Potrebna mi je preporuka u vezi odluke oko monitora. Prvobitno sam koristio BENQ 22 inch monitor i bio sam prezadovoljan medjutim posle skoro 5 godina sam resio da ga prodam i da uzmem neki drugi jer ovaj nije imao dvi izlaz a ni garanciju vise. E sada prvo pitanje da li da uzimam monitor od vise inca ili sa vecom rezolucijom jer ne znam da li ce mi rezolucija 1920x1080 biti overkill a i po prilicno sam se navikao na rezoluciju 1680x1050. najveci problem je u tome sto monitori tipa 18.5 inca ili 21.5 inca koje sam gledao nekako mi deluju previse spljosteni tj previse siroki a niski (moj 22 inca je bio nekako normalnij). Primetio sam recimo kada sam imao stariji racunar na tom od 22" nisam mogao neke igre da guram na max rezoluciji pa su na manjim rezolucijama izgledale ocajno. trenutno imam athlon x4 b35 na 3ghz gtx 460 i u principu planiram igrati samo guild wars 2 i gledati filmove (eventualno nesto rada u blenderu i photoshopu) tako da me zanima sta bi mi bio najbolji izbor znaci od dijagonale do modela. budzet mi je do nekih 16 000