Šta je novo?

preporuka za UPS, more info inside! :)

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
razmisljam o nekom UPS-u, primarno da prevazidjem problem iznenadnog nestanka struje (i mogucem ostecenja hard diska, barem dok ne kupim neki SSD)

na UPS-u ce biti prikljucen kompjuter i monitor:
u osnovi sistem je baziran na q9550 overklokovan na 3.4, veci deo vremena je u idle, radi na 2.6ghz...
4gb ddr2 @ 1066
ati4870 (imam ga, nije overkokovan, igram se ponekad, u osnovi retko)
sb xfi gamer
pctv (tv kartica)
chieftec napajanje od 650w, modularno sa 14" ventilatorom (http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-cft-650-14c-650w/comp_comp_powersupply/48/192)
monitor je tft samsung 245b

u osnovi primarno mi je da usled nestanka struje imam vreme da ugasim kompjuter normalno, ne bi bilo lose ni da izvodi poneke "akrobacije" sa naponom/jachinom:

Sta mi preporucujete, u sledecim kategorijama (i zasto):

-koji je najbolji UPS za mene
-koji je solidan?
-koji je ok u smislu cena/mogucnosti?
i tako to.. ja cu vec postavljati dodatna pitanja (ako ih bude), kako diskusija bude tekla..

Kao optimum price/perfromance, preporučio bih ti APC Back-UPS RS800 (540W) - Oko 200e.

Ako pare nisu problem ne možeš pogrešiti sa APC SmartUPS 1000VA (670W) - Oko 400e.

A ako pare jesu problem onda recimo Inform Guard LCD 1000AP - Oko 110e.

Poslednja izmena:
pare jesu problem..
nekako mi mnogo 400E za smartups mada znam da je full sto moze chovek dobiti ovde...
kakav je taj inform guard, s obzirom da cena ne zvuci lose... nadam se da nije isto toliko (i vise) gori nego sto je jeftiniji?

gde je u toj prichi mustek sa svojim powermust modelima? nije valjda toliko los da ne zavredjuje (nikakvu) paznju?

...a kako se kotira smartups 750 (~500W).. on je oko 270E
to bi vec mogao da progutam...

da li bi me okrpilo, s' obzirom na konfiguraciju (cenim da najvise trose cpu+graficka + nesto malo monitor).. ako 500W moze da nahrani cpu+graficku kad je "full load" tj. neka zahtevna igrica, ja bih se zadrzao na tome.
ocigledno je prelomna cena tj klasa modela izmedju smartups 750 i 1000, jer je razlika u ceni 130E, (50% skuplje za 20% bolju snagu, u smislu 270E + 50% = ~500W + 20%)

sta mislite?

update:
mislio sam na sledeci model: http://www.itsvet.com/proizvod/apc-smart-ups-sua750i/comp_comp_ups/106/9
naravno, u opticaju su i jeftiniji, kao i ona ranija pitanja koja sam postavio za inform-guard i mustek....

Poslednja izmena:
tog upsa nema NIGDE ....znachi ja ga 2 meseca vijam..imam 3 takva i treba mi josh makar 2 i nema NIGDE....rekoshe u DL tek u decembru...pa eto vecj 2 meseca ja chekam :)

a hoce li neko jos jednom pogledati sta chini moju konfiguraciju, i mogu li bez bojazni to da ubodem u smartups 750 (500W) ili bas mora onaj preskupi 1000av (670W)... posto mi se ne daje 400E, a ne znam da li je 500W ok, ostaju mi ostale opcije.. ili kako vec?

Nazad
Vrh Dno