Šta je novo?

preporuka za mb sa agp slotom i cpu

Kolence

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2005
Poena
319
treba mi mb i cpu sa agp-om, neka zver od cpu i mb koja ce to da podrzi.ali da bude obavezno agp,unapred 'fala!

Novo? to jedino ako je nekom ostalo na lageru. I mislim da je daleko neisplativije od PCI-e varijate kakvu god AGP grafiku da imao.

EDIT: Ustvari ima onaj kvazimodo ASRocok koji kao ima i PCI-e i AGP i DDR i DDR2, a navodno moze i Core2 Quad na nju da se stavi, al ja to nebi sebi uzeo ni pijan, al to sam ja opet...

Poslednja izmena:
Novo? to jedino ako je nekom ostalo na lageru. I mislim da je daleko neisplativije od PCI-e varijate kakvu god AGP grafiku da imao.

x850,pa neku mb i cpu do 100e dok se ne skupi neki kesh za prelazak na pci-e sa intel cpu...
naku stabiliti koja ce zameniti moju trenutno abit nf7-s i barton 2500+,al isto tako i pouzdano i stabilno da bude kao sto su do sada bile pomenute. ima neko neku ideju?

Ja ti ne preporucujem da radis to neisplativo je.

Evo ovako, ASUS P5B je oko 50e, ASUS P5K-SE je oko 60e. Za 50e mozesh naci neki Pentium Dual Core. Za 25e ima da se nadje novi radeon X1600pro i za josh 25e kupish 2gb rama i sve ce ti raditi brze nego na toj AGP platformi. To shto ti je ostalo od stare konfe rasprodaj i ako dobro prodash to josh ces biti u plusu sa lovom.

Poslednja izmena:
Iako podrzhavam sve komentare ispod prvog evo ipak par reshenja koja sam nashao na net-u shto ne znachi da imaju ovde da se kupe ali komentari nisu bili toliko negativni.
On topic

http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=206&model=584&modelmenu=1

na to stavish pentium 4 na 3ghz i malo ga kloknesh i eto ti "zver" shta god taj pojam znachio ;]

ili recimo ovo

GIGABYTE GA-K8U-939 939 ULi M1689 ATX AMD Motherboard

opet veliko je pitanje gde pronacji..ali poshto je pitanja preporuka - mozhda ti neshto znachi.

hmmm....ali ce npr celeron E1200 ili bilo koji x2 da pocepa tu "zver" zajedno sa bartonom kad god oces i to za manje pare.
cak i ako kupis najjeftiniju plocu za amd(35€), najjeftiniji procesor(30€ ili x2 za 40€),graficku(20€) i memoriju(25€) skoro pa da se uklapas u 200€ budzeta :) a imaces sasvim pristojnu konfiguraciju neuporedivo brzu od te tvoje ili tvoje nove agp

EDIT: Ustvari ima onaj kvazimodo ASRocok koji kao ima i PCI-e i AGP i DDR i DDR2, a navodno moze i Core2 Quad na nju da se stavi, al ja to nebi sebi uzeo ni pijan, al to sam ja opet...

ASRock DUAL VSTA ;)

Stavio sam je drugaru pre nekih godinu dana, na nju Celeron D 2.83 GHz i stare delove shto je imao: 512 DDR1 rama / GF4 Ti.

Posle je stavio 1GB DDR2, pa 7600GS, pa sad josh 1GB DDR2. Sad lovim po oglasima neki PE2180 da zamenimo njegov Celeron.

Uglavnom za takvu budzotinu od ploche sam ochekivao mnogo vishe problema a ona radi relativno stabilno. Jedino sad kad sam menjao GF4 --> 7600GS nisam radio reinstall sistema pa mu je sad pobrljavila SkyStar2 mada nisam siguran dali je do ploche ili do sistema...

evo i ja sam u istoj situaciji, ne bih da prodajem svoju x800xt, odgovara mi AIW dodatak i custom hlađenje koje sam stavio, kao i malo više PCi kartica po slotovima, tako da bi mi PCI-E pravio problem.

jedino što mi pada na pamet, pored tih "budž" varijanti jeste da pogledaš polovan s939 i neki x2, mada mi se čini da su cene prilično nerealne...

:wave:

hvala, ali mi grafa ima dual-slot kuler, pa mi ostaju samo 2 PCI slota, i ipak je to malo mnogo za tu kombinaciju, kad već za 65e može da se kupi nova...

a i ne bih oprobane kombinacije sa VIA chipsetom...

:wave:

Vrh Dno