Šta je novo?

Prestigio geovision 5500

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Dobio danas ovu navigaciju, i sve radi ok ali su problem mape, posto imam samo detaljne mape za istocnu evropu i vece puteve u zapadnoj evropi. E sad fora je sto ja za 15 dana palim po zapadnoj evropi u obilazak pa su mi potrebne detaljen mape Francuske, Nemacke, Italije, Austrije, Svajcarske. Kako bih to mogao da ubacim naknadno. U pitanju je windows CE OS i iGO primo. Da stvar bude gora naviextras toolbox nece da radi na 64-bitni windows. Mala pomoc.

Probaj da ga "zakačiš" na računar USB kablom. Ako vidiš iGO folder, ubaciš nove mape u direktorium map. Ako ne vidiš, izvadi karticu pa preko čitača ista procedura. Ako nemaš čitač može i preko mobilnog.

E sad ja molim da se okaci ili uputi gde i koje mape nove da se skinu...

Ja sam bas ovu navigaciju kupio prosle godine sa skoro svim mapama evrope, sve sem rumunije (nemam pojma zasto nju izostavise), rusije, ukrajine i moldavije.
Sinoc sam odradio zvanican update i koliko videh barabe nisu dale da se updejtuju najnovije mape, samo neke pratece "gluposti", 3d, glasovi i sl. , a mape ostase sve stare.

Zato i trazim kakve su to mape koje bi trebalo skinuti, koji "proizvodjac", kako se zovu, sta traziti tacno, gde ih naci...?

U navigaciji su mape sa koje su imenovane kao Serbia.fbl , BosniaHrz.fbl , Greece.fbl ...

Ko je proizvodjac ovih mapa, kako znati cije su mape, kako znati da li mape rade za Igo Primo ...?

Rade li "sve" mape, od raznih proizvodjaca na "Prestigio geovision 5500" i sa Igo Primo koji je u njemu ili su druge mape za Igo primo 2 , mogu li se u folderu sa mapama "mesati" mape raznih proizvodjaca (SRB od jednog, Nemacka od drugog, Grcka od treceg ...) i jos mnogo toga meni nepoznato a potrebno, pa se raspitujem i molim pojasnjenje, objasnjenje i upucivanje ka saznanju i nalazenju u cilju uspesnog zanavljanja mapa, softvera, poi, 3d...

Poslednja izmena:
"Skinuo" sam iGo primo 2 i u njemu su novije mape nego sto ja imam.
Imam sada u uredjaju mapu koja se zove Serbia.fbl i velicina joj je 4,717KB a u iGo primo 2 je Serbia_Contrast_2011.07_110812.fbl i velicina joj je 6,051KB, a nalazi se u "map" folderu, takodje ima u "map_nt" folderu mapa Serbia_R3_NQ_2011.Q3_111114.fbl velika 5,3KB
Ima i raznih drugih mapa, poi, kojecega...
Zanima me da li samo da u map folderu uredjaja izbrisem staru mapu i prekopiram ovu novu Serbia_Contrast_2011.07_110812.fbl velicine 6,051KB i tako ubuduce sve druge mape, POI, 3d i ostale detalje ili sta da radim i kako?

Poslednja izmena:
Samo obršeš staro i iskopiraš novo.Ta 2011.07 ima oko 5% više kućnih brojeva u odnosu na 2011.03 i nešto malo više pokrivenosti,ali pravi problem kod pretrage u nekim prigradskim mestima(Surčin,...)Ova mesta se ne mogu direktno naći kroz pretragu,ali na mapi sve postoji.Imaš Contrastov POI 2011.10 ,ali mape nema.Nema revizije skoro godinu dana?

Poslednja izmena:
POMAGAJTEEEE !!!

Dakle koristim "stari" odnosno orginalni softver (iGo Primo i sve odovarajuce mape) koji je dosao u Prestigio Geovision 5500 navigaciji sa citavom evropom izuzev Rumunije, Ukraine, Moldavije i Rusije.

