Šta je novo?

preporuka za monitor?

alexa021

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 13 pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

posle duzeg druzenja Acer monitor star citavih 6 godina je poceo da posustaje, tako da je vreme za zamenu :)

Koji monitor bi mi prpeorucili ?

U sustini, trazim neki od 19-20 inca, koristio bi se samo kao monitor (ne TV), a da cena bude do 15.000 dinara.

Ne koristim neke posebne programe za dizajn, fotografiju, projektovanje i slicno, znaci koristio bi se za gledanje filmova, surf i tako to.

Ponuda je dosta bogata medju prodavcima ali uvek sam misljenja da cu direktno od korisnika dobiti pouzdanu informaciju sta lepo fercera a sta ne.

E da, koristio sam do sada 4:3 a mozda bih mogao i da predjem na 16:9 :)

Hvala unapred na pomoci

Ja bih ti preporucio da za taj novac uzmes 24", ali ako bas insistiras na 19-20", imas veliki izbor za oko 100e npr LG 2040S-PN, LG 2053TQ-PF, Dell IN 2020,...

Ne bacaj pare na taj Samsung, ako hoces 21.5" uzmi za 11000din Benq G2222HDL 21.5" i dvi izlaz.

A da okacis monitor na zid, npr uz Benq 2420HD 24" dobijas zidni nosac, a monitor kosta oko 160e.

Poslednja izmena:
Hvala na savetu...ovaj samsung mi se na prvi pogled svideo, bas izgleda mocno..

Verujem da je taj Samsung dobar, ali ne vredi taj novac, kao i obicno dobar izgled drzi i cenu.

Malo sam istrazivao na netu i suzio sam izbor na sledece modele:

BENQ G2222HDL

SAMSUNG BX2250

LG W2240T-PN

Samsung b2230h

VIEWSONIC VX2239WM

SAMSUNG S22A300B

Koji je pravi? :)

Jako su im slične karakteristike

Ja licno bih izbor sveo na Benq ili LG.

Ovo postaje sve zeznutije kako provodim više vremena istraživajući, tako mi se neka funkcija na jednom monitoru više svidi nego na drugom ili je jedan bolji u izgledu....
MA do kraja dana će biti neki od ovih...

Onaj samsung koji košta 18000 hiljada je led ima 2ms odziv i hdmi priključak. Svaki od ovih uslov aitekako podiže cenu i ako s evodiš time nije preskuo. Kao imaš novac kupuj jer za monitor nikad nije previše par oči su u putanju

Na kraju je izbor pao na Samsung S22A300b

svi ti monitori imaju iste karakteristike, isu rezoluciju, osvetljenje, kontraste, inče, priključke...jedina razlika je u odzivu, većina je 5ms a taj skuplji je bio sa 2ms.

Na kraju je nekako odlučio izgled i to što je monitor koji sam kupio noviji, izašao je u januaru 2011, dok su svi ostali iz drugog dela 2009 i početka 2010.

Nazad
Vrh Dno