Šta je novo?

Preporuka za business tablet

mimago

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2009
Poena
320
Pozdrav svima, treba mi preporuka za kupovinu tableta koji bi zadovoljio poslovne potrebe, odnosno upravljanje i editovanje dokumenata (tekstovi, tabele, prezentacije) i uopšte da je pouzdan za obavljanje poslova u pokretu. Rang cene do 20.000din ili 200e i po mogućnosti da poseduje ugrađeni GPS i da može da se koristi za Skype pozive.

pa ima acer a1-810 ,pogledaj specifikaciju, da je ne prepričavam, ali obzirom da sam u identičnoj situaciji i da imam već memo pad moram ti reći da ti tablet nije rješenje, tebi treba ili mali laptop ili ultrabook.
Ipak je hardverska tastatura tu imperativ!!
Čak ni 10 inča nije rješenje a i za te pare ti je ponuda tableta od 10 inča patetična, doduše nisu ni laptopovi u boljoj poziciji ali opet imaju tastaturu.

da li ti treba i 3g, odnosno funkcija poziva i sms? izbor bi se onda jos suzio, a verovatno ti treba net u pokretu? ja zelim da probam sa 7-incnim tabletom mada ne verujem da nesto mnogo dobijam u odnosu na android mobilni - javicu, ali kada bi izasao 7-incni win8 tablet... e za to navijam!!!

Negde oko 230 Eura je ASUS Fonepad . On je 7 inca, ali ima sve to i telefon i 3g i GPS. Procesor je Intel Atom. Tesko ce se naci kod nas nesto povoljnije a da je neki poznatiji brend. Inace tesko da bi se neki od tableta cija je cena oko 200 Eura mogao nazvati biznis i da je tome namenjen.

Ko hoce da nesto ozbiljnije uradi za taj novac jos ima po neki netbook, al nema nista od 3g i GPS i slicne stvari. Al su ekrani 10.1 inca, HD , windows, dual atom. Tu vec moze da se nesto i uradi "snogu" sa tabletima teze.

Poslednja izmena:
Negde oko 230 Eura je ASUS Fonepad . On je 7 inca, ali ima sve to i telefon i 3g i GPS. Procesor je Intel Atom. Tesko ce se naci kod nas nesto povoljnije a da je neki poznatiji brend. Inace tesko da bi se neki od tableta cija je cena oko 200 Eura mogao nazvati biznis i da je tome namenjen.

Ko hoce da nesto ozbiljnije uradi za taj novac jos ima po neki netbook, al nema nista od 3g i GPS i slicne stvari. Al su ekrani 10.1 inca, HD , windows, dual atom. Tu vec moze da se nesto i uradi "snogu" sa tabletima teze.

Treba ti minimum 10" a oni malo bolji nisu ispod 250€... MemoPad mislim da je oko 28000 i on ti je odlican, samo sto ces morati da kupis posle i tastaturu. Znaci, bez 30.000 nema editovanja dokumenta na tavketu.

Bio sam previše opširan :D Treba mi tablet koji će mi biti pouzdan da bukvalno "s nogu" otvaram dokumenta i eventualno da vršim neke sitne izmene. Bitnije mi je da ima GPS nego 3G.

Ima dileme kako nema. Ako hoces da se igras onda je tu Nexus pobednik, jer postoje specijalne igre 3d koje na drugim tabletima ili ne rade ili rade losije.

Neka nikoga ne zavara sto ovaj Intel ima jedno jezgro a Tegra 4. Nije to ista tehnologija. Tegra je ARM a atom tera i XP bez problema . Mnogo je to jaci procesor od bilo kog ARM-a , plus ima multitreding, moze da obavlja vise poslova u isto vreme. Na testovima Nexus 7 dobija 11.000 , a Padfone 9.000 . Znaci jeste brzi, ali ne dramaticno , nikao nekoliko puta iako ima 4 jezga a Atom jedno.

Plus ovo ti je i telefon i 3 G net. Telefon nikako , a 3g ima i Nexus ali mnogo skuplje.

Znaci za igranje nema dilema, za rad ima i te kako, posebno sto danas ako hoces nov mozes naci samo refabrikovani Nexus sa 1 godinom garancije, dok je padphone nov uredjaj, koji se pojavio pre par meseci. Uskoro ce novi Nexus, al ce biti znatno skuplji, zato se ovaj vise i ne pravi odavno, vec prave novi, samo nisu jos poceli da ga prodaju.

