Šta je novo?

Preporuka za TV karticu

symbad

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2004
Poena
619
Hocu da kupim TV karticu za laptop pa me interesuju iskustva! Novac nije problem, hocu kvalitetnu sliku pre svega, bez snega i shuma, ali opet naravno da ne bude nesto preskupo.

Hvala unapred.

Hocu da kupim TV karticu za laptop pa me interesuju iskustva! Novac nije problem, hocu kvalitetnu sliku pre svega, bez snega i shuma, ali opet naravno da ne bude nesto preskupo.

Hvala unapred.

Za to sto si naveo (sneg, sum) prvo se pobrini da imas EKSTRA ulaz u TV karticu (kablovska) jer ti kvalitet same slike najvise zavisi od toga. Od kartica ljudi najvise hvale hauppauge mada bi to ostavio drugima da prokomentarisu. Leadtek WinFast TV 2000 po meni za nekh 35-40 evra daje sasvim solidnu sliku

Za to sto si naveo (sneg, sum) prvo se pobrini da imas EKSTRA ulaz u TV karticu (kablovska) jer ti kvalitet same slike najvise zavisi od toga. Od kartica ljudi najvise hvale hauppauge mada bi to ostavio drugima da prokomentarisu. Leadtek WinFast TV 2000 po meni za nekh 35-40 evra daje sasvim solidnu sliku

Da, samo sto mu nista ne znaci preporuka za PCI karticu, coveku treba USB, FW ili PCMCIA.

Nadjoh ove modele, da li je neko imao iskustva:

Leadtek Palm Top - 5.500 din
Pinnacle - PCTV Hybrid Pro Card - 8.500

Da li neko zna sta je kvalitetnije Leadtel ili Pinnacle?

Hvala.

Ubedljivo najbolja eksterna usb 2.0 tv kartica koja ima hardverski MPEG 1/2/4 enkoding je trenutno:
Leadtek WinFast WalkieTV.
Kartica je nešto skuplja (oko 115evra, 9500 din) i na sreću može da se kupi u Beogradu (Gigatron, Sampro).
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=239

E to su i mene posavetovali, ne znam koju firmu sam zvao, ali je malo skuplja. Mada jednom se takva stvar kupuje, valjda, tako da mozda i vredi izdvojiti.

Vrh Dno