Šta je novo?

Preporuka za dobar web hosting?

Sirius9

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
525
Trebala bi mi preporuka za dobar/pouzdan i povoljan web hosting.
U pitnju je jedna mala prezentacija firme koja se ne apdejtuje šesto, nema puno sadržaja već je čisto reklame radi.
Do sad je bila kod orion-a međutim oni su jako teški za račune, prvo nisu hteli ha ih šalju odštampane a onda nisu
hteli da ih overavaju a to ne prolazi kod knjigovođe, tako da je potrebno naći novog hosta.
Pretragom sam naleteo na dreamwebhostin pa ako može neki komentar ko ima iskustva s njima, onaj basic paket izgleda sasvim dovoljan!

I još jedno pitanje pošto se ja ranije nisam bavio ovom tematikom pa nisam upućen:
do sadašnji račun od oriona je obuhvatao dve stavke: registraciju domena i valjda održavanje sajta ili šta već (registracija je bila jeftina a ovo drugo znatno skuplje) i to je koštalo ono 7-8000 na godišnjem nivou + je svakog meseca dolazio račun od po 1000 din za nešto! (ne znam šta su naplaćivali, nisam video račun)...
E sad, na osnovu ovoga meni treba pogoditi koji paket bi bio najpogodniji (možda basic ne bi bio dovoljan) i kod kog provajdera a da redovno šalju štampane račune sa potpisom i pečatom,
znate ono: "a gde je pečat" :d

Hvala

Ja na dreamwebhostingu imam nekoliko sajtova, a njihov hosting koristim zadnjih 5 godina. Uvek su brzo odgovarali na pitanja i zahteve, sa racunima nije bilo problema, ne mogu da se setim nekog veceg problema. Uzmi slobodno osnovni paket, ako se pokaze nedovoljnim mozes preci na veci samo doplatom razlike u ceni.

Iz ličnog iskustva preporuka za hosting koji drži član našeg foruma http://www.mint.rs/web-hosting Paket mint easy će biti dovoljan za tvoje trenutne potrebe a cena hostinga sa registracijom domena će biti oko 3200 dinara na godišnjem nivou. Ako planiraš u budućnosti još neki sajt možda vredi razmisliti o Mint Spot paketu jer za razliku od 1500 dinara imaš mogućnost hostovanja 5 dodatnih sajtova.

Poslednja izmena:
Ok, hvala za info, videću da ih nazovem u toku nedelje i vidim kako ide preseljenje sajta i šta se plaća (ne mogu da skontam šta su ovi plaćali svakog meseca, za šta je to bio račun jer se svugde pominje samo godišnja "članarina"!!!). Čoveče, nisam koristio ftp jedno 5-6 godina :d a tad nije bilo ni cPanela, ionCube, Zenda, Ruby, SourceGuardian Loader, Cron managera isl... kao da pričaju španski :S:

Preseljenje sajta ti oni odrade besplatno.

ozivljavam staru temu, al treba mi.

imate li preporuku za strani hosting?
tipa 1&1 koji daju besplatan .com domen uz paket, samo kod njih mi ne prolazi kartica a da ne idem po drugu...

tnx

Vrh Dno