Obriso stare mape, prekopiro nove mape, obriso stare poi i prekopiro nove poi, sve za srb, cg, bih, cro.
Jos sam zabaoraio obrisati, a dodao sam mape i poi za ro i ukrainu.

Navigacija nista ne pokazuje za srb, cg, bih, cro, prazno sve se zeleni, ucr i ro kojima su ostale stare mape i nove dodate zajeno ocitavalo staru mapu sa glavnim putevima (jer licencu i nemam za ro, ru, ucr, moldaviju)

Zatim sam preimenovao nove mape da su istog naziva kao stare, u samoj navigaciji sam prepravio naziv mapa i nista se ne vidi i dalje od tih ex yu...

Vratio stare mape u navigaciju i dobio sam ih na ekranu, sad opet vidim kao i pre pretumbacije.

Sta je problem, sta je fora, zasto nece i KAKO da ucinim da hoce?!

POMAGAJTE DRUGOVI...

Poslednja izmena:
Pozdrav, ja sam takodje kupio ovu navigaciju pre par dana? uradio sam update preko onog programa mada mi je i dalje sumnjivo sta znam. Tokom downloada mi je pokazivao kako instalira i otpakuje zemlju po zemlju. ? sto ne probas ?

Nije stvar u nacinu kopiranja vec u licenci na uredjaju. Ona prepoznaje samo mape koje su fabricki bile na uredjaju. Ili updateuj mape zvanicno, preko Naviextras toolbox, ili konsultuj google kako da promenis i softver tj. licencu

Odradio sam update, ali nije obavio update mapa, iako imam pravo tokom jedne godine dana upravo na to.
Cuo sam da je ove godine Prestigio ukinuo online update starih mapa tokom te 1. godine zato sto su ljudi zloupotrbljavali to koristeci se (znamo vec cime) nedozvoljenim sredstvima...
Izgleda moze kupovina mape i njeno ubacivanje ali klasicni update mapa ne moze.
Ja cu svoj uredjaj odneti u servis pa nek oni "rucno" ubace odgovarajuce mape...

Meni veoma zao ubacivati narodnu verziju, tim pre jer imam jos godinu dana garanciju na uredjaj, a ako se nesto desi i u servisu ustanove da je narodni softver nece priznati garanciju...

Zato tek za godinu dana u ovo doba cu da se novim softverom bavim.

Zasto sam uopste ovo pitanje postavljao?
Pa cuo sam da se u prestigio samo "ubace" mape u odgovarajuci folder i da sve radi, sad vidim da treba mapu sa licencom povezati, pa me zanima da li je dovoljno prekopirati odgovarajucu licencu u folder gde su licence, da bi "nove" mape radile i pravi li to neku koliziju sa starim licencama i starim mapama za one zemlje koje nisu menjane (one koje nisam nalazio i ubacivao nove) ili bas mora instalacija softvera ispocetka ...

Meni se cini da je veoma konfuzno, nejasno, uz poreskakanje objasnjenja ili cak i citavih koraka kako sta uraditi, objasnjavano za navigacije sta i kako ciniti...
Jednostavno nema detaljnog objasnjenja, korak po korak, precizno i jasno bez preskakanja ...

Zasto niko na ovom forumu ne napravi neki tutorial za iGO Primo, Garmin i ostale programe sta i kako instalirati, sta i kako udate mapa i softvera obaviti i sl. stvari?

Poslednja izmena:
Taj "narodni" softver se ubacuje na SD karticu,dakle ubacis ga na neku drugu karticu. I kad oćeš originalno sve,a ti vratiš svoju karticu koju si dobio uz uređaj uključiš ga i to je to. Nema gubljenja garancije,ne moraš da diraš sistem...

P.S. na ovom forumu nije dozvoljeno pričati o instalaciji "narodnog" softvera kao i razmena linkova ka njima... A li veruj mi GOOGLE zna mnogo toga,samo polako i GOOGLAJ sve će ti se kasti ;)

Nazad
Vrh Dno