Šta je novo?

Prestigio 9.7 ultra

tablet_fan

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2012
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 12700KF & AK620 Zero Dark
Matična ploča
ASROCK z790 PG Lightning
RAM
32 GB DDR4 3200MHZ
GPU
NVIDIA RTX 3080TI
Storage
2x 1 TB NVME
Zvuk
KZ ZS10 Pro X
PSU
800W Bronze
Kućište
DEEPCOOL MATREXX 50
Monitor
LG C3 OLED 42' 4K 120HZ
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Haste 2, Red Dragon Kumara
Ostale periferije
HyperX QuadCast
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Sony A7IV
DJI MINI 4 PRO
DJI RS4 PRO
Pristup internetu
  1. Optički internet
Naziv Proizvođač : Prestigio
Model : MultiPad 5197Dx Ultra
Gabariti Dimenzije : 243x190x10 mm
Masa : 580 gr.
Sistem
Procesor : ARM Cortex-A8
1GHz
Dijagonala ekrana : 9.7 "
Rezolucija ekrana : 1024x768
px
RAM memorija : 1024 MB
Interna memorija : 16384 MB
Podržane kartice : MicroSD,
Maksimalan kapacitet kartice :
32 GB
Ostalo
Kamera : 2.0 MP
Kamera sekundarna : 2.0 MP
Audio : Mikrofon, Zvučnik,
Tastatura : Virtuelna
Povezivanje : 3.5mm audio izlaz,
HDMI, USB, WLan,
Ulazi : Mikrofon,
Izlazi : Zvučnici,
Baterija : Lithium Ion Polymer
7000 mAh
Ostalo : Kamera
Ovo ce biti moj prvi tablet pa me zanima vase misljenje o njemu.

Ima jedna tema ali je to poredjenje izmedju pro i ultra modela.Mene zanima sta mislite da li je vredan kupovine

Ne znam da li ti je hitno ja bih na tvom mestu ako ciljaš na 10" sačekao ili uzeo nešto drugo jer mislim da je hardver (procesor) prevaziđen (da ne kažem slab).

Ja imam taj tablet vise od dva meseca i zadovoljan sam. Meni je to prvi tablet uredjaj :) Ali mozda je bolje da sacekas, bice novih modela od 10" koji ce biti mnogo bolji

Znam ali ja sam ogranicen finansijski :(

Pazari to sto si naumio, uvek ce izlaziti noviji, bolji.Kad budes imao viska para ti ces prodati dodati pare i kupiti novi.Ovo je dosta solidan tablet za pare koje kosta...

Onda mislim da ti je ovo najbolja kupovina za te pare kada su u pitanju 10" tableti. Pogotovo jer je proveren model.

hvala na savetima samo me jos zanima ness-ja nameravam sad da obnovim ugovor sa telekomom,u pitanju je adsl net click 1,pa posto sam odavno primetio da ima wlan dugme dali ja mogu da sa toga da saljem wifi signal na tablet?
Izvinjavam se sto oduzio.

Hvala na brzom odgovoru.

Uredjaj obecava po specifikaciji, cim ga ima na sajtu verovatno ce kod nas doci u januaru

Pa kako bolji ekran? Ovaj ima ips, a taj novi? Ispravi me ako gresim, ali prethodni model nudi jedan od najboljih ekrana na trzistu tableta, isti ekran iz ipad 1 i 2.

Ima MVA panel, koji je odlican, koristi se na nekim tv-ima novije generacije, tako da ne verujem da je neka veca razlika u pitanju, ako mislis sa aspekta ugla vidljivosti, a rezolucija je veca, tako da.... Hm.

Ima MVA panel, koji je odlican, koristi se na nekim tv-ima novije generacije, tako da ne verujem da je neka veca razlika u pitanju, ako mislis sa aspekta ugla vidljivosti, a rezolucija je veca, tako da.... Hm.

