Šta je novo?

Hardver Preporuka za kuciste protiv prasine

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

RockTech

Poznat
Učlanjen(a)
13.04.2021
Poena
30
Imam puno prasine u sobi i zelim da uzmem kvalitetno kuciste, koje ima dust filtere na svim otvorima.
Pozeljno naravno i da je dobro dizajnirano, da ima dobar air flow, napred 2, 3 ventilatora, na vrhu kucista isto ventilator(i).
Nije bitna cena, samo da moze da se nabavi kod nas.

Ovako iz glave pošto je meni na prvom mestu. Fractal Design Meshify 2 ili Meshify 2 Compact. Ima ga kod nas samo su naši pretrali sa cenom.

Razmatram ga, guglao sam i vidim da je na vrhu vecine top lista, jedino me malo odbija izgled, ta zguzvana prednja strana.
Samo da dodam da necu koristiti vodeno hladjenje, tako da mi prostor za njega nije bitan.

Kod nas je baš tanak izbor a Madjari ne nabavljaju kućišta :(
Baci možda pogled na Be quiet! Pure Base 500DX.

Be Quiet! Silent Base 802 (belo, crno, bez stakla na strani sa punim metalom), Be Quiet! Pure Base 500DX (belo,crno), PHANTEKS ECLIPSE P400A TG Digital White.

Sva tri su dostupna u domacim firmama.

Imam puno prasine u sobi i zelim da uzmem kvalitetno kuciste, koje ima dust filtere na svim otvorima.
Pozeljno naravno i da je dobro dizajnirano, da ima dobar air flow, napred 2, 3 ventilatora, na vrhu kucista isto ventilator(i).
Nije bitna cena, samo da moze da se nabavi kod nas.
Na stranu dobra rešenja koju su ti ostali dali. Ne znam jesi li se dobro izrazio u prvoj rečenici da ti je u sobi gomila prašine. Ako jesi pre će tebi trebati filteri za nos nego za računar, veruj da je mašina izdržljivija od tebe. Kako kućnu prašinu čini iznad svega ljudska koža, tako i grinje vole da se zakote i ostave izmet. Previše toga i eto alergije i pakla koji ne želiš, ako ga nisi već iskusio. Svedi prašinu na najmanju meru, ne treba kao Monk. Čuvaj zdravlje, mašina se neće toliko buniti.
Ko uspe da iskoreni prašinu treba dobiti nagradu za otkriće milenijuma.

Na stranu dobra rešenja koju su ti ostali dali. Ne znam jesi li se dobro izrazio u prvoj rečenici da ti je u sobi gomila prašine. Ako jesi pre će tebi trebati filteri za nos nego za računar, veruj da je mašina izdržljivija od tebe. Kako kućnu prašinu čini iznad svega ljudska koža, tako i grinje vole da se zakote i ostave izmet. Previše toga i eto alergije i pakla koji ne želiš, ako ga nisi već iskusio. Svedi prašinu na najmanju meru, ne treba kao Monk. Čuvaj zdravlje, mašina se neće toliko buniti.

Nekada su se u Jagodini redovno prale ulice. Sada može samo da se napiše Nema više.

Nekada su se u Jagodini redovno prale ulice. Sada može samo da se napiše Nema više.
Da, u pravu si, i u NS su do pre desetak-petnaest godina redovno svako veče derani iz gradske čistoće prali ulice i bulevare, i to ide cisterna, a oni sa šmrkovima, a iza njih još jedna garnitura da pokupe krupniji otpad koji nisu šmrkovi sprali. Sad eventualno jednom u deset dana prođu onim kamiončetom sa rotirajućim metlicama, koji više diže prašinu i prljavštinu nego što išta pokupi.

Ista stvar sa zaprašivanjem komaraca i druge leteće gamadi.

Tužno koliko je sve degradiralo.

Izvinite za OFF.

Izbaci tepihe iz kuce
Nemam tepih u sobi, najvise prasine stvara ljudska koza
Da, imao sam problema sa alergijama i pretpostavljam grinjem.
Nemam bas gomilu prasine kao sto zvuci, ali brzo se skuplja, za par dana vec ima sta da se pocisti, a ja sam lenj, pa ne radim to, moracu to da promenim, trebam da uzmem neki dobar i praktican usisivac.

