Bad MF
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.02.2002
- Poena
- 649
Posto mi je isp promenio lokaciju AP-a koja mi sad ne odgovara prinudjen sam da se kacim sa Karaburme na Dorcol (4km preko centra grada). E sad to radi ok, ali signal na AP-u provajdera varira, i to samo na tom AP-u :trust: Dok na ostalim AP-ovima koje hvatam, a ima ih sigurno 30 je signal uvek manje vise isti (ovaj oce da padne i po 10dBm). Kad je na normalnoj vrednosti radi dobro, ali kad padne na nekih -75dBm, pocinju da mi pingovi skacu na svakih desetak sekundi. Download i upload rade dobro.
Do sad sam koristio pheenet karticu sa TI cipsetom koja sa novim driverima koje sam nasao na netu odlicno radi. Ali ima samo 17dBm, sto mu dodje 50mW, i cini mi se to nije dovoljno.
Dakle, preporuka za neku jacu i osetljiviju karticu i koliko bi kostalo? Da li u netiksu i dalje daju da se proba oprema pre kupovine?
Do sad sam koristio pheenet karticu sa TI cipsetom koja sa novim driverima koje sam nasao na netu odlicno radi. Ali ima samo 17dBm, sto mu dodje 50mW, i cini mi se to nije dovoljno.
Dakle, preporuka za neku jacu i osetljiviju karticu i koliko bi kostalo? Da li u netiksu i dalje daju da se proba oprema pre kupovine?