Šta je novo?

Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo (5770D DUO)

Palpatin

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2003
Poena
620
Uzeo sam juče, pa da podelim utiske.
Dvoumio sam se između ovog modela i Nexusa 7. Tablet će koristiti klinac za igre, a ja i supruga za povremeni surf.
Otišao sam u radnju, upalio oba, testirao i zaključio da ne vredi dodati dodatnih 12.000 dinara za Nexus, i uzeo sam ovog Prestiđija.

Tablet je veoma tanak i kvalitetne izrade. Tanji je od Nexusa. Ekran je manje rezolucije (1024x600) ali dosta svetliji, i nisam primetio preveliku razliku.

Od nedostataka tu je slabija baterija koja izdrži oko 4 sata aktivnog korišćenja, nema GPS-a i slab zvučnik.
U radu se ponaša odlično. Sve leti. Još nisam naleteo na neko seckanje. Stranice otvara za sekund. Jedino gde sam primetio da je sporiji od Nexusa je skrolovanje stranica i pinčovanje i zumiranje.
Ali neznatno sporije. Ima obe kamere, ali su tu za ukras.

Antutu score: 10083.
pn8t6.png
oljXJ.jpg

Nexus 7 je imao 10520.
http://www.antutu.com/view.shtml?id=1282
Detaljan opis i testiranje imate na ovom nemačkom sajtu:
http://www.notebookcheck.com/Test-Prestigio-MultiPad-7-0-Prime-Duo-PMP5770D-Tablet.84255.0.html

Specifikacija:
MultiPad 7.0 Prime DUO PMP5770D
Android 4.0.4 OS upgrade-u na Jelly Bean
1.50 GHz Dual Core ARM Cortex A9 AML8726-MX
7.0" Backlight LED IPS Capasitive multi touch screen; Rezolucija ekrana: 1024x600 piksela; Rotacija ekrana: G-sensor;
Memorija: 1GB RAM DDR3, NAND Flash 16GB; Podržane kartice: microSD/microSDHC do 32GB;
G-Sensor, Video Accelerator, 3D Accelerometer;
WiFi 802.11 b/g/n;
0.3MP napred, 2MP pozadi;
Micro USB 2.0, Wi-Fi, 1 x 3.5 mm mini jack;
120 x 191 x 8.9 mm
305 grama
Cena ~17.000 din

Poslednja izmena:
Imao sam kratku priliku da ga testiram i mogu ti reci sjajan uredjaj, sigurno si napravio odlican izbor.....
Ako mozes napisi posle nekoliko dana jos komentara,kad ga budes detaljno istestirao, napunio aplikacima......

Poslednja izmena:
Steta za to trajanje baterije, Prestigio pravi sve bolje uredjaje, samo da rese te baterije...

Ja kad sam ga probao izdrzao mi je 4 sata ali bas dobrog opterecenja sto je po meni sasvim ok........Vidim da je kod coveka isto izdrazalo 4 sata.

Pošto neće biti korišćen van kuće, i nije tako strašno. Opet... Morao bih doplatiti 12.000 za jaču bateriju i malo brži procesor.

pozz
dobio sam jučer na poklon ovaj uređaj
molio bi ako neko zna gdje se mogu skinuti aplikacije za njega
hvala unaprijed

https://play.google.com/ imas na uredjaju, a mozes i kuci da upalis wifi na uredjaju i na kompu da odes na link gore i da se ulogujes pod gmail nalogom pod kojim si ulogovan na tabletu i da skidas s kompa, aplikacije se direktno instaliraju i na tablet.
Dobio si odlican poklon :)

kad si dobar, takav je i poklon,
hahahah, razumijemo se
hvala i pozzz
zaboravih, ima li i drugih aplikacija osim samo igrice

Poslednja izmena:
Ima li neki forum gde se nalazi development za prestigio tablete. Na xda je mršavo, ima samo par tema za starije.
Treba mi neki gde su teme za rutovanje, za custom romove. A možda i previše tražim :D

Ovo je nov uredjaj pa zato ima malo, sacekaj malo da prodje vreme bice sigurno dosta toga.
salamala...na linko koji sam ti dao ima svega

Pozz ekipa,
Dali je neko probao gledati filmove preko ovog uređaja, na postojeći movie player
Ja sam probao, sve 5 samo što nevuče naša slova č,ć,š...
Instalirao sam i bs player, i vlc , ali neprepoznaje usb
Ako je neko uspio nešto ubaciti i da vuče naša slova, molio bi savjet i preporuku
Hvala

Poslednja izmena:
Ja koristim mvideoplayer i radi sve bez problema.
Da li bi pasao neki univerzalni screen protector za ovaj tablet?
Isto pitanje je i za masku.

Ja jedva cekam da Prestigio izbaci neki tablet sa HD rezolucijom i dobrom baterijom. Nadam se da ne cekam uzalud.

Da su ovde stavili HD ekran i malo jacu bateriju umesto zadnje kamere bio bi bb.

Poslednja izmena:
Sta mislite, ovaj 5570d prime ili 5570c pro ? Po specifikacijama bolji je 5570c a i po ceni (jeftiniji je za 2000) pa nzm zasto je 5570d skuplji.

^ I ja sam se pitao zasto je 5770d skuplji. Generalno RK3066 na 5570c sa svojim quad core mali400 mp4 bi trebao da je malo bolji od AML8726-MX na 5770d koji ima dual core mali400 mp2. Jedino sto je bolje kod 5770d je aluminijumsko kuciste i 16GB memorije naspram 8GB. 5570c cak ima i mini HDMI ako nekom to znaci dok je isti odsutan kod 5770d.
Neka me neko ispravi ako oko neceg gresim, ne posedujem ni jedan od ovih tableta a verovatno cu od nedelje nabaviti 5570c pa cu podeliti po koji utisak. :)

Veoma solidan uređaj. Ekran bi mogao da ima malo veću rezoluciju, ali ok je za te pare 17K, dual core, A9 cortex, dobra finalna izrada, prosto neverovatno.

pozz,jel se nekome desava da uredjaj nece da se otkljuca,upali se ekran i pokazuje lock screen al touch ne reaguje?

