Šta je novo?

Preporuka...

gladiac

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Nisam znao u koj topic da smestim post, pa rekoh 'ajde ovde. Mom ortaku treba preporuka za neki kurs vezan za hardwer. Znachi montaza, instalacija, odrzavanje i tako to. E sada ne treba mu sertifikat za neki posao, vec chisto znanje, mada ni sertifikat nije na odmet. Ja sam zavrshio CET josh davno i uopse nisam zadovoljan, tako da to iskljucite. U opciju dolaze Vinca i CPU. Nije pocetnik. Pa ko ima iskustva o nacinu rada i kolicini znanja, neka kaze ako nije problem, posto ja stvarno ne mogu da mu pomognem jer ne znam niti me zanimaju te skole (cak sam protiv toga) ali sta da radim kada je zapeo.
Hvala

To sto tvoj drug trazi najbolje je u Cet-u, Informatici, Cpu,Vinci, tim redosledom.

Ma pazi, CET ne mogu stvarno nikom da preporuchim jer sam bio, video i bacio 450DM. Kao da dobijem neki sertifikat, a kada sam provalio likove koji jedva da znaju shta je matichna plocha a dobijaju iste te sertifikate, smuchilo mi se. Nego jer znash sluchajno kakva je Vinca?

Predlog

Odes kod ortaka.
Popijes kafu. ...(D)
Rastavis mu comp...FX
i odes kuci...(ako mu maznes jos neki vitalan deo-cisto da se malo pomuci-posle mu vrati obavezno)
Ne moze a da ne nauci...:p

PS
jeste malo surovo ali pomaze..

Ovako,raspitacu se za Vincu,jer mi ortak tamo drzi Linux administraciju i FreeBSD kurs (da,cak i toga ima :)).Saznaces sutra da li oni likovi nesto znaju...

gladiac je napisao(la):
Ma pazi, CET ne mogu stvarno nikom da preporuchim jer sam bio, video i bacio 450DM. Kao da dobijem neki sertifikat, a kada sam provalio likove koji jedva da znaju shta je matichna plocha a dobijaju iste te sertifikate, smuchilo mi se. Nego jer znash sluchajno kakva je Vinca?
Pa moze se tako reci, secam se da sam na jednom ispitu polagao sa nekim likom koji je polagao Server 2000 za MCSE, a ja Enterprise, lik me jedno 5-6 puta pitao za neke banalne stvari, tipa kojoj klasi pripada 156.45.45.3 ?!?!? ... polozio je, a nije mi ni hvala rekao :p
Cinjenica je da ima likova koji samo nabubaju teoriju i polazu ispite ali ti nisu ni za ...

nesharm je napisao(la):
Ovako,raspitacu se za Vincu,jer mi ortak tamo drzi Linux administraciju i FreeBSD kurs (da,cak i toga ima :)).Saznaces sutra da li oni likovi nesto znaju...
Mislim glupo je razmisljati da li ti likovi znaju nesto, bitno je da li umeju to znanje da prenesu a i da li se linux, bsd, administracija mreza, ili baza, moze nauciti za tako kratko vreme ... na zapadu ljudi koji idu na te kurseve imaju dugogodisnje iskustvo, sto kod nas i nije slucaj, jer ovde retko ko moze da stekne iskustvo, a u firmama rade likovi koji bas i nemaju adekvatno znanje ali imaju ledja sto je izgleda kod nas najbitnije.
Znam nekoliko ljudi koji drze predavanja i siguran sam da znaju sta rade i da su ok, bio sam u Cet-u i bar sam ja imao srece da budem sa onima koji su ok i znaju da objasne meni nejasne stvari, jes bilo davno ali tako je bilo pre jedno 2-3 godine.

Hvala svima, e nesharm ako ti nije problem raspitaj se pa kazi sutra kakva je obuka (hardwer), da kazem ortaku, pa neka on odluci.

Saznao sam za Vincu,skola za 'hardver' traje 48 casova i ortak kaze da likovi znaju posao....

nesharm je napisao(la):
Saznao sam za Vincu,skola za 'hardver' traje 48 casova i ortak kaze da likovi znaju posao....

E, care, veliko hvala.

najbolje resenje da ode u monitor group "cuvenu kucu" ionako imaju samo jednog servisera i jednog na obuci ,neka potrazi Srdjana i mozda pocne da radi na sklapanju racunara a mozda i na sevisiranju.Nista ne mora da plati a mozda nesto i zaradi

dane je napisao(la):
najbolje resenje da ode u monitor group "cuvenu kucu" ionako imaju samo jednog servisera i jednog na obuci ,neka potrazi Srdjana i mozda pocne da radi na sklapanju racunara a mozda i na sevisiranju.Nista ne mora da plati a mozda nesto i zaradi

Hvala, ali si zakasnio sa predlogom

Vrh Dno