Šta je novo?

preporuka za dvd player

scheilinkin

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
229
samsung2ls3.jpg
By scheilinkin at 2008-07-31[/IMG]

ovaj donji.
da li neko može reći kakav je ako je imao iskustva.

Poslednja izmena:
Ja imam 1080P8 i vec ti rekoh moje msljenje o njemu, heh. Za te pare odlican, dobar zvuk, dobra slika, lepo radi up konverziju. Jedina mana sto ne moze zvuk preko HDMI ali zato ima i opt i coax.

Ja licno sam se sokirao kad sam video koja je razlika u prikazu istog snimka na tv u koji ulazi
na razlicite ulaze - hocu da kazem da taj hdmi uopste nije losa stvar. ;)

Ja licno sam se sokirao kad sam video koja je razlika u prikazu istog snimka na tv u koji ulazi
na razlicite ulaze - hocu da kazem da taj hdmi uopste nije losa stvar. ;)

Lično nisam uspeo da primetim toliko veliku razliku između component YPrPb i hdmi konekcije na dvd plejeru. Doduše, nije bio nikakav upscaling, ali ne verujem da on igra toliku ulogu. Čemu uopšte taj upscaling? npr kad divx razvučeš na pc-ju na veću rezoluciju da li to popravi kockice? (naravno da ne)

Zavisno od playera i podesavanja u driverima graficke DivX moze izgledati lepse na ekranu. Postoje uredjaji koji rade up i preko komponentnog izlaza, a sto s je u tome da se malo popravi slika, ispegla i "ukljuci AA" (salim se). Naravno, nijedan up ne moze da napravi cudo pa da od DVD napravi BR, ali jeste bolje. Doduse, mislio se na razliku izmedju SCART (RGB) i kompozitnog povezivanja sa HDMI.

To stoji, skupe komponente nisu skuplje bez razloga ali kada su radili test sistema ko bolju sliku pruza HTPC sa PureVideo ili AVIVO, takvi sistemi pruzali su bolju sliku od high-end video komponenti (mislim ipak na playere a ne na neke profi uredjaje, za njih ne znam).

Poslednja izmena:
pitanje za gvladu: kako se taj samsungov dvd plejer snalazi sa divx-ima, tj da li mora da postoji istoimeni prevod u istom direktorijumu gde je i film, velicina titla itd

Hmm, probacu za DivX jer kod mene jesu svi prevodi u istom folderu sa filmom i istog su naziva. Tako radi bez problema, daje sva nasa slova a sto se tice velicine fonta na 42" plazmi slova mi nikad nisu sitna, heh.

video sam ga večeras u metrou, i mogu da kažem da dobro izgleda. kad je isključen ništa se napred ni ne vidi, kao stealth. šalim se naravno. jedino što glupaci u metrou nemaju hdmi kabal pa su spojili preko kompozitnog, koje debilčine.

Hmm, probacu za DivX jer kod mene jesu svi prevodi u istom folderu sa filmom i istog su naziva. Tako radi bez problema, daje sva nasa slova a sto se tice velicine fonta na 42" plazmi slova mi nikad nisu sitna, heh.

Posto plejer moze da radi upscaling na 1080p, a posto ti je dvd verovatno vezan sa tv HDMI kablom, kako ti se cini slika kada pustis dobar divx (dvd rip). Pretpostavljam da je sve ok?
Imam nameru da pazarim nesto tako dok BR disk ne sidje medju narodne mase, inace ovo je model iz novog Samsungovog programa za 2008/09 godinu! Katalog sam pokupio u Tehnomaniji

UP-scale cini lepsu sliku ali ne cini cuda, tako da signal jeste mnogo bolji i prijatniji za gledanje u odnosu kada se koristi player koji to ne podrzava.

ja trenutno imam samsung-ov dvd plejer koji sam platio 2300. ne znam ime modela ali je trenutno najjeftiniji samsung. povezan je preko skarta na tv iz opisa, i kad gledam npr. smallville original dvd slika je neverovatno čista, a boje su do jaja. što se tiče ripova, neki izgledaju kao dvd ( stargate continuum) a neki (hancock) imaju sitnije fleke. mada hancock je tek R5.
najvažniji je bitrate kod hdmi upscaleinga, tako da ripovi od 1,4 GB i original DVD filmovi izgedaju kao HD. ripovi od 700MB već imaju te fleke ili mrlje jer fale detalji, ali to ako ne tražiš ne možeš ni primetiti.

DVD ne moze da izgleda kao HD rip nikada, a kamoli ripovi od 1.4GB, makar radio upscale kroz high-end AVR. I ti ripovi u vecini slucajeva nisu kvalitetniji od ovih od 700MB, toliki su samo zato sto film traje duze od ovih sto su na 700MB.

Poslednja izmena:
pitanje za gvladu: kako se taj samsungov dvd plejer snalazi sa divx-ima, tj da li mora da postoji istoimeni prevod u istom direktorijumu gde je i film, velicina titla itd

Pa jel mora? :) Jel postoji mogućnost biranja titla po folderima? ili makar titl različitog imena od imena filma?
I jel pušta sve DivX-e..čisto zbog 1000 codeca koji postoje? :type:

Info

Pozdrav.
Da li ima opciju za povecanje fonta bez obzira koji TV koristis.
Gledam DviX sa PC-a na TV-u 32'' font 44+ i razlika je upecatljiva u odnosu na
default DVD font pri reprodukciji DVD filmova.
Hvala unapred na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno