Šta je novo?

Prestigio monitori..

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Video sam neke 22" modele uzivo, fina slika,...pristupacna cena, dopadljiv dizajn.. sta mislite o njima?

Video sam neke 22" modele uzivo, fina slika,...pristupacna cena, dopadljiv dizajn.. sta mislite o njima?

Ja sam isto video dva tri modela ali su bili ugaseni.Tako da nisam imao prilike da vidim sliku. Prodavac mi rece "Francuska firma".Ja nasao Kiparska ,Poljska,Ceska ....
Proguglaj imas i na srpskom sajt(da ih ja ne reklamiram).Izgledaju mi ozbiljno(cak imaju i ozbiljne nagrade za Monitore), izgleda da je fabrika u Poljskoj.Pa ako ti pazaris javi kako radi.:banana:

lol..a razmisljam se izmedju njega i ovog asusa-a iz susednog topica... ne znam... morao bih prvo da vidim asusa..

Pa upravu je baš zvuči francuski :D

Hehehehehhhe, "francuska firma".

Iako (ne)zvuči francuski - radi se o brand-u firme "ASBIS", dakle ... njihov proizvod koji oni "valjaju" po belom svetu tj pokušavaju da od njega naprave neki brandić, za sada sa polovičnim uspehom.

Nešto slično sad pokušava domaći Comtrade svojim "Crypton" brandom.

EDIT: eh, da ... Asbis dakle nije francuska firma, već Rusko/Kiparska/Ukrainska i ko zna šta još :)

Poslednja izmena:
Zasto se opterecujes cija je to firma?, pogledaj monitor u radu i ako ti prikaz slike i finansijske mogucnosti odgovaraju kupi ga, moj komsija ima jedan Prestigio od 17" i slika je sasvim ok, takodje i uglovi gledanja, ima garanciju od 3 godine, nisam siguran, ali mislim da ga je pre 3 meseca platio oko 160€.

Evo ja sam sebe danas castila ovim montorom :).Ono sto mogu da kazem za kratko vreme koja sam provela ispred njega je da ima jako lepe boje,veoma lep dizajn, dosta kvalitetno je odradjen i jedina mana je sto nema DVI ali nesmeta s obzirom na njegovu vise nego primamljivu cenu. E da ima i ugradjene zvucnike. Jos uvek ga nisam isprobala u igrama,cim probam javljam utiske.

Ti zvucnici su bas suvisni. Pa s obzirom da je rusko-ukrajinska firma, logicno da nema DVI : ), kod njih je i dalje analogno keva, ali zato osecam da su ti monitori izdrzljiviji od bilo kojih drugih. To kad rusi naprave, nije lepo za oko, al' zato sljaka do beskonacnosti,garancija nije ni potrebna...hihihihihi

U firmi gde sam ih video rece mi prodavac da mu je neki lik uzeo ...da li rece ceiri ili tako nesto monitora i stavio ih u lokal..kaze da je odusevljen.. na zalost spliter u radnji je los pa je slika krs...tako da kad dodjem do parica llepo pogledam kako je kad se poveze direktno....

to sto je ukrajinsko rusko svedsko ko zna cija firma ne znaci da se ne pravi u kini kao i samsung recimo :D tako da bi trebao da znas da postoji dvi verzija (na kraju nosi oznaku d) samo sto naravno je nema na nasem trzistu :D

U firmi gde sam ih video rece mi prodavac da mu je neki lik uzeo ...da li rece ceiri ili tako nesto monitora i stavio ih u lokal..kaze da je odusevljen.. na zalost spliter u radnji je los pa je slika krs...tako da kad dodjem do parica llepo pogledam kako je kad se poveze direktno....

to sto je ukrajinsko rusko svedsko ko zna cija firma ne znaci da se ne pravi u kini kao i samsung recimo :D tako da bi trebao da znas da postoji dvi verzija (na kraju nosi oznaku d) samo sto naravno je nema na nasem trzistu :D

Firma je u velikoj expanziji osvajaju jos uvek trziste.Treba se probiti pored ovih istocnjaka a jedini nacin je kvalitet,niza cena a i dizajn.Samo sto smo mi jos uvek slabasni na firmirane stvari.