Zaboravio sam pa da dodam jednu od najvaznijih stvari . Trajanje Baterije. Padphone tu nema pravu konkurenciju, ne samo kod Nexusa, nego kod bilo kog tableta . Bolje i duze koristi bateriju od svih, iako zbog telefona stalno radi.

Poslednja izmena:
Verujem da Padfone nema konkurenciju po nekim stvarima, ali je cena od 70.000din daleko iznad one koju sam trenutno spreman da platim za kupovinu prvog tableta (nisam našao verziju od 230e) i jel može tačan naziv tog tableta? Neko kaže Padfone, neko Fonepad, neko Padphone :D. Kao što sam rekao treba mi nešto do 200e za najosnovnije preglede dokumenata i eventualne manje intervencije na njima, za GPS, Skype i pregled email-a. Ništa spektakularno, samo da je pozdan (relativno brz) tablet sa dobrom baterijom. Igre mi nisu bitne uopšte. Kakva je situacija sa Prestigio tabletima?
P.S. Buni me jedna stvar kod memorije tableta generalno. Na nekima samo piše npr. 1GB, na nekima piše 1GB DDR3, na nekima 1GB SDRAM...da li je ovaj SDRAM u tabletima ista tehnologija ram memorije koja je bila preteča DDR1 na PC-jevima? I da li je dobar izbor Asus MemoPad HD7?

Poslednja izmena:
Verujem da Padfone nema konkurenciju po nekim stvarima, ali je cena od 70.000din daleko iznad one koju sam trenutno spreman da platim za kupovinu prvog tableta (nisam našao verziju od 230e) i jel može tačan naziv tog tableta? Neko kaže Padfone, neko Fonepad, neko Padphone :D. Kao što sam rekao treba mi nešto do 200e za najosnovnije preglede dokumenata i eventualne manje intervencije na njima, za GPS, Skype i pregled email-a. Ništa spektakularno, samo da je pozdan (relativno brz) tablet sa dobrom baterijom. Igre mi nisu bitne uopšte. Kakva je situacija sa Prestigio tabletima?
P.S. Buni me jedna stvar kod memorije tableta generalno. Na nekima samo piše npr. 1GB, na nekima piše 1GB DDR3, na nekima 1GB SDRAM...da li je ovaj SDRAM u tabletima ista tehnologija ram memorije koja je bila preteča DDR1 na PC-jevima? I da li je dobar izbor Asus MemoPad HD7?

Dosta pitanja :)
Ajmo redom, fonepad i padfone su totalno različiti uređaji. Padfone2 je verzija koja se uglavnom vrti po oglasima i u vipu (kec se i dalje nudi u mtsu) i značajno je jači od fonepada. Fonepad radi na intelovom atom dualcore koji, ma šta ovde pričali, nije jači ni od tegre3 a kamoli od s4 pro SoC a u padfone2. Jedina prednost fonepada je mogućnost telefoniranja. Sve ostalo je značajno na strani padfone.
Prestigio preskoči, ddr3 u tabletima ti ima značaja samo ako SoC to može da gura, a to mogu samo najnoviji.
Asus memopad7 jeste dobar izbor, ali mi se čini da je za tvoje potrebe ipak bolji nexus7.

Možda je najbolje da pozajmiš od nekoga tablet na jedan dan i vidiš koja ti veličina zaista odgovara..

Poslednja izmena:

U pravu si, ja sam greskom permutovao naziv, vidi kad sam kucao :) pa nije Padfone vec Fonepad :D

Posto je to sponzor sajta nece se ljutiti niko, evo ti link modela, a pogledaj i po netu

http://www.winwin.rs/asus-fonepad-m...m_source=eponuda.com&utm_campaign=direct_link

Dosta pitanja :)
Ajmo redom, fonepad i padfone su totalno različiti uređaji. Padfone2 je verzija koja se uglavnom vrti po oglasima i u vipu (kec se i dalje nudi u mtsu) i značajno je jači od fonepada. Fonepad radi na intelovom atom dualcore koji, ma šta ovde pričali, nije jači ni od tegre3 a kamoli od s4 pro SoC a u padfone2. Jedina prednost fonepada je mogućnost telefoniranja. Sve ostalo je značajno na strani padfone.
Prestigio preskoči, ddr3 u tabletima ti ima značaja samo ako SoC to može da gura, a to mogu samo najnoviji.
Asus memopad7 jeste dobar izbor, ali mi se čini da je za tvoje potrebe ipak bolji nexus7.