^ I ja sam se pitao zasto je 5770d skuplji. Generalno RK3066 na 5570c sa svojim quad core mali400 mp4 bi trebao da je malo bolji od AML8726-MX na 5770d koji ima dual core mali400 mp2. Jedino sto je bolje kod 5770d je aluminijumsko kuciste i 16GB memorije naspram 8GB. 5570c cak ima i mini HDMI ako nekom to znaci dok je isti odsutan kod 5770d.
Neka me neko ispravi ako oko neceg gresim, ne posedujem ni jedan od ovih tableta a verovatno cu od nedelje nabaviti 5570c pa cu podeliti po koji utisak. :)
Na testu na benchu piše da materijal na 5770d samo imitira aluminijum, a da je zapravo u pitanju plastika :D

Da li se jos nekom desava da x-plore nece da prikaze flash memoriju spojenu preko usb otg kablica?
Drugi file manager-i ga vide ali x-plore jok. Mozda ja negde gresim?

jel ima ovaj tablet "Tether" opciju? s obzirom da nema 3G varijantu i kakav je za rootovanje, koji ROM ide, da li moze link gde da se skine
hvala

Juče sam ga pazario. Prvi utisci su odlični. Na Android sam prešao pre 6 meseci sa HTC One X telefonom. Od tada samo razmišljam kako bi hteo da su mi svi uredjaji u kući na tom OSu :)

Ekran solidan (batalite HD filmove zato što se na ekranu baš i ne vidi neka razlika kao recimo na HTCu). Kućište je solidno, ništa ne škripi, mada se malo zagreva pod dužim opterećenjem. Skoro da nema zastoja u samom ICSu, igre piče solidno. Jedino me u ovom trenutku muči baterija. Punio sam ga 4 sata na početku (bez uključivanja). Pokrenem uredjaj, i krenem da čistim, stavljam aplikacije itd. Posle jedno sat vremena, pala je na 80%. Reko, OK bas sam ga cepao, biće sigurno bolje. Vratim ga na utičnicu, sačekam dok se ne nije napunio (upalio se narandžasti LED), i krenem da koristim od 100%. Nakon nepunih 2 sata ja vidim da sam na 48%. Igrao par igrica (ne više od 20 minuta), resto je surf + Google Play.

Napunio sam ga preko noći, danas žena i klinac mogu da ga isprobaju, pa ću videti koliko je ostalo kada se vratim sa posla (ako išta ostane).

Imao sam slična iskustva sa HTCom, dok baterija nije "legla" posle par dana, a update na JB je stvari dosta popravio na One X-u, što i očekujem od ovog uredjaja kada Prestigio izbaci JB.

Sve u svemu, držim ga pod lupom u sledećih 5 dana koliko mi je ostalo da ga vratim ako mi se ćefne.

Ljudi, ja imam MultiPad 7.0 Pro Duo - PMP5570C_Duo, mnogo sam zadovoljan, ali cekam update za 4.1 Jelly Bean. Svi sto imate ovaj MultiPad 7.0 Prime Duo (5770D DUO) uredjaj, onda juce je izasao jedan Update na 4.1 za vas, uradite download, i isklucite uredjaj, uradite extract na taj zip fajl sto sto ste downlodirali, onda stavite ga na racunar sa usb vas touchpad- iskljucen mora da se stavi u pc pa posle Volume Down + Power Button, kad hoce da instalira neki drajver a ne moze da nadje onda ste u dobrom putu, idite u device manager, uradite driver update na taj nepoznat device sto je sa X, pa trazite mesto gde ste uradili extrat taj zip sto ste uzeli iz prestigio. Instalirajte vas touchpad -pazite, morate da nadjete vas uredaj i drajver za vas sistem a najbolje je u Win. XP pa morate da uradite jedan restart. Posle toga stavite jos jednom touchpad na PC, i iskljucen mora da se stavi u pc pa posle Volume Down + Power Button, onda ako samo cujete glas windowsa da uredjaj je ukljucen sve je u redu. Idite U mesto gde ste ekstraktirali taj ZIP iz prestigio, idite u Programa, vidite sa zeleno gore da je uredjaj poznat. Idite u firmware pa nadjite firmware unutra ekstraktiranih fajlova. Posle upgrade i cekajte. Bice sve u redu i imacete android 4.1. Pre sve trudite da sacuvate sve sto imate jel ovaj je bas format i sve ce izbrisati. link firmwera je http://yf.value4it.com/Service_Files/TabletPC/PMP5770D/PMP5770D_20130228_V2.0.25.zip
Izivinjavam se ako nisam pricao srpski bas najdobro ali niam ja Srbin ali zivim sa vama.
I ako nesto ne ide kao planirano, ja ne uzimam nikakav odgovor, i kao prvo trudite da citate uputstvo na engleski, bice vam uz pomoc. Pozdrav

Jel moze neko da napise kakva iskustva ima sa novim updejtom. Jel ima poboljsanja i razlike. Pozdrav.

Aко може превод на српски, заиста ништа не могу да разумем? И помоћ од неког искуснијег јер никад нисам апдејтовао андроид.

Trebalo bi da u samoj arhivi sa JB koju skines sa nihovog sajta postoji uputstvo kako odraditi updejt. Tako je barem bilo kod mene za 5570c kada sam skinuo ICS.

Vrh Dno