Poslednja izmena:
:D Cekamo da se Kea javi sa pravim utiscima... ali nema je :D

edit: btw razlika izmedju dva modela 22" koji se nude kod nas je ta stommodel sa brojem 3 na kraju je crne boje, ima bolji kontrast i cini mi se losiji ugao gledanja za 10 stepeni (160/160)...odziv, kontrast i ostalo..isto..oba imaju zvucnike, tako da su sa eksternom tv kartom idealni za tv varijantu...

Poslednja izmena:
E evo mene :D.Pa sta da vam kazem ko hoce da se igra na ovom monitoru a pritom nema azdahu od karte nece se nesto naigrati ,ali monitor ima stvarno jako lepe boje ima malog probijanja bele na gornjoj ivici,donja koliko sam videla nije toliko izrazena.sto se tice filmova ista prica,dvd,dvix gubi se na kvalitetu pri full screanu,ali monitor ce sasvim zadovoljiti potrebe prosecnog korisnika kao sto sam ja!Toliko od mene za ovo javljanje.

Poslednja izmena:
jašta...

drago mi je da si zadovoljna.

P.S.aj na private samo koliko si ga platila i gde.

Hmmm, zasto nemam poverenja u monitore za koje ne znam ko ih i gde proizvodi, ne znam cije panele stavljaju unutra, ne znam koliko ce dugo brend postojati (samim tim i servisna podrska) i koji monitor (P7220W) sa prosecnim TN+film panelom stavljaju u Hi-end klasu!!!!
Ne bih da vam rusim sneska, ali ja to nikada ne bih kupio, bez obzira na cenu.

Ne kontam kakav ti je ovo minus za monitor? Gore receno ne moze imati nikakve veze sa samim monitorom, vec je to posledica niske rezolucije divx filma.

Nije to bio minus za monitor, vec samo konstatacija da se gubi na kvalitetu kada se slika razvuce na rez 1680-1050.
Pustila sam film koji je u 640-352 rezoluciji, i sad mi reci da ne gubi na kvalitetu kada se slika rasiri na nativ rezoluciju monitora s obzirom da monitor nema dvi?

pusti hdd i bez razvlaci kolko oces
to je problem u filmu nema veze sa monitorom
Niko ne pominje da ima veze sa monitorom misim poredis HD i Divx!oce neko da mi kaze da je slika divx filma istog kvaliteta i ostrine na nativ rezoluciji ovog monitora u odnosu na neku 17" ili 19".Misim ako neko voli da gleda film koji je u kockicama a pritom je i mutan onda dobro.

Nije to bio minus za monitor, vec samo konstatacija da se gubi na kvalitetu kada se slika razvuce na rez 1680-1050.
Pustila sam film koji je u 640-352 rezoluciji, i sad mi reci da ne gubi na kvalitetu kada se slika rasiri na nativ rezoluciju monitora s obzirom da monitor nema dvi?

Pa ti onda kupi monitor od 7", na njemu nema sanse da primetis artefakte divx kompresije :d

imam ja divx od 4gb, rip hd-a... bolja slika nego na dvd-u :D samo sa time probam monitore :D

Kea tvrdi da ima. U pitanju je zabuna jer bez obzira sto monitor nema DVI, film je film. Da je u pitanju neka igrica, kada se rezolucija skalira u nizu rezoluciju, tad vazi druga prica i DVI postaje vrlo bitan.
Igre izgledaju ocajno!I naravno da je u tom slucaju DVI neophodan.

pa ne zoves se dzabe shang tsung.. ko da si iz bloka 70 :D

Verujem da si hteo da im kazes da, recimo, ko ima monitor sa DVI moze da prebaci rezoluciju u recimo 1280*1024., kao sto ja radim, jer mi je monitro s***an, pa ce, recimo, ako se tako postave opcije, da monitor skupi sliku, i prikazivace je koa da mu je to nativna rezolucija, dakle u 4:3, a ne u 16:10, a ivice ce biti crne...

igre (kao i sve drugo, uostalom) sigurno izgledaju extra u 1680*1050

Niko ne pominje da ima veze sa monitorom misim poredis HD i Divx!oce neko da mi kaze da je slika divx filma istog kvaliteta i ostrine na nativ rezoluciji ovog monitora u odnosu na neku 17" ili 19".Misim ako neko voli da gleda film koji je u kockicama a pritom je i mutan onda dobro.