Možda je najbolje da pozajmiš od nekoga tablet na jedan dan i vidiš koja ti veličina zaista odgovara..

Ovu permutaciju u postu sam objasnio, uredjaj se zove Fone pad. Ako si procitao moj post, valjda si procitao da nisam napisao da je brzi od Tegre 3 nego da je sporiji ali ne dramaticno. To sam ilistrovao i rezultatima Antutu benchmark testa, to su one cifre. A Atom ima jedno jezgro a Nvidia 4 .

Pitanje je sta covek hoce, nov tablet za garancijom od 2 godine, ili refabrikovani nexus . Pa samo telefon Android ove snage ne moze da nadje za ove pare , a kamoli sa ekranom od 7 inca . Svako naravno sam neka odluci. Ne treba porediti ovo sa necim sto kosta 600 ili vise Eura, nego se drzimo kategorije oko 200. Ono sto nisam napisao je i kvalitet koji je nesumljivo bolji izrade, kod fonepad-a. Naime ima metalno kuciste, za razliku od ovih standardnih plasticnjaka. I jos dosta toga. Najbelje da ise covek u radnju , pa da vidi izlozene modele, mozda neki i malo isproba.

Ovu permutaciju u postu sam objasnio, uredjaj se zove Fone pad. Ako si procitao moj post, valjda si procitao da nisam napisao da je brzi od Tegre 3 nego da je sporiji ali ne dramaticno. To sam ilistrovao i rezultatima Antutu benchmark testa, to su one cifre. A Atom ima jedno jezgro a Nvidia 4 .

Pitanje je sta covek hoce, nov tablet za garancijom od 2 godine, ili refabrikovani nexus . Pa samo telefon Android ove snage ne moze da nadje za ove pare , a kamoli sa ekranom od 7 inca . Svako naravno sam neka odluci. Ne treba porediti ovo sa necim sto kosta 600 ili vise Eura, nego se drzimo kategorije oko 200. Ono sto nisam napisao je i kvalitet koji je nesumljivo bolji izrade, kod fonepad-a. Naime ima metalno kuciste, za razliku od ovih standardnih plasticnjaka. I jos dosta toga. Najbelje da ise covek u radnju , pa da vidi izlozene modele, mozda neki i malo isproba.

Ok, moja greška za dual core, ali svejedno, tvrdiš da je Nexus7 bolji izbor samo za igranje, i tu se baš i ne slažemo.
Drugo, Nexus se može naći skoro nov za 180-200 eura i sa važećom garancijom i to 3g. Ja sam moj star 3-4 meseca i bez garancije platio 140 (wi-fi model). Nismo mi baš zapadnjaci da nemamo pojma o tehnici i da moramo sve da kupujemo novo i u radnji, a posebno, kao u slučaju OP-a, kada je budžet malo tanji...

Ja bi pre isao na fonepad, e sad mnogi ce ti reci, kao sto su ti i rekli Nexus, slazem se sa njima, sjajan uredjaj, ali.. Igrao sam se sa drugovim nexusom koji je kupio ovde necu da pricam gde i da pravim negativnu kampanju, nisu samo oni krivi i skoro je dosao brat iz inostrastva i doneo NEXUS, znaci ne ovaj nexus iz Srbije mego pravi NEXUS.. Razlika je poprilicna, od toga da ovaj ovde kupljen ume da krcka, da jednostavno ima mane one koji su ljudi nabrajali, dok onaj kupljen preko to nema, iako je taj kupljen preko stariji 3 meseca otprilike.. I jedan i drugi su poznavajuci osobe koje ih imaju, cuvani ko oci u glavi... To je jedini razlog zasto i sam nisam uzeo nexus do sad ovde i zbog toga kao i zbog 3G-a bi isao na Fonepad, jer ume 3G da bude koristan dosta, npr u mts-u imas 400 din mesecno 2Gb interneta, msm to je dzabe, ako ce ti nekad zavrsiti posao, pa taman da bude 1 u mesec dana.. I da kao sto neko pre mene rece, nemojmo da se lazemo, nije ovaj Atom u Asusu uopste naivan i los...

Vrh Dno