Šta je novo?

Periferni uređaji Preporuka za gaming monitor do 150e

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Aurum

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2015
Poena
160
Pozdrav forumaši. Pre nekog vremena sam uz vašu pomoć sklopio jednu konfiguraciju (R5 5600x, RTX 4060) i sada razmatram da uzmem i novi monitor (imam neki AOC 24" 60 Hz).
Budžet mi je do 150e, mada bi bilo poželjno da bude i jeftinije.
Razmatrao sam da kupim monitor 24 ili 27 (mada više naginjem ka 24) inča koji bi se koristio dominantno za neki rekreativni gejming (trenutno samo dotu 2 igram, ali možda se u budućnosti nešto promeni).

Ne znam ni šta treba da se gleda kod monitora. Zapao mi je za oko AOC 24G2SPAE/BK 24" IPS 1920x1080, 165Hz, 1ms, šta mislite o njemu?
Takođe i Xiaomi G27i će za par dana biti na popustu tako da mi se uklapa u budžet, pa možda i on da dođe u obzir.

Naravno, cenio bih i druge predloge ili savete šta da gledam kod monitora u ovom mom nekom cenovnom dometu.

A AOC 24GXE kakav je? Vidim da je razlika što ne može da se podešava po visini, što je opcija koju svakako nisam nikada niti imao niti koristio.

Moja preporuka za AOC Q27G4XF ako imaš da se protegneš do 23k din, 27inca 2k 180hz ips. Ja sam skoro mozgao i tražio šta da uzmem i prošle nedelje uzeh ovaj AOC i prezadovoljan sam, slika je odlična, progledah.

23k je mnogo vise od "maksimum 150eur ako moze i jeftinije"

23k je mnogo vise od "maksimum 150eur ako moze i jeftinije"
Može na sajtu da se uzme vaučer i da se dobije za jeftinie, blizu 150€, ako je razlika 10-20e a dobije se mnogo više, realno je dati taj višek, jer monitor nije stvar koja se menja svake godine, bar mislim da je to slučaj kod dečka. To je ujedno i moj savet, da kad je limit 150 a za 160 imaš nešto što je mnogo bolje onda super.

Ja sam skoro uzeo "LG 27MR400-B 27"/IPS/1920x1080/100Hz/5ms" za 10500 dinara uz vaučer, ali nisam bio zadovoljan i vratio sam ga.

Gledam ove teme i moraću ja da otvorim jednu da dobijem savet šta da kupim, nisam se ponovio od flatrona 2010 :)

Ipak mi više odgovara 24" monitor, a makar ovo koliko ja gledam ne nalazim nešto bolje od ranije preporučenog Aoc 24G4X, s tim što ću verovatno uz vaučer uzeti 24g4XE.

Može na sajtu da se uzme vaučer i da se dobije za jeftinie, blizu 150€, ako je razlika 10-20e a dobije se mnogo više, realno je dati taj višek, jer monitor nije stvar koja se menja svake godine, bar mislim da je to slučaj kod dečka. To je ujedno i moj savet, da kad je limit 150 a za 160 imaš nešto što je mnogo bolje onda super.

Ja sam skoro uzeo "LG 27MR400-B 27"/IPS/1920x1080/100Hz/5ms" za 10500 dinara uz vaučer, ali nisam bio zadovoljan i vratio sam ga.

Gledam ove teme i moraću ja da otvorim jednu da dobijem savet šta da kupim, nisam se ponovio od flatrona 2010 :)
Možeš li da napišeš šta konkretno ti se nije svidelo kod mr400-b?

Možeš li da napišeš šta konkretno ti se nije svidelo kod mr400-b?
Boje su nekako čudne. Upoređivao sam sa Flatronom iz 2010 i laptopom koji ima IPS, i baš mi je bio očajan. Nisam hteo da gubim previše vremena na upoređivanje i testiranje, kad mi se nije svideo na prvu. Rekoh sebi koliko para toliko muzike i odlučio da ga ne zadržim.

Mislim da je full hd za 27" malo i da treba veća rezolucija za monitor.

Okvir na tri strane je tanak, ali ekran ima crn deo nekih 5 mm, pa imaš utisak da je okvir 7-8mm što mi je baš bezveze.

Išao sam u veliki gigatron u Kragujevcu i nemaju ni jedan monitor zakačen, svi stoje samo skupljaju prašinu. Hteo sam da vidim uživo neki monitor kako izgleda i da se odlučim koji da kupim.
Neki savet gde bih mogao to da uradim uopšte?

Tehnomedia, u Zajecaru imaju ukljucene monitore, probaj tamo
Tehnomedia je skupa, uglavnom, gledaj na ITSvet ili Eponuda, on ce ti izbaciti gde je najjeftinije.
BCGroup
Atom
Exceed
Uspon
Viphouse
itd...
Ovo su uglavnom prodavnice gde su cene dobre a proverene. Ponekad se i u Gigatronu na popustu moze uloviti nesto dobro. Ja sam kod njih uzeo monitor.

Tehnomedia je skupa, uglavnom, gledaj na ITSvet ili Eponuda, on ce ti izbaciti gde je najjeftinije.
BCGroup
Atom
Exceed
Uspon
Viphouse
itd...
Ovo su uglavnom prodavnice gde su cene dobre a proverene. Ponekad se i u Gigatronu na popustu moze uloviti nesto dobro. Ja sam kod njih uzeo monitor.
Kakve veze ima? Covek zeli da vidi uzivo kako izgleda ukljucen monitor

Nazad
Vrh Dno