Lepo ti je loco reko kupi monitor od 7"
Mislim takvu glupu stvar si reko
Ako pustis divix na 42"inca izgledaca gore nego na 17
Pa ko jos gleda dič na tolikoj rezoluciji\
Najbolje je kupis monitor od 10-12" inci i sve ce ti biti extra

i jel ima jos nekog ovde sa ovim monitorom, ja se razmisljam da ga uzmem, sledece nedelje ga uzimam na probu pa ako mi se svidi mogu i da ga zadrzim, naravno uz kes :D

Lepo ti je loco reko kupi monitor od 7"
Mislim takvu glupu stvar si reko
Ako pustis divix na 42"inca izgledaca gore nego na 17
Pa ko jos gleda dič na tolikoj rezoluciji\
Najbolje je kupis monitor od 10-12" inci i sve ce ti biti extra
Ne vidim zasto sam reko glupost!Samo sam rekao da se gubi na kvalitetu,ne nesto znacajno ali opet se gubi!

evo danas uzeh ovaj monitor na test, Prestigio P3223W model, uporedjujem ga sa Samsung 913N koji imam, neki pogled od strane umerenog korisnika multimedije i igrica. Downside je to sto testiram na Ati X300 grafickoj koja je krs zivi jer mi 8800 GT stize u cetvrtak, ali zapazanja koja sam sad uspeo da izvucem su sledeca. Boje izgledaju zivlje na Prestigio-u nego na samsungu, probijanje svetlosti maltene isto, kod samsunga ima oko ivica vise sa desne strane nego na ostalim stranama, a kod Prestigio-a po gornjoj ivici. Reprodukcija video materijala je mnoogoo bolja na Prestigio-u nego na Samsungu. testirano sa nekoliko divx fajlova rezolucije od 640*480, 720*576 i 940x nesto stade mi mozak i naravno sa 720p i 1080p HD materijalom. Evo ovako, divx slabije rezolucije se naravno bolje vidi na samsungu zbog njegove nativne rezolucije od 1280x1024 pixela, dok je na prestigio-u vidljiva po koja kockica zbog razvlacenja na 1680x1050, nista strasno ako se gleda sa daljine, primecuje se tek na pola metra od monitora. Sto se tice HD materijala mnooogooo bolje izgleda na Prestigio-u zbog same rezolucije i video fajla i nativne monitora, slika je secnuta samo 1 cm po gornjoj i donjoj ivici, cak i kada se zumira da popuni te ivice nema artefakta slika je kristalno cista, na samsungu naravno ivice vise izrazene zbog manje nativne rezolucije. sto se tice igara na ovoj kartici nisam bas nesto uspeo da testiram igre u punom sjaju, sve sam probao na LOW settingsima zbog limitacije doticne krs graficke ali na nativnim rezolucijama oba monitora. Po meni razlike nema osim u ugodjaju koji pruza WIDE SCREEN gamimg. Cim mi stigne 8800 GT pozabavicu se malo vise testiranjem igrica kako izgledaju na ovom monitoru a naravno i ponovnog testa video fajlova. Za sada moji licni utisci vise nego pozitivni. Sam dizajn monitora je veoma dopadljiv, iako ima integrisane zvucnike u donjoj zoni uopste ne izgleda odvratno niti tu zvucnici upadaju u oci. Ivice monitora su presvucene sivom crtom od 2-3mm koja mu daje neki smek, razbija monotoniju crne boje. Javljam se opet cim stigne nova grafa sa malo podrobnijim testovima a mozda i kojom fotkom. Pozz

Vrh Dno