Šta je novo?

Preporuka za napajanje

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Pozdrav svima. Potrebno mi je novo napajanje, pa imam ponudu za sledeca napajanja:

Cooler Master G550M - 70EUR
Antec 520W HCG-520 HIGH CURRENT GAMER - 79EUR
XFX 750W /P1-750S-NLB9/ - 95EUR
Thermaltake Germany Series Berlin 630W - 58EUR
Antec 550W VPF550 EC 80+ Bronze - 62EUR
Enermax MaxPro 600W 80+ - 65EUR
FSP Hyper M 500W - 66EUR
EVGA 600W 80+ Bronze - 69EUR
Chieftec APS-650SB 650W - 70EUR
EVGA 700W 80+ Bronze - 75EUR
EVGA 650W SuperNOVA 80+ Bronze - 78EUR
Thermaltake European Series London 550W - 79EUR

Ovde ima nekoliko overkill-a za mene, ali sam ostavio ceo spisak koji sam dobio od tog decka. Ovo su cene iz Madjarske. Konfiguracija se nalazi u 'Moja masina' delu, mozete da pogledate. Ostavio boh mogucnost eventualnog dodavanja jos jednog hard diska. Igre ne igram, necu da overklokujem. Ja trenutno imam Thermaltake LT-500NL2NC i kazu mi da je najverovatnije pred crkavanje, ili jednostavno nije dovoljno za moju masinu.

Ja bih uzeo EVGA 650W SuperNOVA 80+ Bronze(ako je to EVGA 650 BQ),jeste overkill,ali bih ga ja uzeo zbog modularnosti u odnosu na Antec 520W HCG.Koje god od ova dva PSU uzmeš nećeš pogrešiti sigrurno.

Ja bih išao na EVGA 700W 80+ Bronze - 75EUR. Verovatno ima najdužu garanciju i 80+ Bronze certifikat. Subojektivno je mišljenje. Ja volim EVGA :) Meni modulirana napajanj i nisu toliko bitna.

Slažem se da modularnost nije bitna toliko,ali kad već ima dva PSU skoro iste cene i kvaliteta,uvek bih išao na modularno.Takođe EVGA 650 BQ ima 5 godina garanciju koliko znam.

Poslednja izmena:
A sto se tice buke? Zaboravio sam da navedem da mi je to bitno, jer sam sve kulere kupovao da budu sto tisi. Mada kod mene napajanje ne bi trebalo ni da radi po nekim opterecenjem jer nemam neku jaku graficku, niti cu da OC-ujem.

Gde nalazite ta EVGA? Od Ugara? :)

Poslednja izmena:
Pomislio sam da ih mozda ne prodaje neka manje poznata prodavnica..
I ja sam trazio sto kvalitetnije napajanje za oko 90-100e ali sam precrtao opciju iz Ugarske pa za 85 evra uzeh CM G550M, deluje kvalitetno, tiho je, 5 god. garancija e sad ostaje da se pokaze u praksi u narednim godinama.

Pomislio sam da ih mozda ne prodaje neka manje poznata prodavnica..
I ja sam trazio sto kvalitetnije napajanje za oko 90-100e ali sam precrtao opciju iz Ugarske pa za 85 evra uzeh CM G550M, deluje kvalitetno, tiho je, 5 god. garancija e sad ostaje da se pokaze u praksi u narednim godinama.
Јел се показало у пракси ?

deluje da se jeste pokazalo u praksi, pošto ga i dalje ima
1000003740.png

Da, 8 godina u 2 konfiguracije. Dobro se pokazalo, ali uskoro sledi preventivna zamena.

Da, 8 godina u 2 konfiguracije. Dobro se pokazalo, ali uskoro sledi preventivna zamena.
Stize novo Corsair RMe (2024), ide najava sad na CES

konacno ispravljene sve boljke starog RMe, i jos malo vise ispeglano i unapredjeno/kvalitetnije. Valjda neci imati neke druge svoje xD

stari RMe je bas imao previse problema kad je izasao i u prvih par godina dok nisu tiho ispravili neke probleme

I gledajuci popuste za trenutna na oficijalnom sajtu, mislim da su se konacno opasuljili malo, pa ga valjda nece odvaliti previse sa cenom, ... inace ce FSP i be quiet! da im pojedu rucak xD

@hsv.stoned jos bolje vesti, jonnyGURU spomenu da radi na kvalitetnom nasledniku za CX seriju, konacno su mu dali malo vise lufta u Corsair-u xD, tako da ce biti i neko solidno bronzano napajanje od Corsair-a, a ne samo gold bliza ~100 eur

Nazad
Vrh Dno