Šta je novo?

Preporuka za laptop

Slaven Nikolic

Zapažen
Učlanjen(a)
29.08.2023
Poena
15
Treba mi laptop do nekih 350e da sluzi za ucenje primarno i surfovanje,crne boje pozeljno. Ne znam sta da uzmem,gledam neke ne znam kakvi su SSD na njima,treba mi da radi brzo.

Novo ili polovno?

Mada....malo skuplje,nije crn,a bolji:

Treba mi laptop do nekih 350e da sluzi za ucenje primarno i surfovanje,crne boje pozeljno. Ne znam sta da uzmem,gledam neke ne znam kakvi su SSD na njima,treba mi da radi brzo.
Једино да повећаш буџет, 40.000 су најјефтинији лаптопови ?
Разлику у брзини нећеш промезити али у квалитету екрана и израде хоћеш ако узмеш нешто скупље.

Nisu,na eponuda sajtu ima od oko 28000 na gore,ali sigurno su losiji,ovaj lenovo je vise za nekog da proba neke igrice sto ja ne bi,a kvalitet slike je sigurno dobar,kad bi bila dobra slika a konfiguracija ne neka jaca,bilo bi super.

Nisu,na eponuda sajtu ima od oko 28000 na gore,ali sigurno su losiji,ovaj lenovo je vise za nekog da proba neke igrice sto ja ne bi,a kvalitet slike je sigurno dobar,kad bi bila dobra slika a konfiguracija ne neka jaca,bilo bi super.
На конфигурацијама до 50.000 је штедња на свему - од квалитета екрана, преко квалитета израде до процесора.
Разлика је што ти лаптопови од 30.000 ту је буквално уштеда на свему могућем и питање како ће такви лаптопови уопште нормално радити.
Могу да се уштеде паре али ако неко плати 30.000 па за годину дана схвати да му треба нека јача конфигурација, готово је, нема назад.
Ја то не рачунам у компјутере од 30.000 динара.
Најјефтинији лаптопови пре 10 година су били 40.000 динара, сада је то још и мање ? Бесмислено, могу само да закину још више и оштете купце.
Без 55.000 - 60.000 ништа, не вреди разматрати јефтиније.
Не дај Боже пукне пластика или покренеш неки захтевнији програм...
За игре заборави, ни лаптопови од 100.000 нису баш за играње, постоје прави гејмерски који су за играње али то је нешто друго.
Ти који имају интегрисану графику а коштају око 40.000 су довољни да покренеш игру, а сад што ти неће радити добро то је већ нешто друго.
Излазе све јаче и захтевније игре, једино ако планираш да играш старе игре и ниску резолуцију.

Poslednja izmena:
Neće OP igre uopšte.

Za te novce baš teško, kao što rekoše, cene svega su otišle pa i laptopova.
Ti od 28 hiljada nisu nizašta, imaju neke prapotopske procesore sa 2 jezgra, kad pokreneš Chrome odeš da napraviš sendviš i taman kad se vratiš proradio sajt.
Pogledaj na oglasima ako možeš da nađeš neke polovne koji su još pod garancijom, npr. Dell daje 5 godina garancije pa ako nađeš star godinu dana ima još 4 godine da si miran a ipak će biti jeftiniji jer nije nov.

Za 28000 mozes da biras Macbook 2013-2014,ekran super.Jednako je ogranicenih mogucnosti/gaming/

Treba mi laptop do nekih 350e da sluzi za ucenje primarno i surfovanje,crne boje pozeljno
OP je naveo primjer da postoje i od 28000 ali je primarno naveo do 350€ što nas dovodi do cifre od 41000.

Baci pogled na Asus Vivobook sa i3 procesorom. Nisu crni.

Ja samo da dodam i da se slazem da nov lap top ispod 50k je bukvalno bacena para. Bolje uzeti neki stariji/polovan/ocuvan gaming za te pare nego te racunarw ispod 50k nove. Bolje ce raditi npr Asus Rog G750/751 nego to.

Da li je ASUS Tuf Gaming F serija zaista loša. Da li je vredi kupovati.Koji laptop do 140000 uzeti za rad multimediju povremeno igranje,surf. Malo obrada slika i grafike u AI i PS

Za 140k (ako se uzima iz npr Madjarske) moze zaista dobar lap top da se uzme. Recimo neki i7 11/12 serija, 16 gb rama/ 1t ssd, 15 inca - 144hz i recimo rtx 3060.

Ali ima tu dosta izbora zaista 🙂

Nazad
Vrh Dno