Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za TV 75 inča ili veće do 2000eu

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Pitam za drugara. Treba mu hitno. Šta je best buy? LG, Samsung, Hisense...nikako Fox, Vox i sl.

I da li da čeka black friday?

Зашто не Sony KD75X90J?
Колико сам видео то му ећје цена, можда и испод 2000е...

Ipak ne. Samsung, LG ili Hisense.

Za LG je premalo para da vredi mozhda TCL.

Zasto ne projektor i platno?

Ipak ne. Samsung, LG ili Hisense.
koliko sam ispratio, Hisense u toj dimenziji nema U modele (svoje najbolje)
ispravka, ima prošlogodišnji model 75U9GQ (IPS tip panela) sa preporučenom cenom ~350K dinara

šta je najbolje od gore pomenutih. ne mora nužno u bcgroup

Pa LG je okvirno najkompletniji proizvod. Zato je i najskuplji. Ima sve. Ostalim , uvek nešto nedostaje. Imam stariju generaciju nano813 65 inča. Tv bez mane. 5 godina garancije. BC je :cool:

šta je najbolje od gore pomenutih. ne mora nužno u bcgroup

Lg 75QNED823QB​

120Hz panel ispod 2000e.

Taj LG je definitivno najbolji izbor... i super je cena...

Nisam siguran da razumem sta znaci Vox Fox kategorija, a sto se tice cene mislim da se i ovaj Sony uklapa u 2k eura, a rekao bih i da je malko bolji od ovih televizora koji su gore navedeni.

Ja bas htedoh da pitam isto za sony, ja sam negde nadosao do zakljucka da je on best buy, mislim na ovaj model sto si naveo.
Do istog zaključka sam ja došao za Sony X90J. Ako se ne poredi sa OLED, sjajan TV za sve namene (kablovska, filmovi, igranje na konzolama i sl.).

Naravno, prate ga standardne boljke LED tehnologije, a treba pomenuti i da je VA panel, tako da uglovi gledanja nisu baš dobri.

Ni jedan TV nije savrsen, ni OLED ni LED ni oni sa VA ni oni sa IPS panelom, svi imaju svoje prednosti i mane. Ali ovaj x90j je, rekao bih, poprilicno bolji od ranije razmatranih modela u ovoj temi, pa odatle i moje cudjenje. Ali verovatno ljudi imaju drugaciji kriterijum....

Ja ga ne bih uzeo samo zato sto je android.

Druga stvar je magični daljinski kod LG-a.

Pitanje jel ima 5gg kao LG.

@Djilkosh_Ns
Ja bas mislio da mu je prednost to sto je android u odnosu na webOS. Jel mozes da das malo detalja sto ti je webOS prednost?

Pogledacu za daljiski, nisam obratio paznju na to. Bas si me sad bacio u razmisljanje, posto sam ja hteo da uzmem ovaj sony model :D

edit: plus ovo svrstavanje sonija u fox vox, to me bas iznenadilo.

@zholinho Пробаћу што је најкраће могуће да ти изнесем неке предности и мане, што се LED ТВ-а тиче за моје мишљење је Sony класа за себе отуд и цена скоро као Oled других произвођача, контраст и црна ти је фантастична за овај тип панела, осветљење такође врхунско, наравно пошто је FALD технологија у питању биће блуминга( када има бела слика или титл на скроз црној позадини), даљински је пластиканер пијачарски што је срамота за ТВ ове класе а и произвођача као што је Sony, ја имам андроид ТВ и прилично сам задовољан, а Гугл ТВ је још бољи како кажу корисници(на SONY теми овде). Тако да спуштање конкретно X90j модела међу Fox, Vox и NanoCell је циркус.

@Djilkosh_Ns
Ja bas mislio da mu je prednost to sto je android u odnosu na webOS. Jel mozes da das malo detalja sto ti je webOS prednost?

Pogledacu za daljiski, nisam obratio paznju na to. Bas si me sad bacio u razmisljanje, posto sam ja hteo da uzmem ovaj sony model :D

edit: plus ovo svrstavanje sonija u fox vox, to me bas iznenadilo.
Ovo je moje mišljenje kada sam birao TV.

Sony nije bio u razmatranju, jer nemaju lokalnu kancelariju u Srbiji.

Inače webos je fluidniji od androida, a tizen je još fluidniji, ali nisam uzeo Samsung, jer nema 5gg.

to za SONY/FOX/VOX je u šali rekao @havijer koji nije pokrenuo temu
@blue je naveo željene marke, pretpostavljam da sve navedene imaju 5 godina garancije sada

Po meni samo nedostatak podrške za VLC je dovoljan razlog da se izabere Android a ne webos. Imam i jedan i drugi Tv, teško se može porediti uopšte.

Pošto imaš i jedno i drugo navedi mi samo jednu stvar koju webos ne pošta iz kutije? Taj Sony je odličan TV. Ali na njemu android, koji ima kao i svaki android određene probleme pa mora da se nadograđuje od strane korisnika, imaš temu o Sony tv pa pogledaj. Kod webos toga nema. O magičnom, ne treba ni raspravljati. Ko nije probao, nema potrebe da bilo šta komentariše u vezi pametnih TV-a. Ogromna prednost. Nikad mi neće biti jasno zašto ostali nemaju isto? Ovde ima pola komentara tipa, "kako Sony u klasi VOX,FOX". Ko je tamo stavio SONY? Nema tu šale na ovakvom forumu? Čovek je rekao da neće Sony. Verovatno ima svoje razloge. Od ovog što je predložio jedini logičan izbor, za te pare je ono što je Djilkosh_Ns predložio.

Ја сам се ухватио Сонија јер је други члан навео да га занима тај модел, тако да сам се надовезао на његову констатацији. Прошле године кад сам узимао XH90 у G.... радњи била је гаранција 2 + 3 када се региструје уређај, то је било пре 15 месеци па свакако треба проверити важи ли то и даље код нас.

Sony XR 90j je apsolutno najbolji neoled TV danas. Tacka.
Sve ostalo je cisto sviranje. I stvar ukusa, o cemu ne vredi raspravljati.
A stavljati Sony u Vox Fox kategoriju je vec na nivou iracionalnog i ne zasluzuje ama bas nikakav komentar.

Ni jedan TV nije savrsen, ni OLED ni LED ni oni sa VA ni oni sa IPS panelom, svi imaju svoje prednosti i mane. Ali ovaj x90j je, rekao bih, poprilicno bolji od ranije razmatranih modela u ovoj temi, pa odatle i moje cudjenje. Ali verovatno ljudi imaju drugaciji kriterijum....

Koje su mane OLED-a?

Nazad
Vrh Dno