Šta je novo?

Preporuka za VCR

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Znam mnogi ce reci da je to odavno prevazidjena tehnika,ali bar dok znacajnije ne padnu cene DVD Recordera,jedino resenje je video rekorder ili ti VCR. Cene su im sada smesne,krecu se oko 100 eura pa na gore.Ali to nije ono sto me brine,vec to da sam u proslosti imao losa iskustva.Naime imao sam jedan Philips iz '97 i on mi se kvario nekoliko puta dok cena popravke nije dostigla cenu novog videa.Zato sada ne zelim da uzmem isto tako dobar video pa da se usrecim kao sa ovim :wall:

Zato molim nekog ko je u skorije vreme pazario i ima pozitivna iskustva tj. nije mu se kvario,da mi preporuci konkretnog proizvodjaca ili model (sve dolazi u obzir osim Philipsa :smash:)

ni dvd recorderi nisu preskupi.
Pioneer DVR 220 i 320
Mislim da je 220 ispod 300 eur.
Ipak se vise isplati nego da dajes 200 eur za stereo vhs vcr

Dobro o dvd rekorderima drugom prilikom,o njima cu razmisljati kada im cena malo padne,a sada me interesuje kupovina video rekordera.Zato molim neke predloge za kupovinu...

Ne vidim razlog da kupujesh VCR kad isti kvalitet slike (a i bolji) mozes da dobijesh na PC-ju snimanjem sa TV karte. Ako ti je dovoljno jak procesor (preko 2GHz, Athlon XP ili puni P4) mozesh da snimash u punoj PAL rezoluciji, sto je 99.99 % kvaliteta DVD-a, a i odmah si dobio materijal u digitalnom formatu, ne gubish kvalitet pri prebacivanju na PC, a to ces kad tad da pozelish.
Zato, VCR sucks! :D

pa ako mislis da ces VCR koristiti nekih godinu,dve,tri onda mozes bilo koji.
Naravno glupo ti je da bacas pare na skuplje Panasonic modele sa "ET" tehnologijim(na VHS snima S VHS kvalitet).

Samo licna preporuka da neuzimas LG osnovni model sa 2 glave,jer ce ti trajati koliko traje garancija(1.god)

Da ne otvaram novi thread,da se samo nadovezem sta ima trenutno sada u ponudi od DVD Recorder-a i po kojoj ceni okvirno?
Da i na kom principu rade ovi DVD recorder-i mislim na ove bez hard diska i jesu li boljeg kvaliteta snimci snimljeni sa tv nego sa VCR-a?

Ne znam koliko je sad pametno kupovati dvd recorder,jer ce kroz 6-121 meseci biti mnogo veca ponuda i cene mnogo prostupacnije.Nego razmisljam se da uzmem kucni bioskop,i to onaj samsung-ov model koji ima u jednom i dvd player i vcr.Ali me brine kvalitet istog pogotovo sto je u jedan uredjaj integrisan i dvd i VCR.Kakav je kvalitet tog VCR-a,da li je neko imao prilike da se sretne s tim cudom?

I sada je ogromna ponuda DVD recordera u Evropi,pa i u bliskom okruzenju.Druga je stvar sto je kod nas mala ponuda,zato sto retko ko to uzima.

Sto se tice Panasonica konkretno,jedina mana im je sto nepodrzavaju snimanje na DVD-RW diskove,podrzavaju samo -R i -RAM standard.

BTW.U Panasonic DMR-E 55 nemoze naknadno da se ugradi HDD

Kada se ocekuje bolja ponuda i bum na nasem trzistu i naravno znacajniji pad cena?

Koji dvd recorder u trenutnoj ponudi moze da snima i na DVD-RW diskove i ima mogucnost ugradnje hard diska,a ne kosta nesto mnogo vise od ovog Panasonic-a?

Nazad
Vrh Dno