Šta je novo?

Preporuka za internu zvučnu karticu

maleni777

Poštovan
Učlanjen(a)
19.06.2016
Poruke
8
Poena
51
Posedujem Logitech G933 artemis spectrum koji se koristi za gaming. Namera mi je uzeti internu zvučnu karticu cenovnog ranga do 150 eura sa ciljem poboljšanja zvuka u igricama ( PUBG, CS:GO ...). Da li neko ima predlog , ili ima iskustva sa navedenim slušalicima i zvučnom karticom ( u kompletu prilikom korišćenja ).
 
Asus Xonar DG ili DGX, ovisno da li trebaš PCI ili PCIe.
DG zbog headphone amp-a. Nemam taj Logitech ali imam DG i koristim ga sa slušalicama :D.
 
ništa specijalno su obe,a za 150e se može uzeti nešto sa burr-ovima (stx ili sb ZxR) i završiti sa pričom.
 
Imao sam ja te sluske. Prvo pitanje, jel ih koristis wifi il si uzeo samo sluske, bez dongla i baterije?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 
Koristim ih na wifi, kupljene u prodavnici znači full paket.
 
Onda ti ne treba zvucna karta, tacnije ne mozes da je upotrebis kako bi zeleo. Veza izmedju sluski i kompa ide preko dongla, koji je zvucna karta za sebe. Za bolji zvuk jedino da probas da instaliras logitech g hub ili gaming software, cini mi se da je zvuk bio puniji sa tim softwareom, a ima i neku virtualizaciju 7.1 itd...

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 
Da, imaju 7.1, i koristim g hub, ali lično nisam zadovoljan sa 3D zvukom, pa sam razmišljao o dodatnoj zvučno kartici, i da slušalice koristim preko nje.
 
Mogao bi da ih ubodes preko 3.5mm kabla koji ide uz njih u neku zvucnu, ali onda gubis kokolet poentu bezicnih sluski. Onda bolje prodaj to i uzmi odvojeno zvucnu i sluske, uklopice se u 200e sigurno...

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 
Ne bi ih prodavao, zanima me da li bi g933 mogao da koristi sve prednosti i benefite zvučnih kartica, pošto su te slušalice predviđene za WiFi, a ima dva kabla sa ulazom 3.5mm kao dodatak.
 
Mislim da preko kabla rade kao klasicne sluske. Ne mogu da garantujem kakav je zvuk, nisam ih nikada tako povezivao, ali u teoriji bi zvuk bio dobar koliko i zvucna karta. Probaj po netu da nadjes neke informacije ili video recenzije kad su prikljucene na kabl...

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 
to je diskutabilno,najbolje da ih poneseš kod nekog sa dobrim headphone ampom,epl uređaji do pre koju godinu su imali sasvim pristojnu headphone sekciju naprimer i moše da ti da dobru aproksimaciju kako bi zvučale na dobrom ampu.

ako te samo slušalice zanimaju nema poente u stx-u i zxr-u,mislim ima i imaš i burrove na linijskom izlazu ali prvo proveri dal' te te slušalice uopšte zadovoljavaju.
 
Došao sam u posed zvučne karte, aureon xfire 8.0v HD, zakačio slušalice G933, i po mom mišljenju , mnogo bolje nego logitech ghub, jači i određeniji zvuk u svakom pogledu, jes da se gubi smisao wifi slušalica. Sad sam u dilemi, pošto sam internu karticu izbacio iz kombinacija, šta uzeti DAC X6, FiiO E10K, CS BlasterX G6 ili Asus Xonar U7 MKII !!!??? ...... i koristiti ove slušalice , dok se ne uzmu Sennheiser GSP 300.
 
Prodaj logiteca i za te pare lagano mozes da uzmes dac i sluske. Samo da znas dac tipa x6 nema ulaz za mikrofon, tako da neces moci da koristis mikrofon, ako ti uopste treba za diskord ili nesto drugo. Ako ti ipak treba i mikrofon onda juri sta ima od eksternih kartica ima ulaz za mikrofon...

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
150 evra na KP, cim je naveo G6 kapiram da je svestan da je taj model skuplji i da mu to ne smeta.
 
Ma naravno, samo kazem :)
X6 je upola cene ali nema ulaz za mikrofon. Kapiram da sve preko 50-60e ima zvuk daleko bolji od integrisane kartice, pitanje je samo koji je bolji i koliki je budzet.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 
DukeLander ima combo U7 MK2 + GSP 300 i 500, kaze da zvuci odlicno ali objektivno G6 je (do 150 evra) verovatno najbolji gaming + hi-fi DAC/AMP.
Ne treba potcenjivati ni novije integruse na plocama srednje i vise klase ali sve zavisi od implementacije proizvodjaca (u skladu sa cenom i klasom). Na kraju, najcesce nemaju pojacalo za slusalice pa su jeftini chi-fi uredjaji i dalje u prednosti.
 
Da li je CS BlasterX G6 ( 150 eura ) toliko bolji od Asus Xonar U7 MK2, da je skoro duplo skuplji? Jer za jedan G6 se skoro može pazariti U7 MK2 ( oko 80 eura ) i GSP 300 (oko 90 eura ) .
 
Pitanje i od mene, moze li mala lista performansi po cenovnom rangu, sbx i u5 od 50e, sbx hi fi i u7 mk2 od 70-80e, sbx g5/zx od 100e i g6 od 150e. Jel svaka cenovna kategorija taman toliko i bolja ili ima neki best buy u generalnom smislu.
Znam da kolko para tolko muzike, ali recimo nesto kao senfer dt6...

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 
... bolje ni da ne pokušavam... nema smisla
 
Zx i obicna Z(ne oem model, klasicna sa limom) su iste kartice. U audio tehnici kao i u mnogim sferama zivota posle odredjene cifre se nijanse placaju mnigostruko skuplje, a koliko su te nijasne znacajne je samo na tebi.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno