Šta je novo?

preporuka????

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
ok, razmisljam o sledecim komponentama pa ako neko ima bolju preporuku neka se izjasni, posto ovo sto navodim je granica moje platezne moci 🙂 :

ASUS M2N-SLI/DL
AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz Box 1MB 65nm AM2
GEIL 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 Black Dragon
LC POWER LC6550

graficka je jos uvek u razmatranju, ali mi je najmanje bitna, posto igre ne igram preterano...
jedino sto me buni jeste ploca, koliko je dobra da li moze ikakav overclock na njoj (nista preterano) i da li ce ova memorija da radi na njoj

thx

Ta ploca je jako siromasna sa opcijama za overklok, i nisam siguran ali ako ta memorija radi na 2.1V onda mislim da nece moci na tu plocu.

Poslednja izmena:
sve je to ok, ali bas nesto nisam fan Biostar ploca, makar koliko dobre bile, pre sam za nesto drugo..... nego, malopre sam pronasao na sajtu da navedena GEIL memorija nije 1066 nego 800mhz, posto it svet nije bas najtacniji sa informacijama.... da li je bolje OCZ platinum 2x1gb ili ova geil???

Ni ta OCZ ti nece raditi na toj ploci, ona trazi vecu voltazu. A zasto uopste insistiras na skupim memorijama, kada se i obicni value modeli dobro overklokuju. Drugo, mem tweak koji pominjes se moze odraditi, ali ne zaboravi da onda gubis garanciju na plocu! Trece, sta ce ti SLi ploca kada nisi neki gamer i sigurno neces upariti dve graficke. Ako si bas zapeo za Asusa onda uzmi obicnu M2N-e i ustedi 20e tj ulozi ih u nesto drugo. I cetvrto od drugih ploca ti mogu preporucim npr. DFI Infinity NF550 M2/G (85e) i nesto skuplju ABiT KN9 Ultra (oko 105e), ako vec neces Biostarove ploce (koje su btw odlicne).

Poslednja izmena:
hvala na sugestijama, ali ove memorije koje sam naveo kostaju 100-120 eur za 2gb, tako da nisu bas ni preterano skupe... biostar nekako otpada iz cele diskusije, jer kupujem sa solidnim popustom, a lik ne drzi biostar, a iskreno receno nisam bas specijalno upoznat sa njihovim plocama. A drugo, inace sam i mislio na obican M2N-E ali sam iskopirao pogresnu komponentu, nisam ni hteo SLI 🙂 svejedno, neka ploca od MSI-a mozda? cuo sam da imaju dosta problema sa dc procesorima pa me to nekako odbija od kupovine... Gigabyte????? generalno nisam laik, ali jednostavno u poslednje vreme nisam pratio sta od komponenti valja, tako da je bolje da pitam ovde 🙂

Gigabyte je OK, barem koliko sam ja čitao po raznoraznim testovima, prave super pouzdane ploče koje imaju i dobre OC mogućnosti, pa ih treba uzeti u obzir. A ako biraš između ASUS-a i MSI-ja, definitivno ASUS, i to baš ta, M2N-E.

A što se tiče Biostar-a, sve je rečeno milion puta na ovom, kao i na mnogim drugim forumima i sajtovima, tako da tu nema dileme - ali, pošto ne možeš da ih nabaviš, onda... ASUS 🙂

hvala u svakom slucaju, kad uspem da kupim sve ovo navedeno, bice veselo 🙂 trenutno ovaj 5 godina stari 2000+ ne zadovoljava potrebe, ali sluzio je, i konacno zasluzio penziju, tj. penziju u koju ce da odradi kod matorih u firmi 🙂 eh da, ako uspem da nabavim Biostar plocu, koju uzeti? TForce 570U, TForce 570U deluxe, ili ovu novu TF560 A2+ ?????

Poslednja izmena:
Ista situacija i kod mene, uskoro 🙂 Sa XP 2000+ na X2 5000+ 🙂

Ja ću uzeti tu sa 560 chipsetom, ima pasivno hlađenje, skroz dobre OC mogućnosti (ne znam kakva je 570, verujem da je dobra) a i ima podršku za K10 procesore... Naravno, to mi ništa ne znači, proc neću menjati 300 godina, pogotovo ako uzmem 5000+, ali eto, više mi se sviđa 560 🙂 A i jeftina je, mislim da je oko 60-tak €.

Best buy takoreći, Biostar je postao poznat po tome 🙂

Poslednja izmena:
eh da, videh slike ove nove Biostar ploce i buni me zato sto ima 8-pinski konektor za dodatno napajanje, pa me interesuje hoce li to raditi sa gore navedenim LC POWER LC6550G napajanjem????

eh da, videh slike ove nove Biostar ploce i buni me zato sto ima 8-pinski konektor za dodatno napajanje, pa me interesuje hoce li to raditi sa gore navedenim LC POWER LC6550G napajanjem????

To je novi standard koji tek dolazi, ali sve te ploče imaju pokriven deo konektora kako bi korisnik znao gde da utakne standardni četvoropinski.

Kakav novi standard? Pa 8pinsko je za quad-core i postoji godinama unazad, samo sto je zavisilo koja ploca podrzava quad-core. Za dual-core 4pina, za quad 8.

hahaha, izgleda da je 2000+ bio dosta popularan u svoje vreme.... hvala, po svim testovima vidim da je ovaj biostar prava mala azdaja..... nego, niko mi ne rece kakvo je ovo napajanje sto sam naveo, valja li icemu? misljenja ljudi ovde po forumu su podeljena, ali u svakom slucaju mora da je bolje od ovog "kineza" kojeg imam u masini vec 4 godine 🙂

Ma odličan je LC. Kupi slobodno. Za ~50€ nema bolje 🙂

Imao sam taj 550W, doduše prethodni model, koji nije bio čak ni v2.0, radio je perfektno. Terao je OC 3200+, 1GB RAM, 3xHDD, DVDRW+DVD ROM, nV6800 pa posle X800, uz nekoliko kulera dodatnih uređaja i uvek je ostajao hladan do jedva mlak, a ventilator radio na najnižem mogućem broju obrtaja, nečujno.

Nazad
Vrh Dno