Šta je novo?

Preporuka za HDD od 1TB

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Treba mi preporuka za HDD od jednog terabajta, pre svega mislim na ovaj "normalni segment" cije se cene krecu tu oko 130 eura.
Im u ponudi neki WD, zaboravio sam model :(

Ako je WD Black od 1GB - uzimaj. Green (GP) vec ne.

Green se vrti na 5400RPM, tako da ako želiš tih harda, onda Green, ako su ti bitne performanse onda bolje Black.
Mada bih pre uzeo dva WD 640GB Blue diska i povezao ih u RAID0. :) Dva WD 640GB Blue diska su jeftinija od jednog WD Black 1TB diska, tako dobijaš malo više prostora, tiše diskove, a što se tiče performansi sigurno su tu negde.

Hajde da se i ja nadovežem.
Potrebna su mi dva harda od po 1 TB koji bi bili smešteni u 2 Bay Enclosure-u i povezani u RAID 0. Encosure bi radio svakodnevno po 4-5 sati, a jako mi je bitno da sve može da radi bez uključivanja ventilatora na Enclosure-u, tj. hardovi bi trebalo minimalno da se greju. Brzina me ne interesuje, s obzirom da su u pitanju klasični storage diskovi, ali me zanima garancija od min. 3 godine i solidna pouzdanost.
Dakle, dajte preporuke.
Primamljiv mi je WD Green 1 TB 16 MB - WD10EACS - piše da se jako malo greje, tih, malo troši.
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=336
Ima li neko još neki predlog?
Pozz

Za potrebe koje si naveo, teško da ima nešto bolje od WD Green serije.
Btw. ako performanse nisu bitne, zašto RAID0? Bolje ih stavi u JBOD mod, pa ako jedan vrisne ne gubiš sve podatke.

Nazad
Vrh Dno