Šta je novo?

Preporuka za LCD 40"-50" do 120 000

Kapetan DZo

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
319
sam naslov kaze planiram da kupim LCD naravno mora biti FullHD, novac na raspolaganju je 120 000 ali bi mozda mogao da naguram do 140 000, pa da cujem vase preporuke i misljenja.Inace nosim se mislju da uzmem neki lG iz Scarlet serije ili neki Samsung mozda 6-7 serija

Marti, stoji sve sto kazes, ali za 3-4 godine taj fullHD, koji si sad kupio kao vrh trenutne ponude, bice jednom recju star, tj. tehnoloski zastareo televizor po mogucnostima i neces se smiriti dok ne kupis novi zato sto ce reklama i hype ciniti svoje kao i danas. Osnova potrosackog drustva, ***.

Na zalost, tako je. Za 5god (nadam se) laser i oled tv bice u ponudi po pristupacnim cenama. Racunam da ce tada, makar nama sa foruma koji vole tehniku biti "potrebno" menjanje. Ostatak koji je operisan od ovog ne racunam.

Ma svega toga sam ja svestan ali opet kazem koliko njih ce se odluciti da tek sto su otplatili kredit podizu novi ili da opet "odvajaju od usta" za novi TV...
Mi cak ne moramo ni da idemo toliko u buducnost, dovoljno je pogledati ove LCD televizore koje imamo na kom su tehnoloskom nivou u odnosu na one koji se pojavljuju. Kada to kazem mislim pre svega na to da se kod nas uglavnom prodaju serije 4, 5 i 6 Samsungovih LCD televizora, iako u prodavnicama ima i serija 7, 8 i 9 koji su tehnoloski daleko napredniji od prvonsavedenih. Koliko se medjutim ljudi odlucuje da kupi seriju 9? Jako malo. A o tome da li ce je kupiti neko ko trenutno ima seriju 5 ili 6 koje su Full HD necu ni da govorim.
Takodje cinjenica je da se kod nas jos uvek kupuje serija 3 koja se inace u svetu pojavila pre nekoliko godina, zato sto je pre svega jeftina. E sad imajuci u vidu ono sto sam rekao o seriji 3, a i o ostalim serijama, plus trenutno stanje standarda, lako je zakljuciti da ukoliko se nesto drasticno ne promeni, veoma malo ljudi kod nas ce se odluciti da postojece LCD i Plazma televizore menja tehnoloski naprednijim, bez obzira sto su svesni svih prednosti tih novih tehnologija - sto opet ne znaci da nece biti i takvih, ali daleko manje.
A i onima koji to urade, opet ce se postaviti pitanje - cemu kupovina te nove tehnologije? Je li to realna potreba ili samo qresanje pred komsijama i familijom?;)

To je merak, a merak nema cenu! ;)
Najbitnije je da ces i i ti zajedno sa nama da zelis, juris i snalazis se za neku god da menjas tv kako god znas i umes, pa sta god da kazes :)

Evo kako ja gledam na te stvari, a pri tome niko nije to napomenuo.
Ako kupim sada nesto sto je tehnoloski "prevazidjeno" pre par godina, samo zato sto je jeftin, dolazim u situaciju da necu imati kome da ga prodam onog trenutka kada se odlucim za novu tehnologiju ili samo bolji TV.
Cinjenica da je mnoooogoooo lakse prodati polovnu kvalitetnu stvar. Bice vise zainteresovanih za A656 za par godina, iz prostog razloga sto ce tada on predstavljati nesto prosecno, nego da sam sada uzeo TV koji je pre par godina bio prosecan. Onda samo dodam kesa i opet kupim kvalitetno koje cu lako da prodam posle.

Nazad
Vrh Dno