Šta je novo?

Preporuka za wireless

mboban

Čuven
Učlanjen(a)
23.06.2005
Poena
620
Imam wireless ADSL ruter Linksys WAG200G i potrebu da povezem vise racunara. Potrebna preporuka za wireless USB adapter koji ce najbolje raditi sa ovim ruterom (najvece brzine u lokalnoj mrezi i stabilnost naravno). Gledao sam Linksys-ov model, ali on nema spoljnu antenu, ima li ko iskustva sa tom kombinacijom ili neka druga kombinacija (proizvodjac, model). Radi se o prostoru od 52m2 sa gipsanim zidovima izmedju. Molim one koji imaju iskustva sa ovom problematikom da pomognu u resavanju ovog problema.

Hvala unapred :wave:

Mislis na Linksys WUSB54GC wireless USB adapter??? Probao sam ranije na brzinu kombinaciju ovog rutera (Linksys WAG200G) i laptopa (bezicno) simens "centrino" i nisam bio zadovoljan brzinom prenosa podataka sa laptopa na desktop, oko 1MB/s sto je po meni malo (ista prostorija, na istom stolu), ocekivao sam vise, bar oko 3-5MB/s (znam da je maksimum 54mbps sto je teoriski oko 7MB/s) inace kombinacija kablom je radila OK.

Hvala u svakom slucaju...

@mboban

Nema sta da budes ne zadovoljan, to je od prilike to sto mozes da ocekujes od 54Mbps WiFi veze. Kod mene Amilo Pa1510 i D-Link ADSL2+ WiFi ruter, na 30cm udaljenosti jedan od drugog prave maksimum 1MB/s.

ako trazite veci protok, razmislite o TP-Link W8920G adsl ruteru (108 mb/s u lokalnoj mrezi wireless, naravno, uz wireless karticu koja takve prenose podrzava). ima atheros extended range chip i znatno veci domet od obicnih. cena je najbolji deo price - oko 60ak € kod netiksa.

Imam wireless ADSL ruter Linksys WAG200G i potrebu da povezem vise racunara. Potrebna preporuka za wireless USB adapter koji ce najbolje raditi sa ovim ruterom (najvece brzine u lokalnoj mrezi i stabilnost naravno). Gledao sam Linksys-ov model, ali on nema spoljnu antenu, ima li ko iskustva sa tom kombinacijom ili neka druga kombinacija (proizvodjac, model). Radi se o prostoru od 52m2 sa gipsanim zidovima izmedju. Molim one koji imaju iskustva sa ovom problematikom da pomognu u resavanju ovog problema.

Hvala unapred :wave:
licno iskustvo: stan ~80kvm, ruter negde na sredini, deli nas dva zida od cigle pod kosim uglovima, redovno je u modu 54mb/s, ponekad skoci na 108, ali nikad ispod 54, i sve lepo radi. drugi kompjuter koji iza samo jednog zida se uredno kaci na 108.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno