Šta je novo?

Preporuka za digitalni reciever

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Malo cudan thread, al sta ces :)

Dakle crko je moj verni analogni reciever. Ne znam koje marke je tacno, al sluzio me je 2 godine (kupio sam ga polovnog oko 30 evra). Takodje sa njim kupio sam i satelitsku antenu i glavu (koja je digitalna, naravno). Posto ne znam nista o digitalnim recieverima (cak nisam ih ni video), treba mi sada preporuka za neki digitalni reciever do 200 evra, ako uopste ima za tu cenu.

Pozdrav :wave:

Kao prvo zavisi da li hoces kasnije da ga koristis za gledanje skremblovanih kanala ili cisto FTA ili ti je npr. dig. radio primarni.
Ja sam kupio onomad kupio digitalni receiver Strong SRT4355 sa 2 CI slota bas zbog ovakvih kanala jer sam stavio CryptoWorks modul.
Na trzistu imas velik izbor dobrih receiver-a kao jos npr. Echostar,Philips,Nokia,Samsung,itd., a na tebi je sad da vidis koliko para hoces da das i sta trazis od receiver-a.
Moze i za te pare nesto skromnije (Technisat,Kopernikus), pogledaj u SatelitTV (ili kako se vec sad zovu te novine) imas brdo oglasa.

Sta je trenutno sa sisteimam zastite, jel su Sece i sta vec i dalje sigurne ?
Pitam cisto informativno :)

Informativno:
Pa bas i nisu, Seca 1 odavno razbiljena, a i neki programi (npr. talijanski) u Seci 2 se vec mogu zahvaljujuci "raznim" trikovima da se gledaju. :)

Matthias je napisao(la):
Informativno:
Pa bas i nisu, Seca 1 odavno razbiljena, a i neki programi (npr. talijanski) u Seci 2 se vec mogu zahvaljujuci "raznim" trikovima da se gledaju. :)

Koliko ja znam ceo ''talijanski paket'' SkyItalia (ne secam se tacno) presao je sa Seca 2 na NDS sistem kodiranja koji jos uvek nije razbijen :S:
Poy.

Ljudi, danas sam cuo od druga da je kupio za 300 evra neki receiver koji nema kartice, vec sve je unskremblovao :trust: Stvarno se ne razumem u receivere, tako da ako biste mogli da mi preporucite jedan za 250 evra (skromno :p) ili jedan koji ima najbolje odnos cene/"performanse".

Danas postoje dosta digitalnih risivera koji otvaraju kanale bez kartica.Najbolji od njih su dreambox i dbox2.Seca2 radi na njima bez problema a uz to imas mnostvo pluginova od snimanja na hd do igara itd..Dreambox mozes uzeti sa hd ili bez njega mislim da mu je cena oko 400 evra a dbox2 negde od 200-250 evra...Gore pomenuti strong 4355 takodje moze raditi bez kartica...Ko voli kvalitet preporucio bi mu Nokiu dbox2 kvalitet slike i tuner su glavne odlike za razliku od mnostva digitalnih uredjaja koji stizu sa istoka.. :guitar:

Dorry je napisao(la):
Ljudi, danas sam cuo od druga da je kupio za 300 evra neki receiver koji nema kartice, vec sve je unskremblovao :trust: Stvarno se ne razumem u receivere, tako da ako biste mogli da mi preporucite jedan za 250 evra (skromno :p) ili jedan koji ima najbolje odnos cene/"performanse".
To je dreambox sigurno.
Imas 3 modela na trzistu:
DM500,DM5620 i DM7000s(ima mogucnost ugradnje HDD-a).U sustini svima ja procesor isto brz,rade na linux i otvaraju mnogo toga.S'tim da DM5620 i DM500 imaju probleme oko nekih SCPC kanala(jedan kanal na transponderu).

Ima lik iz Rusnja koji prodaje te risivere sa garancijom:
www.spaske.net
DM5620 mu je 270 eur,a DM7000s mu je bio 350 eur(ne znam sada).
DM500 je oko 200 eura u Evropi

A sta da ja radim sa mojim Samsungom 9500 ? Jel moze nesto se doda, oduzme da ponovo bude nafilovan kanalima ? :)

Necu da dam preko 250 evra za receiver (tolerisem do 270), pa me zanima gde mogu u BG-u da nadjem dreambox 2. Cekajte malo, to pravi firma Nokia, tako? Bas sam sada pogledao i mislim da je Dreambox 5620S dobra ponuda...

Sasa je napisao(la):
A sta da ja radim sa mojim Samsungom 9500 ? Jel moze nesto se doda, oduzme da ponovo bude nafilovan kanalima ? :)

Koji software je u njemu?
Pogledaj informacije o sistemu iz menija, i posalji, verovatno u njega moze da se ubaci EMU(lator). To je najbolje resenje za sada...

Ako te zanimaju pojedinosti javi se na private...

Dorry je napisao(la):
Necu da dam preko 250 evra za receiver (tolerisem do 270), pa me zanima gde mogu u BG-u da nadjem dreambox 2. Cekajte malo, to pravi firma Nokia, tako? Bas sam sada pogledao i mislim da je Dreambox 5620S dobra ponuda...
Ne to ne radi nokia. 5620s je model bez cama i bez podrske za hd.Dreambox 7000s -najbolji po karakteristikama ima najbrzi procesor i nudi dosta mogucnosti hd ima i usb port..jedina mana malo slabiji tuner...

salaso je napisao(la):
Ne to ne radi nokia. 5620s je model bez cama i bez podrske za hd.Dreambox 7000s -najbolji po karakteristikama ima najbrzi procesor i nudi dosta mogucnosti hd ima i usb port..jedina mana malo slabiji tuner...

Ok, znam da je 7000s najbolji, ali kosta oko 350 evra (ako se ne varam) i malo mi je frka jer limit mi je negde oko 250 max 270 (taman za 5620s).

Jel ovaj 5620s radi na kartice? Mislim da li mogu da ubacim karticu u Card Reader i tamo da stavljam kejeve ili kako?

A EMU je sta ?
Nesto slicno ide u Zamzung9500 ?

Vidim da vise vas podrzava Dreambox 5620s, tako da uzimam za nedelju-dve i javicu vam utiske!

Pozdrav i hvala!

Nazad
Vrh Dno