Šta je novo?

(preskup) w 100

-Aki-

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air (13-inch, Mid 2015)
Tablet
iPad mini 4
Mobilni telefon
iPhone 11 pro, iPhone SE 2020
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam ponudu Sony W100 za 220 evra.
Aparat je nov.
Naravno morao bih da dokupim karticu.

Ono sto me zanima je sledece:

Koji je glavni razlog ove cene na trzistu (preko 260 evra) za proizvod koji svojim karakteristikama ne pruza nista inovativno (optika, br. piksela, softver i sl.) i koji se je pojavio jos 'davne' 2006-e godine.

Kako sam malo pratio berzu, njegovi 'zamenici', w200 i od skora w300, su JEFTINIJI?
Cene w110, w120....su daleko ispod ovog cenovnog ranga. ?!

Da li mi mozete bilo kako pomoci da skontam glavni razlog ovako visoke cene, da li stvarno svojim karakteristikama toliko odudara od novijih modela, da li je u pitanju brend, tesko pronalazenje (zastareli model), ili nesto trece??

Hvala svima na odgovoru!
Puno ce mi znaciti.

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim iz ovoga sto sam nasao od specifikacija, W100 ima veci senzor od W120 i W110, sto bi TREBALO da znaci veci kvalitet fotki, a W300 ima bolji senzor od W100, a pritom je i savremeniji Super HAD ili sta vec...

Iskreno ja bi se odlucio pre za W300 nego za W100, jer po specifikacijama bi se reklo da je bolji, ne zbog tih XYZ mega piksela vise, nego zbog senzora koji je zanemarljivo veci, ali verujem da je unapredjen zbog vremenske razlike izmedju ta dva modela.

Jako mator model...Ok digitalka...ali vreme ju je pregazilo....

A cena?

^
Pa smatram ponudu vrlo pristupacnom, s obzirom na ostale cene aparata, te njegovu samu.
(ponavljam nov u radnji je daleko iznad ove cene....upravo sam saznao da se krece i preko 300 evra, a u UK ga cene oko 120 funti).

Inace, preferiram Nikon, ali nisam gadljiv, tako da sve dolazi u obzir (osim Mustek, Samsung, XYZ firmi koje nemaju veze s vezom tj. optikom :) ).

Nesto sam malo istrazivao po netu..
W100 je bio onmad predstavljao sam vrh ponude (w serije), nakon cega su kasnije razvijene varijacije:
- w 110,
- w 120 itd, koji su bili 'poboljsana' S serija.

Dakle, sve do svog zamenika w300, drzi dobar udeo u trzistu, kao najbolji medj' svojom 'mladjom bracom'.

Mene sada zanima njegova precenjenost.

Iskreno, ne svidja mi se kako rade sonijevci...

Kao glavnu manu bih naveo, previse suma na vecim ISO vrednostima,
Mada...opet s druge strane, slike radjene na dnevnom svetlu su realne, boje su jasne, itd.

Kvalitet slike je na npr. w15, po mom misljenju sasvim solidan, sta vise i na slabom osvetljenju (jos ako vam se ruka ne trese, mozete napraviti bas lepu fotku :p ).
A prednost (kao i na w15) aluminijusmog kucista vrlo postujem, od kada mi se stari Nikon raspao, nakon blazeg pada.

Naravno, ukoliko i uzmem ovog '!d!ota', svakako sam svestan da od nekih silnih eksperimentisanja nema vajde.

Ali dok ne dodje vreme (citaj, novac i malo bolje baratanje s fotografijom), smatram da mi ovako nesto moze sasvim lepo posluziti.
- 'svakodnevna' upotreba
- izleti
- odmori
- proslave itd.

Usput sam nacuo da cu ga mozda dobiti i za koji evric manje. :p

Poslednja izmena:
Iskreno ne znam shto mora da bude SONY ....Mozhe i neki ako absh volish NIKON P , ili mozhda canon ixus recimo hm..85IS ?

^
Pa smatram ponudu vrlo pristupacnom, s obzirom na ostale cene aparata, te njegovu samu.
(ponavljam nov u radnji je daleko iznad ove cene....upravo sam saznao da se krece i preko 300 evra, a u UK ga cene oko 120 funti).

Inace, preferiram Nikon, ali nisam gadljiv, tako da sve dolazi u obzir (osim Mustek, Samsung, XYZ firmi koje nemaju veze s vezom tj. optikom :) ).

Nesto sam malo istrazivao po netu..
W100 je bio onmad predstavljao sam vrh ponude (w serije), nakon cega su kasnije razvijene varijacije:
- w 110,
- w 120 itd, koji su bili 'poboljsana' S serija.

Dakle, sve do svog zamenika w300, drzi dobar udeo u trzistu, kao najbolji medj' svojom 'mladjom bracom'.

