Šta je novo?

preporuka

FTA

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
imam 2.0 celeron na MSI ploci sa SIS 648 cipom.podrzava do 3,0+;fsb 400/533;AGP 8x.
pomoc mi treba da se odlucim da li na ovu plocu da "zabodem"
2.4 full ili da predjem na 2,5 Barton sa epox 8 rda(mislim).cini mi se da je otprilike ista lova, samo su u pitanju performanse.komp mi sluzi za igre.takodje,SANDRA mi prijavljuje da je na ovu plocu moguce instalirati
najvise 512 RAM-a,a nije bas tolika starudija.da li je to moguce?hvala.

Najpametnije bi ti bilo da predjes na AMD kombinaciju a ako oces da zabodes mnogo memorije Epox podrzava do 3Gb,a skok performansi ces sam moci da osetis kada sve budes instalirao i bice primetan.Poz.

Ne, to te Sandra laze za memoriju; ta generacija SiS chipsetova je sigurno podrzavala do 1GB po jednom dimm-u, sto znaci da ako imas tri memorijska slota, onda mozes da ubodes do 3GB.

Da je taj SiS648 bar sa FX sufixom ili bilo koji drugi 800MHz FSB cipset, pa hajde da prelazis na puni P4 - ispod tih P4 procesora sa 800 FSB-om se ne isplati danas apgrejdovati. Doduse, mogao bi da izadjes i sa nekom jeftinom i865-ticom, ali ako ti je toliko vazna kinta, odnosno budzet jako skuchen, onda ces jedino sa bartonom imati neki plus u performansama u odnosu na taj celeron (za te pare).

Nazad
Vrh Dno