Šta je novo?

Preporuka za subwoofer

Angel1

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2002
Poena
610
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 9950X
Matična ploča
Gigabyte Aorus Xtreme AI TOP
RAM
Kingston 96GB 6400@XMP2
Storage
WD SN850X 4TB
PSU
Seasonic Vertex PX-1200
Kućište
FD North glass
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Trenutno imam sledece komponente:

Wharfdale 10.7 + 10.SR i AV receiver H/K 170

razmisljam se da dodam i subwoofer za ovaj sistem ali nisam siguran sta bi bila dobra kupovina.

Sub bi bio u stanu, soba ~25kvm i sluzio bi za gledanje filmova + muzik, odnos 40/60.

Interesuje me koji bi sub tu dobro dosao, da ne zauzima previse prostora, da ima dubok bas i da se moze nabaviti kod nas. (polovno ne uzimam u obzir)

Razmisljao sam o sledecim modelima (ono sto se uklapa u moj budzet):

Kef C4 - skoro da nema ni jednog review-a na internetu
Kef r400b - skupo, komplikovano, garancija 1 god, a navodno je -3dB@42Hz, -6dB@36dB
B&W AWS10 S2 - specifikacije su isuvise dobre da bih poverovao u njih, mala kutija da daje -3dB@25Hz i -6dB@18Hz

Da li imate neki model koji bi ste preporucili?
Koja velicina subvufera se preporucuje za stan da ne bih imao problema sa komsijama?

Ako razmatraš ovaj B&W koji u koratu košta 1300 eura, ako sam dobro shvatio model, onda prekrši pravilo 'da se može kupiti kod nas' i naruči neki SVS, pogledaj reviewe za njih, ako nisi još.

Inače nemam pojma, ja imam B&W asw700 koji ima 500w rms i kao 22Hz -3dB, koštao je skoro 1600 eura, valjda ima po toj ceni :/
Inače pre neki dan sam ga tek uzeo..

Naručio sam i SVS sb1000 koji je 12", 300w rms, 24Hz -3dB, ali trostruko jeftiniji od B&W, pa baš da vidim razliku

To me i najvise muci :p

Svi ovi modeli kod nas su daleko ispod onoga sto nudi SVS ili HSU ali koliko sam video po netu, moze se nabaviti u DE najblize. Pa da ne potezem 1000+ km zarad zvucnika, pa kad uracunam troskove ispadne zanimljivo...

Da li si narucio online ili preko prijatelja/familije?

Poslaću ti u poruci, mislim da nije po pravilima da ovde reklamiram :/

Jeste, nigde nisam video loše mišljenje za neki svs sub, pre svega svaki u svojoj cenovnoj kategoriji je uvek najbolji izbor.
Doduše ograničio sam se na istragu svs modela, nisam pratio HSU na primer.

E sad' ovaj b&w sam uzeo pre neki dan, stajao u oglasima za 750, ja bio da pogledam i ponudio 550 i čovek prisao. Prvi vlasnik, nikada pomereno iz sobe, kupljen u koratu, koštao 1500 eura, to je ovaj model:

http://www.gute-anlage.de/bw-bowers-wilkins/ausgelaufene-serien/serie-700/p/show/Product/asw-700/

Bilo mi glupo da ne uzmem po toj ceni, vidim ima jedan na ebay sada, bez maske, bez jednog šrafa, znači da je popravljan i traži 750 eura.

Mislim da za originalnu cenu ovog ekvivalentan svs ga čini smešnim, ali ipak za istu cenu kao svs sb1000 ne verujem da je sada ovaj b&w loš izbor.

E da, meni je to samo za muziku pa sam gledao samo sealed modele.

Naruči svs :)

Poslednja izmena:
@Lappy

Hvala na preporuci. Konacno je stigao kod mene. SB-2000.

_DSC0433.JPG
_DSC0434.JPG

Nazad
Vrh Dno