Mene sada zanima njegova precenjenost.

Iskreno, ne svidja mi se kako rade sonijevci...

Kao glavnu manu bih naveo, previse suma na vecim ISO vrednostima,
Mada...opet s druge strane, slike radjene na dnevnom svetlu su realne, boje su jasne, itd.

Kvalitet slike je na npr. w15, po mom misljenju sasvim solidan, sta vise i na slabom osvetljenju (jos ako vam se ruka ne trese, mozete napraviti bas lepu fotku :p ).
A prednost (kao i na w15) aluminijusmog kucista vrlo postujem, od kada mi se stari Nikon raspao, nakon blazeg pada.

Naravno, ukoliko i uzmem ovog '!d!ota', svakako sam svestan da od nekih silnih eksperimentisanja nema vajde.

Ali dok ne dodje vreme (citaj, novac i malo bolje baratanje s fotografijom), smatram da mi ovako nesto moze sasvim lepo posluziti.
- 'svakodnevna' upotreba
- izleti
- odmori
- proslave itd.

Usput sam nacuo da cu ga mozda dobiti i za koji evric manje. :p

Pa izgleda da slabo pratish cene ako tako mislish. Svaki Canon A ce napraviti bolje fotografije od njega, a ima ih i 50e jeftinijih, takodje svaki A ima i full manuelne komande i mnogo vishe opcija. Ili, svaki Ixus za te pare ce napraviti bolje fotografije, a chak je i manji za dzep.

W100 ne samo da je losh sa visokim ISO vrednostima, vec ima jedan mnogo veci problem, a to je objektiv koji pochinje od 38mm shto je uzasno usko za wide deo objektiva.

Pa izgleda da slabo pratish cene ako tako mislish. Svaki Canon A ce napraviti bolje fotografije od njega, a ima ih i 50e jeftinijih, takodje svaki A ima i full manuelne komande i mnogo vishe opcija. Ili, svaki Ixus za te pare ce napraviti bolje fotografije, a chak je i manji za dzep.

W100 ne samo da je losh sa visokim ISO vrednostima, vec ima jedan mnogo veci problem, a to je objektiv koji pochinje od 38mm shto je uzasno usko za wide deo objektiva.

Tacno. Slabo sam infomrmisan o digitalcima. :)
Hvala puno na odgovoru.

Pa ako vec mora Sony, ja bih radije isao na W170 koji je jeftiniji (oko 190eur), ima veci wide, bolji iso i 10mpx.

Pa ako vec mora Sony, ja bih radije isao na W170 koji je jeftiniji (oko 190eur), ima veci wide, bolji iso i 10mpx.

Niste me skontali.
Ne mora sony uopste, sta vise....uvek bih pre uzeo canon ili nikon.

Nego, moje kljucno pitanje je (ako neko ko se razume moze da mi objasni) ZASTO JE TOLIKO SKUP!??!

Konkretno, u radnji je cak i 300 evrica, a ja ga imam NOVOG za 220 (to je ne bitno, ali ajd').

I 220e je mnogo, razlozi su nebitni apsolutno. Sve to spada pod domen ludila!

Niste me skontali.
Ne mora sony uopste, sta vise....uvek bih pre uzeo canon ili nikon.

Nego, moje kljucno pitanje je (ako neko ko se razume moze da mi objasni) ZASTO JE TOLIKO SKUP!??!

Konkretno, u radnji je cak i 300 evrica, a ja ga imam NOVOG za 220 (to je ne bitno, ali ajd').

Eh, zasto... Cega sve ima po belome svetu... A Srbija je inace poznata kao zemlja cuda...

takodje svaki A ima i full manuelne komande
Nema bre. Prošlo to vreme :d

Sony u odnosu na Canon ima bolje fokusiranje... generalno je Canon u ostalome bolji.

A što se tiče suludih cena, pa nemojte to ništa da vas čudi, pogotovo ako je malo stariji aparat. Ja kada sam sređivao neke cenovnike nalazio sam na 4mp aparate od po 200e :).

Poslednja izmena:
Evo ovako, uzeo sam aparat na kraju.
Dobio sam ga po jos nizoj ceni, i to na 12 rata, a na poklon sam dobio i torbicu i karticu od 2 giga.

Slike, kacim cim budem nasao malo vremena.
Ono sto sam na brzaka moga zakljuciti (i sto sam znao i od ranije), uzasan sum po slabom svetlu (stativ bi resio problem, ali mi ne pada na pamet da kupujem tako nesto :) ).

Poslednja izmena:
Ja sam od firme dobio w120. Kakva je to kršina neopevana ccc. Ali 220 evra za ovo:hair:

Nazad
Vrh Dno