Šta je novo?

Hardver Preporuka za PS5 ili PC?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

aleks989

Poštovan
Učlanjen(a)
11.07.2016
Poena
80
Zdravo svima. Potrebna mi je pomoc i preporuka, malo sam se odaljila od novije tehnike vremenom.
Zelela bih da uzmem nesto sto ce me solidno sluziti nekoliko godina.

PS5 je sada na akciji po ceni od 60.000 i jako je primamljivo.
Da li se moze naci u takvom nekom cenovnom rangu i gejming PC koji ce "gurati" neke od trenutnih i narednih igara?

Hvala unapred na savetima i pomoci. 🙂

...
Ono sto je primetno od kad je izasao PS5 je da neke igre budu OK optimizovane za njega, i rade bez problema, dok PC verzija ima uzasne probleme koje onda ispravljaju mesecima. I to je neki faktor pri odlucivanju.
Pa dobro, generalno su sve igre dosta optimizovanije za PS nego za PC, pretpostavljam iz razloga što je devovima poznat u koji HW treba da se uklope kad kreiraju igru, a kod PC je to "od Silvane do Nirvane priča"...

Pomenuto je već, ali ukoliko se odluči za PS treba da vodi računa da igre, pogotovo ako želi da ih igra day one, nisu uopšte jeftine.
Naravno postoje PS plus servisi, i baš je glupo što su ukinuli onu collection opiciu za kupce PS5 konzole, jer je sa tom opcijom novi vlasnik PS5 dobijao 20tak ponajboljih igara sa prethodne generacije PS konzole, pa je bio miran duži vremenski period u pogledu igara...

Nazad
Vrh Dno