ocima. Pa opet, masa ljudi je odustala od svog ebook readera kada su kupili tablete, jer tableti mogu da urade vise. Slabo ko hoce da nosi sa sobom visak uredjaja, a tableti su vecini idealnan kompromis.

Dobro, HD filmovi i onako nisu nešto što bih puštao na takvom uređaju, ali što sporo radi sa pdf fajlovima?

Ima spor procesor. Nije neko cudo tehnologije. I cena sama po sebi upucuje na to. S obzirom da ima isti ekran kao i PMP7100c a toliko je jeftiniji, negde je moralo da bude ustinuto, zar ne? Ovo je stara tehnologija.

Ja sam probo juce , tach katastrofa , vuce se ko puz , bolje uzmi 7070

7070 je 7" model, ali slazem se.

pa zar i nije logično da je tako ako je cenovno pozicioniran ispod tog 7070 modela a ima veći ekran.

Ma sve je to logično (isti ekran - skuplji model - bolji procesor, manji ekran - ista cena - bolji procesor) ali šta tu radi sporo ili ne radi?

Nazad
Vrh Dno