Da se i ja malo umesam obzirom da radim sa tim profesionalno
Geovision 350 je korektan uredjaj za te pare - ne bih se slozio da izgleda jeftino. Mada naravno ne moze da se poredi sa Mio ili Garmin modelima
Geovision 430 je izuzimajuci Galeb najjeftiniji 4,3 inchni uredjaj.
Oba trenutno dolaze sa 2007.07 kartama istocne koje su sasvim korektne (izuzimajuci to sto nove ulice fale - meni se prodavnica bas nalazi u jednoj od takvih

)
Ove godine je bilo par update-ova karte koja je sad pristojna. Gube trku sa Garmin kartografijom koja se svakih par meseci update-uje.
O Garmin nuvi 200 (3,5 ekran) i 200W (4,3 ekran) je vec bilo govora - definitivno su najkvalitetniji uredjaji ne samo po izradi nego i po pouzdanosti softvera - za razliku od ostalih uredjaja na WindowsCE platformi koja jos gura navigacioni softver, kod garmina program se gura direktno iz firmware-a (srecom update-i istog su cesti)
Ko hoce iGO platformu a hoce najbolji kvalitet onda i treba da plati MIO uredjaje - Nova serija sa oznakama TB (C320 i C520 verzija 2) je FANTASTICNA. Radi se o reviziji sada vec godinu dana starijih modela - sa dosta ispravki u samom firmwareu i prepremljenosti firmware-a za nove 3D karte koje vec koristi C620T model - gde vidite svako brdo u zapadnoj evropi i dosta zgrada.
Malo OFF TOPIC-a ali cisto poredjenja radi - na istoj iGO platformi kao sto je prestigio su i na nasem trzistu prisutni takodje jeftiniji modeli (od MIO):
Evertone 492 i 442 modeli (4,3 i 3,5 inca) sa kompletnom istocnom i zapadnom evropom (nesto skuplji od prestigia - prakticno za razliku u ceni karti - po par hiljada
Blaupunkt luca 3.3 EE - takodje na igo platformi - 3,5 incha - karte istocne evrope - kvalitetan uredjaj koji je dugo na trzistu.
Galeb gnd 001 - 4,3 incha - karte istocne evrope.
A sto se tice izgleda - nemoje previse da sudite o tome - npr Mio C230 ne izgleda skupo ali je odlican i pouzdan uredjaj koji dolazi sa full europe kartama.
Kvalitet komponenti koje su ugradjene je presudan. Ista prica kao i kod racunara.
Npr. Kod Mia pri prebacivanju fajlova u internu memoriju imate transfer od 700-900 Kb/s a kod galeba 30-80 Kb/s, kod prestigia 50-130 Kb/s. Kad neko ulozi u toliko brzu flash memoriju - koliko onda ulaze u kvalitet ploce na kojoj se nalazi ostatak elektronike i sam chip GPS risivera?
Ne bih nikog da uvredim sa poredjenjima ali bolje kupiti najjeftinij BMW nego najskuplji Opel. Sa druge strane svi mi zelimo da dobijemo optimum za nase pare - sada postoji izbor... Na vama je da odaberete