Šta je novo?

Preporuka za komp

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Da li valja sta sam ja sastavio:
MB: Asus A7N8X-E Deluxe
CPU: AMD Barton 2600+ Box
HDD: Samsung SO0812C (SATA) 80GB
RAM: Kingston 512MB DDR 400MHz
VGA: Asus Fx 5900XT -128MB DDR - 256bit
CDRW: Asus 52x32x52x
??????????????????????? :) :) :)
za kuciste ne znam. o tome recite mi vi neku preporuku
MB radi u dual channel pa sam mislio da koji mesec kasnije kupim jos 512

Valja li ova konfiguracija?

Za MB bolje i jeftinije Epox EP-8RDA3+ ili Abit NF7-S, ostalo je manje-vishe solidno, ali stvarno mislim da je bolje da uzmesh odmah ili 2x256MB ili 2x512MB, necesh se pokajati, ipak je dual channel-dual channel...

Kucishte ... ne znam koliko si spreman da potroshish para na isto, ali bi moja preporuka bila da pazarish nekog Chiefteca... oni su ti od 60e - 110e sa 300W ili 360W napajanjem, za vishe informacija www.chieftecusa.com

Sto se tice ploce Typhoon ti je rekao bolju varijantu. Sto se tice memorije ja bih ti preporucio Corsair ili Transcend ddr400 koji imaju latenciju 2.5 za razliku od tog Kingstona koji ima 3. U principu na nForce platformi to nije toliko bitno ali kad vec uzimas, a cena im je ista, uzmi onaj malo brzi.
Sto se tice kucista uvek ide pitanje koliko novca si spreman da utrosis na njega. Cini mi se da ljudi generalno malo potcenjuju njegovu ulogu. Limarija ko limarija nije toliko bitna, ali zato napajanje gledaj da bude sto kvalitetnije. Minimum po mom misljenju je npr. DTK 400w koje u HW sobi mozes da nadjes za ~35e.

A po cemu je epox i abit bolji?
Ne razumem se najbolje u proizvodima Abit i Epox pa me interesuje njihove karakteristike(magistrala...) - link da to vidim?
Ne znam da li su stabilne ploce i koja im je ocena u 3DMark-u (CPU benchmark, RAM Benchmark...)
ASUS A7N8X-e Deluxe je full i u asusovoj knjizi jedino je ona stavljena zajedno sa plocama za AMD64 i kategoriji "Performance"

Abit je jedan ako ne najpoznatiji onda od najpoznatijih proizvodjaca maticnih ploca vrhunskog kvaliteta.Epox je za AMD platformu u samom vrhu i veoma je konkurentan Abit-u, dok je asus moze se slobodno reci neka srednja klasa, koji samo sa tim deluxe modelima moze da se priblizi vrhu, ali nikako da bude na samom vrhu.Asus grafika je ok izbor, jedina ne znam koliko je o.c sposobna.asus cdrw mislim da ni vlasnik asus-a nema u svojoj masini taj uredjaj.Nego da nisi ti zaljubljen u Asus, pored toliko boljih prozivodjaca ti si sve stavio bas asus.

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
A po cemu je epox i abit bolji?
Ne razumem se najbolje u proizvodima Abit i Epox pa me interesuje njihove karakteristike(magistrala...) - link da to vidim?
Ne znam da li su stabilne ploce i koja im je ocena u 3DMark-u (CPU benchmark, RAM Benchmark...)
ASUS A7N8X-e Deluxe je full i u asusovoj knjizi jedino je ona stavljena zajedno sa plocama za AMD64 i kategoriji "Performance"

Ovo shto sam ti preporucio je iz iskustva mog i mnogih drugih najbolja varijanta, ako te interesuju specifikacije :

Epox EP-8RDA3+ : http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3+.htm

Abit NF7-S : http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=NF7-S&fMTYPE=Socket A

Da ne pricam o tome da su obe ploce ispod 100e dok je taj ASUS iznad...

A zar ne mislish da je logicno da ce proizvodjach hvaliti svoju flagship SocketA plocu ????

moja preporuka bi bila NF7-S.

na performanse u igricama uticu ti procesor, memorija i graficka karta.Ploca je tu da se pobrine da se sve to lepo slozi i da se iz tih komponenti izvuce maximum.A razlika izmedju identicnih konfiguracija kojima je samo promenjena ploca (u jednoj najbolja u drugoj najlosija ploca) je realtivno zanemarljiv u danasnje vreme.

A za Corsair kako radi ram? I koji Corsair ram (oznaka)?da li je stabilan racunar?
Roy Jones Jr. imas li ti taj ram?kako radi? da li si ga isprobao sa nekim benchmark programom?
Ja sam se zbunio od tolikog izbora-evo link pa vidi i ti

http://www.corsairmicro.com/corsair/xms.html
Pa kao i kod Kingstona tako i kod Corsair-a imas dve grupe memorija - brze i jos brzze :). Okvirne cene za modul od 512MB su ~95e odnosno ~175e. Za neku "kucnu" upotrebu prva grupa je sasvim dovoljna, dok je druga grupa uglavnom namenjena entuzijastima i ljutim overklokerima :). Kod Corsair-a ove ultra brze i ultra skupe imaju u sebi oznaku XMS, dok ove "regularno brze" i sa pristojnom cenom nose oznaku Value. Inace Corsair je brend potpuno ravnopravan Kingstonu (neko ce reci i iznad njega) tako da ne moras da brines oko pouzdanosti. To govori i cinjenica da dolaze sa dozivotnom garancijom. Inace ja u masini imam Transcend ;).

U principu da, dobra je i ta druga, ali ako me pitas da li je bolja u odnosu na nf7-s recicu ti da nije, iako je novija i ima neke naprednije funkcije pokazala se kao losiji izbor. E sada kada kazem losiji to ne znaci da ja ona losa nego jednostavno NF7-S se pokazala izdrljivija pri maximalnom o.c tj. podnosi visi FSB i slicno.

I jos nesto kako radi Abit sa igricama?

Kompjuterske komponente nerazlikuju igre od nekog drugog software, samim tim nemoze da se odgovori na tvoje pitanje, ono sto sam ti vec rekao u proslom postu jedino to moze eventualno da bude odgovor na tvoje pitanje.

Nazad
Vrh Dno