Šta je novo?

Laptop Preporuka za Gaming Laptop

Koji laptop kupiti?

subzero

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2013
Poena
170
Radi preseljenja u manju kuću na selu, razmišljam da prodam svoj desktop računar i uzmem korektan gaming laptop. Setup će morati da bude u spavaćoj, jednostavno neće biti baš puno prostora, pa bih potencijalno zamenio svoj desktop laptopom.

E sada pošto ja nemam pojma o laptopovima, niti sam ikada posedovao isti, hteo bih pomoć, ukoliko se odlučim na taj korak, oko izbora mašine.

Moj trenutni desktop računar ima:
RTX 3080
R7 5800X
32GB DDR4 na 3200Mhz RAM itd itd

Zanimaju me neki modeli koji bi bili na sličnom nivou performanse ili BOLJI (ovo drugo više), a da mogu da se kupe za neke pristupačne novce. Ne bih baš 4000 eura da dam ako ne moram.

Laptop ću koristiti za gejming ali i posao koji uključuje WordPress i copywriting, pa mi to ne igra ulogu, jer mogu da ga radim i na laptopu niže klase.
Hteo bih nešto da mi zadovolji obe potrebe, plus imam prelepu terasu na selu, pa bih izneo laptop i igrao uveče tamo ponekad 😁

Ako imate neke preporuke ili iskustva, pucajte da čujem.

Malopre jednom kolegi odgovorih za "male i velike novce".. jako relativna stvar. Stavi neki budzet, ali za laptop
sa takvom konfiguracijom ( ili boljom ) cena je od 1600 pa do 4000E. Uz to NECES imati performanse paralelne tvom sadasnjem racunaru.

I ja sam mislio da ciljam na 4080, a oni sa 4070 su smeće čuo sam... Ili grešim?

Pa recimo da budžet ne prelazi 2,500€, to je stvarno neki max koji mogu da izdvojim.

Zavisi i odakle možeš da ih nabaviš, totalno su drugačije cene za USA, EU i u Srbiji.
Raspitaj se i kod Mađara na KP šta mogu da nabave i po kojoj ceni.

Za te pare najbolji izbor je Lenovo Legion Pro 7i, ali opet sve zavisi odakle kupuješ.

A ide kraj godine - crni petak, tako da možeš i da sačekaš :)

Poslednja izmena:
Hvala Stock!

Preko Mađara bih 100%, nema šta. Legion Pro 7i sam gledao, on je ok s cenom za 4070 varijantu, mislim da je 4080 daleko iznad budžeta.

Svakako ne planiram kupovinu u narednom periodu. To bi bilo više nešto kroz dva, tri meseca, eventualno ranije ako neki "iskoči" neki dobar deal.

Dopadaju mi se par Razerovih modela, ali cenom ubijaju 😂

Svi mi imamo želje, ali da ćeš da nađeš laptop jači od desktop sa 3080 a da ne platiš, to zaboravi u startu. Ispod 4080 laptopa nemoj ni da gledaš, a to u evropi nema ispod 2500e...eventualno u nemačkoj na oglasima ako navataš par meseci star

Da, tako sam i mislio. Pratiću oglase, možda nađem polovan za neku ok cenu. O 4090 ne bih ni razmišljao, papreno. Ako ne, ostaću na desktopu i to je to. Kao što reče, jedno su želje a drugo mogućnosti.

ne izgleda loše na papiru. fali 16GiB RAM-a, doduše

RAM bih svakako dodao. Na trenutnom PC-u imam 32GB, ispod toga ne idem.

A displej mi se čini da je IPS, rezolucija mi je ok za tu veličinu. Pitaću čoveka pa ćemo da vidimo. Mislite li da ovakva mašina može da bude na nivou moje ili bar malo bolja?

Nazad
Vrh Dno