Šta je novo?

Preporuka za socket 775

Codex

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2002
Poena
619
Nisam nimalo i Intel vodama pa mi treba pomoc oko kupovine ploce za P4 64 bit. Posto racunar treba da koristi za rad, pre svega stablinost manje-vise oc i obavezno sa AGP slotom. Molim da nepisete bespotrebne komentare za pci-e, sli dual core i ostalu razvijenu tehnologiju. Agp zato sto mi nepada na pamet da kupujem PCI-E.

Poz!

e ako ti ne pada na pamet da kupujes PCI-E onda si se zezno, makar sto se tice 775 ploca, skoro sve su sa PCI-E, u stvari ne znam nijednu da je AGP (ili eventualno neka hibridna ploca sa AGP emulacijom i sl).

Onda ti treba ploca zasnovana na 865PE chipsetu. Izbor je prilicno los, pa se moras potruditi da pronadjes sta ti odgovara.

Mozes Gigabyte 8I48P775-G plocu da uzmes. Ona ima cist AGP, a i nije losa. Ima gigabitni lan i 8ch audio.

trazim tu soluciju posto mi je grafulja ok za danasnje uslove pa ako budem menjao za noviju ona ce svakako biti pci-e pa ond moze i ploca u kantu. Jeftinije je nego da sada menjam jedno i drugo.

PoZ!

Ko ne plati na mostu plati na cupriji, jel ces i RAM da menjas (sva resenja za 775 sa DDR1+AGP su ti smuti pa prospi, al ako si resio, samo navali).

Poslednja izmena:
Mislim da se u ovom trenutku, bilo koju graficku da imas, ne isplati sakatiti masinu zbog AGP slota. Za mesec dva ce cene pasti i pojaviti se nove karte koje ce raditi mnogo bolje i hladnije od toga sto sada imas.

Ja bih zarad dobre maticne i memorije 2 meseca radio na PCI grafickoj ako treba, samo ne bih ostajao na AGP slotu :D

Vrh Dno