Nisu samo uglovi gledanja, nego i svetlina, kvalitet prikaza, boja... IPS i Super-amoled su tu vrh, tako da...
A nema veću rezoluciju, za toliko koliko je veća rezolucija po dužoj osi, toliko je i tablet duži, u svakom slučaju i da ima neke razlike u gustini piksela, praktično je neprimenta. Prednost tog tableta je svakako brži cpu/gpu, ali ništa drugo osim toga, a po ekranu je čak i u zaostatku. Pitanje je i da li će biti aluminijumsko kućište, što stari model takođe ima.

video sam negde tu da ima i 3g model ali sa tim modelom ce verovatno preci tablete vise klase,gde se nalaze samsung,asus itd. sa kim nemoze da se poredi(govorim o hardveru).

Multi-domain vertical
alignment (MVA)
It achieved pixel response
which was fast for its time,
wide viewing angles, and high
contrast at the cost of
brightness and color
reproduction.[citation needed]
Modern MVA panels can offer
wide viewing angles (second
only to S-IPS technology),
good black depth, good color
reproduction and depth, and
fast response times due to the
use of RTC (Response Time
Compensation)
technologies.[citation needed]
When MVA panels are viewed
off-perpendicular, colors will
shift, but much less than for
TN panels.[citation needed]
There are several "next-
generation" technologies based
on MVA, including AU
Optronics' P-MVA and A-MVA,
as well as Chi Mei
Optoelectronics' S-MVA. The
pixel response times of MVAs
rise dramatically with small
changes in brightness. Less
expensive MVA panels can use
dithering and FRC ( Frame
Rate Control).[citation needed]
A-MVA, along with c-PVA,
offer a much higher actual
(not dynamic) contrast ratio
than another LCD panel types,
such as IPS. This is the
technology's primary strength.

@tablet_fan Ako je IPS skuplji od MVA onda po nekoj logici cena ovog što nije 3g ne bi trebala da se mnogo razlikuje od sadašnjih sa IPS-om kad su izašli.

Nije los ni ovaj ployer momo 12?

Evo kupio sam tablet I rutovan je sad me zanima kako da instaliram neki custom rom sa jelly bean-om
Nemam iskustva da tim pa ako neko moze detaljno fa objasni

Ja mislim da nema cudtom rompva za ovaj tablet. Koliko znam uskoro treba da dpbijemo jelly bean zvanicno :)

neznam nesto mi je to 'sumnjivo'.

Neznam da li je ovo neka greska ili tako treba ali meni i u podesavanjima i u bilo kojoj drugoj app mi pise da imam 814 mb rama.ako neko ima vremena neka pogleda pa da vidim da li samo ja imam taj problem.(u spec. pise 1gb ram-a)

JB ne postoji za ovaj tablet još uvek, ni stock ni custom, a što se tiče memorije, to nije nikakav problem, to je tako jer se deo te memorije koristi za aplikacije koje su došle uz tablet.

Btw, da ponovim ono što sam napisao na onoj drugoj temi, ja to čudo ne bih preporučio ni najcrnjem neprijatelju... ali opet, možda sam stvarno baksuz pa da naletim na takvu seriju (tačnije 3 takve serije, ali dobro). Ono što sam ja naučio iz iskustva sa Prestigiom je da ipak ima razloga zbog koga renomiran proizvođač košta toliko koliko košta... Vredi dati €100 više za Transformera u odnosu na ovo, bez sekunde razmišljanja... ako ste u situaciji, naravno.

No, nadam se da će svi vlasnici ovih, a i budućih Prestigio tableta izbeći moje muke i koristiti ga uspešno i bez problema. To vam želim za NG :D.

hvala xD
jos jedno pitanje da li da update-ujem na novi fw 1.0.12-posto sam dobio rutovan a meni se ne ide sa ruta

izvinjavam se sto smaram sa pitanijima ali sta ces kad sam radoznao
Jel mogu ja nekako da idem na net na tabletu preko moba(samsung s5230)koji nema wifi

Hm ne znam da li mozes telefon da koristis kao mrezni uredjaj, pa da ga povezes preko usba i otg kabla.Vidim ima ethernet podesavanje u settings. Probaj pa javi da li je uspelo :D

Vrh Dno