Šta je novo?

Preporuka za slusalice

keckec

Cenjen
Učlanjen(a)
14.05.2015
Poena
180
Hocu over ear ,ne mora mikrofon (ako ima samo je plus) uopste se ne razumem u zvuk ali mi je izuzetno bitna udobnost. Nasao sam Audio Technica ATH T200 za ~3500 ,budzet mi je tako do 4000. Jel neko moze prokomentarisati ove slusalice i da li imaju bolje za te pare?

Niko ih nije video? Zanima me tos to ide na usi ,od onog kao skaj materijala je ,izgleda mi ko da ce se pokidati za koji mesec,treba da uzmem ove nedelje zato vas smaram...

Sacekaj koliko je potrebno da skupis oko 5.5k din za ove - http://www.head-fi.org/products/superlux-hd-681-evo-black-professional-monitor-headphones

Ne postoje bolje, nove slusalice za te pare a uz to su i veoma udobne i dovoljno kvalitetno izradjene da mogu da traju godinama.

Evo par tema pa procitaj i bice ti jasno sta mozes da ocekujes:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?275567-Slu%C5%A1alice-Superlux-HD-668B-odli%C4%8Dan-izbor-za-malo-novca&p=3482194&viewfull=1#post3482194

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?275567-Slu%C5%A1alice-Superlux-HD-668B-odli%C4%8Dan-izbor-za-malo-novca&p=3670007&viewfull=1#post3670007

Naravno da bi cuo kako stvarno mogu da zvuce treba ti i krsten dac, npr Asus Xonar U7 (90-100e na KP, test koji sam linkovao je za tu ''camo'' gamersku verziju ali zvuk je isti) ili fiio e10k (oko 85e na domacem trzistu). Mozes naravno da ih koristis i na integrusi ali jednostavno neces cuti koliko dobro mogu da zvuce.

Ako ne nadjes Evo model za iste pare mozes da kupis i http://www.head-fi.org/products/presonus-hd7-professional-monitoring-headphones

http://www.bhphotovideo.com/c/product/717194-REG/PreSonus_HD7_HD7_Professional_On_Ear_Monitoring.html

Prema nekim utiscima ove zvuce jos bolje od Evo, takodje su izdrzljive i udobne ali su (mnogima) ruznije i nemaju izmenjive kablove.

Bio sam u slicnoj dilemi pre 2 godine, da li da kupim neke AT/AKG do 60e ili SL/Presonus, kupio sam HD7 i nisam pogresio, zvuce za 2-3 klase bolje od svih slusalica do 60-70e koje sam probao.

Tebi savetujem Evo jer za 5.5k din ne moze da se kupi nista bolje, dizajn se vecini vise svidja od presonus, imaju izmenjive kablove pa mozes da kombinujes po potrebi (npr kraci za telefon i laptop a onaj duzi kabl za gledanje filmova na 2-3m udaljenosti od PC-a). Uz to u pakovanju dobijas i velurske jasticice pa i to mozes da kombinujes mada koje god da stavis udobnost ce 99% biti odlicna ali leti je zbog znojenja bolje koristiti te velurske.

I da ponovim - sta sve mogu te slusalice cuces samo iz kvalitetan dac, znaci stekaj pare (85-100e) bar za Xonar U7 i to je to, za 145e ukupno ulozenih slusaces veoma dobar zvuk i miran si godinama ili dok ne pozelis da predjes na nesto bolje (i skuplje).

Znam da si napisao do 4k din ali se itekako isplati dodati tih 1500 din za dosta bolje slusalice sa kojima ces resiti pitanje zvuka na duzi period.

Poslednja izmena:
Hsv detaljan kao i uvek. Realno,nisam audiofil i sigurno necu kupovati dac, jel onda ima smisla kupovati EVO od nesto preko 5000 ,tj hoce li biti primetne razlike izmedju onih gore sto sam okacio od 3500 i EVO od 5000? Znaci treba mi najbolje sto mogu dobiti bez daca. Takodje teze mi je naci taj Superlux ali o tome u privatnoj poruci.

Pazi, cak i da ih koristis na integrusi te Evo su bolja opcija od svih slusalica do 50-60e, nisu ''zahtevne za pokretanje'' i zvucace dovoljno glasno ali uz U7 npr dobio bi za nekoliko klasa bolji zvuk tj cuo bi te slusalice u punom sjaju pa sad ti kako 'oces.. :)

U svakom slucaju skupi oko 5.5k din za te Evo. Ako ih najvise koristis uz PC mozes da kupis i novu/polovnu Asus DG ili DX kartu (ova je za 2 klase bolja a kosta do 50e polovna).
A polovnu DG mozes da nadjes za samo 20-ak evra i bice solidno zvucno unapredjenje u odnosu na prosecnu integrusu i to je to, dobices (za te pare) veoma kvalitetan zvuk pri svakoj upotrebi (muzika, filmovi, igre).

