Šta je novo?

Preporuka za tihu unutrašnju jedinicu

acapn91

Poštovan
Učlanjen(a)
02.05.2015
Poena
80
Potrebna preporuka za klima uređaj koji će se koristiti za hlađenje trpezarije i dnevnog boravka (open space prostor) koji je veličine 80 kvadrata.

Prostor je dobro izolovan (10 cm stiropor izolacije), sa odličnom aluminijumskom stolarijom.

Ono što je bitno jeste da unutrašnja jedinica bude što tiša..

U planu je Daikin ili Mitsubishi (preporuka servisera je bila Gree Amber Comfort 12 što bih izbegao i fokusirao se na japance).

Šta se može preporučiti za budžet od oko 1000€?

Poslednja izmena:
Za grejanje prostora od 80m2, nijedna klima ti nece biti tiha jer je moras drzati na max fan da ugreje toliki prostor. I na takav prostor je uvek bolje staviti 2x12k neke jace nego jednu 24k npr.

Izvinjavam se, razmišljam o hlađenju a pišem grejanje 😄

Grejanje je na gas, podno.. koristiće se samo za hlađenje.

Svakako ugodnije je 2x 12 da ti budu na takav prostor, ujednacenija temperatura. Osim toga, ako hoces jednu klimu onda ganjaj 18k od daikina pozeljno FTXF50D, mitsu HR50 modeli i sl. Jedino to ti se uklapa u budzet.

Poslednja izmena:
18kmta je extremno tiha na prve dve brzine samo ne znam dal bi bila dovoljna za hladjenje svih 80 kvadrata kupio sam je zimus pa nisam testirao na hladjenju. Hiseanse je dosta tih ja bih ti preporucio Energy pro ali dve da uzmes malo ce te vise izaci od tog budzeta.

Nazad
Vrh Dno