Šta je novo?

Preporuke za najpovoljnije kredite i kupovine na rate.

Wleikko

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2008
Poena
310
Planiram da kupim kompjuter od nekih 800-900 eura, i trebale bi mi preporuke u kojim bankama ili radnjama (koje to zavrsavaju na licu mesta) mogu dobiti najpovoljnije kredite? I postoji li jos neka firma koja nudi kupovinu na 24 rate, bez kredita i kamata, kao sto nude Forum Racunari? Ta varijanta mi jako odgovara, a ne bih bas uzimao u Forumu.
Ako je neko ima iskustva sa kupovinom na kredit, bio bih mu jako zahvalan na informacijama.

Hvala unapred.

Najbolje je da uzmes par firmi koje su OK (po ponudi i cenama), okrenes telefone, kazes da zelis da kupis komp na kredit, oni ti daju nekog iz banke (dosta firmi koje prodaju racunare sad u prodavnici ima sluzbenika banke sa kojom saradjuju) i on ti sve objasni - ucesce, kamata, broj rata, max iznos kredita... I ti onda vidis sta ti od toga najvise odgovara, i tamo kupujes.

Ja sam kupio u "pokojnom" Eurolinku racunar tako, ali na najnepovoljniji "brzi" kredit - odobren u roku od ~1h, ali morao sam tako u tom trenutku...

Edit:
I da, u forum nemoj ni pod razno da ides...
Svaka kupovina na kredit podrazumeva i kamate. To sto bi u forumu "ustedeo" na kamatama, duplo vise bi te pokrali na cenama i (ne)kvalitetu...

Poslednja izmena:
Najpovoljnije ti je da uzmes kesh kredit u svojoj banci ili nekoj drugoj, posto su tako kamate najmanje. Ja sam planirao da uzmem kredit od 40000, na godinu dana u Intesi, i to bi me ukupno kostalo na kraju oko 43700 dinara, sto nije velika cifra. E sad mislim da je u Alpha banci jos povoljnije, ali pogledaj i kod drugih. Znam da jedino Intesa i Alpha daju kesh vec od 40000, ostale pocinju sa nekih 50000 din. U tvom slucaju to nije bitno, posto je cifra veca. Ako ides u prodavnicu racunara i uzimas kredit na licu mesta na 40000, platices skoro od 550000-60000 krajnju cenu na tri godine, meni je to lopovluk.

Poslednja izmena:
Evo vam iz CT reklame sa ovog foruma:

Partner krediti – Societe General Group – Dinarski fixni krediti bez učešća I revolarizacije 12-24 meseci EKS 41,78% na dan obračuna 23.07.2008.

0% učešća

Fixna rata u dinarima

OVO je dakle kriminal... 40% godisnje... 16-20% je ok... u prinicpu za klijente banke i namenske kredite moze i <16% da se dobije, ali na kredite u evrima koliko se secam...
krediti sa ucescem su uvek povoljniji...

Koliko ja znam, najpovoljniji je bankarski robni kredit sa ucescem od 30% i valutnom klauzulom, a nakon toga gotovinski krediti sa ili bez valutne klauzule.

Sve preko toga: kupovina na karticu i expresni krediti - ja bi izbegao u sirokom luku ako ne moram...

ma skupljas pare i za cist kesh... sve ostalo je kradja u srbiji.

izracunao sam danas koliko me deru na master standard kartici... i mogu samo reci UHHH

uglavnom, sad sam platio pola duga, sledeci mesec jos pola i karticu cu da zakopam!

Nazad
Vrh Dno