Poslednja izmena:
Takstar hi2050

Nece da narucuje od cajniza, vidis da mu je ''problem'' i do SL da dodje a prodaju se kod nas (stizu za 24h).

Objasnio hsv preko poruke sve ,najverovatnije cu Superlux 681 EVO do kraja ove ili pocetkom sledece nedelje uzeti. Ne bih te Takstar ,vise zelim da mogu u Srbiji da ih kupim uz garanciju a vidim cena je jako slicna.

hi2050 su oxo xo bolje od 681 evo.

Jesu bolje ali on nece da narucuje, ceka..

Voleo bih garanciju a njih nema u Srbiji izgleda nigde. Ni EVO nema,u roosteru kazu da im stize uskoro pa cemo videti...
Nisam siguran ni koji strani sajtovi dolaze u obzir,sa Thomanna je 40 evra dostava ,uzas :D

izvoli, slobodno plati 40e pride za sluške sa "garancijom" . a takstara dobiješ za 30e. sve skupa.

Sto znaci navoda?
Stvarno su odlicni komentari za Takstar al nisam siguran da li bi mi se svidele otvorene slusalice,takodje na EVO mi se vise svidjaju jastucici.
Jel ste sa alija narucivali Takstar? Vidim bice od dobrog prodavca 30 evra 11.11. Takodje vidim da ih salju u jako losem pakovanju bez kutije...

Ja sam pazario Takstar sa Alija i veoma sam zadovo5an. Nisam probao 681 EVO ali imam Presonus HD7 sluške koji su isti Superlux 681 (non-EVO) i ako EVO ima iste jastučiće kao i Presonus/681 (deluje mi da ima), Takstarovi su udobniji...bar meni. Jedino što Takstar malo steže, ali to se lako koriguje...

Takstar prodaju bez originalne kutije da bi umanjili cenu i smanjili šansu da ih na carini procenee više no što su plaćene...imaš opciju kod nekih prodavaca da uzmeš verziju sa originalnim pakovanjem ali će koštati nešto više. Ja sam naručio bez kutije i stiglo je lepo upakovano, bez oštećenja i sa svim šta standardno ide u pakovanju...

Ako ne želiš otvorene sluške mislim da u Lyra Style-u (domaći prodavac) imaju više zatvorenih modela od Superluxa, Audio Technice, itd. Baci pogled i na ostale radnje sa muzičkom opremom. U svakom slučaju, nikakve "gamerske" sluške ne mogu da priđu ovima u cenovnom rangu ispod 100e...pa i u višem.

Lično, ja bih naručio Takstar (ako ti ne smetaju otvorene i ako te ne mrzi da čekaš 2-4 nede5e) i polovni Xonar DG ili taj ATH T200 ili T300, za te pare mislim da su solidne, plus opet Xonar DG...najviše šta ćeš dobiti za nekih 50e. Ako bi da potrišiš manje, izbaci Xonar pa ćeš uzeti kasnije...

Sto znaci navoda?
Stvarno su odlicni komentari za Takstar al nisam siguran da li bi mi se svidele otvorene slusalice,takodje na EVO mi se vise svidjaju jastucici.
Jel ste sa alija narucivali Takstar? Vidim bice od dobrog prodavca 30 evra 11.11. Takodje vidim da ih salju u jako losem pakovanju bez kutije...
Ne gledaj te 11.11 i slicne Ali navlakuse.
To im i jeste cena, nego koji dan svi oni pre "rasprodaje" podignu cene, pa onda objave "popust".To rade uvek.

Sto znaci navoda?

I Evo su otvorene, za kucnu upotrebu i uzivanje u zvuku na to gledaj kao na prednost. Tj one su poluotvorene.

Jesu bolje Takstar ali neces pogrsiti ni sa Evo, razlike su u ''obojenosti'' zvuka mada je i sam kvalitet na strani Takstar ali prosecnom korisniku vrlo lako vise moze da se svidi (u odnosu na takstar i ostale SL) malo ''tamniji'' i bassy zvuk Evo modela.

Poslednja izmena:
To niko ne moze tacno da ti kaze, i SL Evo i Takstar vaze za izuzetno udobne slusalice, Takst. ima velurske jastucice a uz Evo dobijas velurske kao dodatne a fabricki su namesteni oni od lazne koze.

Udobnost zavisi od velicine, oblika glave i usiju tako da niko ne moze da ti garantuje koje ce ti biti udobnije ali su oba modela siguran izbor i sto se toga tice.

Ako hoces da narucujes onda svakako Takstar + minimum Xonar DG (jos bolje bi bilo da kupis U7) a ako ne mozes da cekas i hoces jaci bass, lako izmenjive kablove ( kraci npr za telefon/laptop i onaj najduzi za PC) onda Evo, za te pare nema greske sa tim sluskama.

