Šta je novo?

Prestigio MultiPad PMP5080B

LoverBoy

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2003
Poena
620
http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_PMP5080B
PMP5080B_front_270_270.png

Android™ 2.3 Gingerbread
ARM Cortex-A8 (Rockchip RK2918) 1ghz
Integrated Color 8" (800x600) TFT Capacitive Touch-screen
Internal Memory Size 4 GB
Installed RAM Storage Capacity 512 MB
Digital Camera Front : 2 Mpixel (1600x1200)

Ima li neko info oce li se uvoziti ovaj model i koja ce mu cena biti?
Predpostavljam ispod 180 evara tako da ce NETCAT 2 opet izgubiti utakmicu jeftinih tableta u Srbistanu.

Poslednja izmena:
http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_PMP5080B
PMP5080B_front_270_270.png

Android™ 2.3 Gingerbread
ARM Cortex-A8 (Rockchip RK2918) 1ghz
Integrated Color 8" (800x600) TFT Capacitive Touch-screen
Internal Memory Size 4 GB
Installed RAM Storage Capacity 512 MB
Digital Camera Front : 2 Mpixel (1600x1200)

Ima li neko info oce li se uvoziti ovaj model i koja ce mu cena biti?
Predpostavljam ispod 180 evara tako da ce NETCAT 2 opet izgubiti utakmicu jeftinih tableta u Srbistanu.

Ovo bas obecava. Samo da ekran bude precizan i da ima dobar odziv, mislim da ce ovo biti best-buy kod nas. Bar do septembra, dok se ne pojave jeftini honeycomb tableti.

Sta ce se ovde pojaviti ni sam bog nezna jer kasnimo mnogo za ostalima, verovatno dok se ne isprazne kontigenti starih nove mozemo samo da sanjamo pogotovu jeftine honeycomb tablete, mozda sledece godine bude nesto...

Gledao sam prosle nedelje u Berlinu cene tableta u trznim centrima, nije izlozen preterano veliki broj modela iskreno. A ni cene nisu nesto preterano niske. Video sam izlozen Xoom i LG, ali sto se ostalog tice, u sustini sve sto sam video vec kod nas, bilo kod operatera ili u radnjama... Naravno, umesto Prestigia tamo je Archos, ali me je zapanjilo koliko je izbor mali i koliko su cene slicne nasim.

Cene bi trebalo da budu odprilike iste mozda malo skuplje kod nas ali na zapadu uvek ima veci izbor i cim izadje na trziste kod njih se moze i kupiti a mi moramo da cekamo dok se neko smiluje i odluci dal ce ovde imati prodju i u pocetku je po nepisanom pravilu dosta skuplje da ne bi ugrozili cene postojecih tableta tako da dok dodje kod nas oni vec najavljaju ili pustaju sledecu generaciju..To ce tek biti vidljivo u narednim mesecima godinama kad trziste tableta krene da se naglo razvija.

Ne govorim o generalnom stanju, vec o trenutnoj situaciji koju sam ja video. Takodje, nisam imao vremena da razgledam manje radnje, video sam samo u robnim kucama. Ali svejedno, naravno da ce dobiti nove modele pre nas, samo mi se cini da i nasi dobavljaci u ovom trenutku zele da otmu sto veci deo kolaca na vreme i pozicioniraju se na tablet trzistu. Bar se nadam :)

Sta ce se ovde pojaviti ni sam bog nezna jer kasnimo mnogo za ostalima, verovatno dok se ne isprazne kontigenti starih nove mozemo samo da sanjamo pogotovu jeftine honeycomb tablete, mozda sledece godine bude nesto...

Najavljeni su za septembar novi Archos honeycomb tableti po ceni od 299$ za USA trziste, znaci kod nas oko 330 evra, sto je super cena za solidan honeycomb tablet.

Iskreno ako neko hoce da izdvoji 330 -350 evra za tablet onda bolje da doda jos malo i uzme brand tipa asus acer dell i ostale , archos pored ovih velikih igraca tesko da moze nesto da ucini na polju skupljih tableta mora da ima mnooogo bolji uredjaj da bi se ljudi odlucili za njega ili mnogo jeftiniji.
Ispod 250 - 200 evra ce uvek biti dominantan ako nastavi takvu politiku.

Iskreno ako neko hoce da izdvoji 330 -350 evra za tablet onda bolje da doda jos malo i uzme brand tipa asus acer dell i ostale , archos pored ovih velikih igraca tesko da moze nesto da ucini na polju skupljih tableta mora da ima mnooogo bolji uredjaj da bi se ljudi odlucili za njega ili mnogo jeftiniji.
Ispod 250 - 200 evra ce uvek biti dominantan ako nastavi takvu politiku.

Svakako, samo je uvek dobro da ima konkurencije koja obara cene. Naravno, ako Prestigio napravi dobre uredjaje, uz dve godine garancije, zasto ga neko ne bi kupio? ipak je izmedju 330 evra i 420 koliko kosta npr. najjeftiniji Asus transformer bez dockinga, razlika od 90 evra, sto nije zanemarljivo. A onaj ko moze da doda tu razliku, njemu svakako Prestigio nece ni padati na pamet.

Nazad
Vrh Dno