Šta je novo?

Preporuka za servis?

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Pre par nedelja, nakon nestanka pa dolaska struje, računar se nije pokretao. Posle par minuta sa izvučenim kablom, sve se vratilo u normalu. Danas je nestala struja (računar ugašen), isključio sam sve produžne kablove (šuma naravno kablova), kada je došla struja sačekao sam malo, pouključivao ostalu opremu, pokušao da uključim i... ništa...

Upali se power standby dioda na ploči i to je to.

Par sati kasnije i sa dosta čekanja i čačkanja sam saznao samo da kada prespojim napajanje sa spajalicom, radi ventilator napajanja. Da li ovo znači da je "otišla" ploča? Takođe, PCI TV kartica ima diodicu koja se upali i ništa dalje.

Pošto nemam drugo napajanje (ploča je Asus P8P67 rev. 3.1, napajanje je Chieftec 750W CFT-750 14CS) a ni odgovarajuću matičnu ploču da probam šta je otišlo, a i spremam se lagano za upgrade, treba mi preporuka za servis. Poželjno bi bilo da dolaze po konfiguraciju, pošto je kućište dosta teško (16 kg) i naravno da su iskustva pozitivna.

Pozdrav

odradi osnovni trablsut sam,ako je masina iz potpisa u pitanju,povadi sve sem ploce i napajanja a monitor povezi na portove na ploci.vidim imas 24gb ram-a,vadi i pokusaj sa svakim ponaosob.nevezano dal' resio problem sam ili nosio u servis,nije na odmet da okvirno znas u cemu je stvar zbog milion razloga,koji ce ti se sami reci ako bude bilo potrebe,ako ne,nema veze,bar si naucio osnovni trablsut sam za ubuduce.ovo nije nikakva kritika,vec najdobronamerniji savet moguci.puno srece!

Hvala na savetu, ali sam već "ogolio" ploču i ostavio samo ploču i napajanje i dobio ništa, odnosno isto kao i pre. Već sam bio krenuo da kupim novo napajanje, medjutim nadjem ovo sa spajalicom ili sličnim parčetom metala i stvarno se vrti fan napajanja...

jesi isprobao sa samo jednim stikom memorije,i onda izmenjao svaki?valjda ti se javi neko sa 1155 konfom da isprobate to.

Resetuj bios pa vidi da li ce nesto da se desi, izvadi i grafiku i memoriju a povezi zvucnik na plocu (onaj mali sto se povezuje direktno na plocu) pa vidi da li ce da bude
bipova

Probao sve varijante sa 1 memorijom, resetovao BIOS... all the same

Skoro sam imao slican problem sa vrlo slicnom konfiguracijom (cft 600, p8p67 i 2500k). Indikacija na maticnoj je treperela i racunar se nije palio. 12V je radilo kada sam prespajao. Imam drugi komp pa sam probao i video da je ista stvar i tamo sa tim napajanjem. Kada sam otvorio napajanje, samo je jedan kondenzator bio naduvan i njega sam zamenio.
Do duse, nisam jos probao :D. javicu ti danas da li je samo taj elektrolit pravio problem.

Ploca il napajanje. Mozda i oba.

Vrh Dno