Poslednja izmena:
Ima li sta zanimljivo i provereno na aliju od bluetooth sluski (bubica) za trcanje?!...jos ako imaju i mikrofon onda resavam sve probleme! Vidim da najavljuju popust za par dana pa reko da iskoristim

Koje su udobnije ? Eto to ce mi presuditi.

Ako imaš malu glavu, Takstar. Jedine slušalice koje sam morao da "izvlačim" da bi mi pasovale...ali, što kaže HSV, niko ne može da garantuje. Za EVO mogu da se dokupe AKG i možda još neki jastučići ako ti se ne sviđaju fabrički, a za Takstar možda pasuju od Beyerdynamic sluški, nisam siguran...

Nema potrebe da kupuje, uz Evo dobija fabricki namestene jastucice od lazne koze + dodatne velurske, bar je tako bilo do sada :) A i uopste, retko ko se zali na udobnost SL slusalica/''derivata'' gde spadaju Samson, Takstar, PreSonus..

takstar nije sl derivat.

Nije ali sve je to radjeno po slicnom receptu samo sto su Takstar napravljene od kvalitetnijih materijala (bar na dodir) i imaju bolje visoke tonove i malo bolji kvalitet zvuka uopste.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa SL i derivati su ''pozajmili izgled'' odredjenih BD/Sennheiser/AKG/AT/Pioneer.. modela ili cak vise detalja sa razlicitih slusalica u isto vreme (npr 668b lice na kombinaciju AKG/AT).
Imas SL on ear sluske koje su na izgled preslikane Sennheiser, te Takstar lice na BD.. ima tu jos mnogo primera.

Evo i ove ISK, klasicna kopija AKG K271

ISKisk_hp980dd.jpg

AKG
akg_k271_mk2_studio_headphones.jpg

E sad, mislim da je sve to ''regulisano'' sa ovim old skul kompanijama pa ih ne tuze, Accuphase cak rece da se na nemackim forumima odavno zna podatak da su mnogi proizvodjaci preselili proizvodnju u Kinu/Tajvan i da upravo SL i slicne fabrike prave te premium modele AUS/JP/DE i ostalih ''starih'' igraca i da je to jedan od razloga zasto SL/sve ostale slusalice zvuce samo nesto losije od daleko poznatijih i skupljih modela a jedino materijali/izrada idu u skladu sa cenom.

Tako npr za Takstar kazu da zvuce samo malo losije od AKG Q701 tj da zvuce prakticno isto, imas neke zatvorene takstar koje su zvucna ''kopija'' AT M50x itd, SL je cak na svom sajtu imao grafike frekv. odziva za svaki svoj model uz napomenu koje daleko poznatije slusalice zvucno (ne skroz ali u vecoj meri) ''kopiraju'' :)

Evo par primera:
05a05825_1.jpeg

FR charts shown above are test results determined by China standard IEC318 ear simulation
Both the HD668B and DT990 have a similar frequency curve.
frequency_hd668b.png

Zato sam i napisao da je sve to veoma slican ''recept'', SL i derivati kao Samson, Presonus, ISK kao i Takstar koji se razlikuje samo po tome sto nudi najbolje dizajnirane slusalice koje su izradjene od kvalitetnijih materijala a 2050 vaze za zvucno najbolje od svih sto ne znaci da ce se svideti bas svim usima i da su ostale primetno losije, za prosecnog, mladjeg korisnika PC 681 evo vrlo lako mogu da budu bolje zbog jaceg bassa npr.

Inace i SL ima ''nekakvu'' tradiciju, ako se dobro secam fabrika postoji preko 50 godina.

Poslednja izmena:
Jako korisnih informacija sam saznao u 3 str, hvala, narocito HSV :)

Ja trenutno koristim JVC HA-RX 700 i prilicno sam zadovoljan zvukom i komforom obzirom da su na integrusi. Saznao sam za njih trazeci po netu jeftine slusalice sa dobrim zvukom za rock muziku :)

Da li postoji neka varijanta slusalica koje ste predlozili, sto se kvaliteta zvuka tice a da su bluetooth? Amazon, Aliexpress dolaze u obzir.

Sve ti pise u ovoj i jos 5-6 slicnih tema u podforumu. I to vazi ako ti trebaju slusalice za kucnu upotrebu, uz PC/Laptop..

Te sa linka su on ear, zatvorene i svrha im je pre svega upotreba uz prenosive plejere, telefone a mogu i za PC naravno. Verovatno su jedne od boljih on ear za te pare. http://www.head-fi.org/products/akg-k518dj/reviews

E sad sve zavisi sta ti treba.. za telefon, plejer (slusanje muzike u pokretu) ili za kucnu upotrebu.

Poslednja izmena:
Deluju dobre po specs,a koristio bi ih i za telefon i za komp.Svidjaju mi se u onoj boji,a realno za onakve specs nisu mnogo skupe.

Specs.. nista to ne znaci tj ne mora da znaci. Ali do 60e mozes da uzmes te AKG

Vrh Dno