Robot usisivac je tvoj prijatelj :D

Nemam tepih u sobi, najvise prasine stvara ljudska koza

Da, imao sam problema sa alergijama i pretpostavljam grinjem.
Nemam bas gomilu prasine kao sto zvuci, ali brzo se skuplja, za par dana vec ima sta da se pocisti, a ja sam lenj, pa ne radim to, moracu to da promenim, trebam da uzmem neki dobar i praktican usisivac.
Kakvih crnih par dana?! Jedina prašina koja mi se skupila u samo par dana je kad je komšija sređivao terasu pa prašinu nabacao meni. Da to ide tako brzo nervni slom bih davno dobio. Jednom u 7-10 dana je dovoljno. Osim ako ne ležiš na podu. U suprotnom i tepisi mogu ostati samo malo jače usisati. Dobar je svaki usisivač na kom može da se podesi jačina, ništa specijalno ne treba. Lično volim neki put i vlažnom krpom preći, samo pazim da ne udahnem i nosim masku. Jednom sam iza ormana brisao prašinu koja se skupljala mesecima i bez maske. Čak je i malo buđi bilo u tom ćošku. Očekivana je bila kijavica, ali mi je prvi i jedini put sišlo na pluća. Tri nedelje sam imao simptome upale pluća i borio se za dah. Lekcija naučena.
Ako si imao problema sa kućnim alergenima imaš ih i sad. To nikad ne nestaje, pa povedi računa.

Robot usisivac je tvoj prijatelj :D
Ako zna i da kuva i pegla uzimam ga za bračnog druga.

Pa da ima 3 psorijaze ne moze generisati toliko prasine.
Tepisi, starije ugaone/sofe,/kreveti, prasnjava/prometna ulica, lose jeftine zidne farbe itd su fenomenalni generatori prasine.
U dnevnoj mi stoje 2 gejming kompa, nas 4 tu non stop cirkulisemo + macka i kao sto rekoh, jednom godisnje operem filtere i tu se nakupi samo jako fina prasina.
Moram napomenuti da imam izuzetno pedantnu suprugu koja max svaki 3 dan usisa i prebrise vlaznom krpom kompletan stan. Verovatno i to jako utice.

Pa da ima 3 psorijaze ne moze generisati toliko prasine. izuzetno pedantnu suprugu koja max svaki 3 dan usisa i prebrise vlaznom krpom kompletan stan. Verovatno i to jako utice.
Upravo to, 3 dana je bas mali period za mene recimo.
Tebi je eto 3 dana najverovatnije, @RockTech ti nam kazi koliko je par dana za tebe :), A meni zavisi da li koristim englesku rec ili srpsku. Kod engleza je "a few days" uvek 2 dana, nepisano pravilo, pa mi ostalo usadjeno. A kad koristim srpsku minimum 5-6 dana.

A, odvojeno od ovog, za kolicinu prasine ko zna sta @RockTech misli kad kaze ima za par dana da se ocisti, ko zna sta ti mislis, ko zna sta ja mislim.

Poslednja izmena:
Onda regenerises kozu kao zmija...
Pa ne znam u cemu je fora, moze da bude dosta faktora... ceo dan sam u sobi, jer radim od kuce, u niskom prizemlju sam, pa mozda dosta prasine udje i kroz, prozor, mala je soba itd...
Skuplja se dosta, pogotovo sad jer mi ceo dan rade ventilatori, pa i oni dizu, ali generalno bude (za moje standarde) puno, mogu da sacekam nedelju dana, pa da uslikam koliko se skupilo.

Dobar je svaki usisivač na kom može da se podesi jačina, ništa specijalno ne treba.
Znam, ali ja zelim nesto specijalno, da me motivise da ga koristim, planiram Jimmy JV85 Pro Cordless Vacuum Cleaner.

Ako si imao problema sa kućnim alergenima imaš ih i sad. To nikad ne nestaje, pa povedi računa.
Verujem, ali smirilo se dosta zadnjih godina, mozda sam razvio imunitet :D
Mada menjao sam dosta namestaj i raspored u sobi, to je verovatno pomoglo.

Nazad
Vrh Dno